Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvod rodičů, co to pro mě znamená

Od: misaaa odpovědí: 4 změna:

Rodiče se budou rozvádět a mě zajímá co to bude pro mě znamenat? Když se teď jmenuji Míša Nováková (příklad) a maminka za svobodna Pavla Novotná (příklad) tak po rozvodu když zůstanu s mámou budu dál Nováková nebo ze mě bude "najednou" Novotná. Celkově co se pro mě změní?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Je to jistě nepříjemná situace, ale tak zlé to pro Tebe zase nebude. Příjmení Ti zůstane a pokud si rozumíš s příbuznými a máte se rádi, ani rozvod rodičů vám nezabrání v tom, aby ses s nimi dál stýkala a vycházeli jste spolu v dobrém. Děti nemohou za rozhodnutí svých rodičů a rozumní příbuzní za to netrestají nevinné děti. Takže pokud zůstaneš s mámou, bude na Tebe táta platit výživné a bude mít právo stýkat se s Tebou. Pokud Ty se budeš chtít stýkat dál se zbytkem rodiny a oni s Tebou též, žádný z rodičů by tomuto bránit neměl. Soud vždy přihlíží k tomu, co je v zájmu dítěte. A měli by k tomu přihlížet i rodiče dítěte, aby netrpělo rozlukou rodičů víc, než musí.

hodnocení

0x

Jméno ti určitě zůstane. Jinak záleží JAK se rozvádějí. Pokud v dobrém, bude to snesitelné. Pokud ve zlém, čekají tě krušné chvíle.

hop®
hodnocení

0x

Pokud Ti jde jen o příjmení, tak Ti asi zůstane to Tvoje původní. Po provdané mamince a tatínkovi... PROČ?

hop®
hodnocení

0x

Příjmení Ti zůstane, nepíšeš kolik Ti je let, ale v dospělosti o změnu příjmení můžeš zažádat.

A s těmi "cizími" lidmi - to vůbec neřeš, já mám jednu pokrevní sestru a hodně dobrých mladších kamarádů, kterým říkám "bráškové", a neřeším to! Pokud si s těmi lidmi rozumíš, tak se pro Tebe těmi problémy mezi rodiči nic nemění, příbuzenství se rozvodem nemění a hlavně kamarádství už vůbec ne!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]