Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Menstruace se nedostavuje

Od: violet* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
chtěla bych se poradit na takovou intimní záležitost. Už skoro před dvěma týdny se mi měla dostavit menstruace, ale pořád jsem jí nedostala. Nevím proč. Je mi 17, první jsem měla už asi v deseti letech, neberu zatím HA a pohlavní styk jsem ještě neměla. Jen asi před třemi týdny mě přítel prstil, ale ne úplně, protože mě to bolelo.
Byla jsem teď na dovolené u moře, myslíte, že to může být tím? Nevím, co s tím...a ke gynekologovi zatím nechodím.
Máte tu nějaká podobné zkušenosti? Nevíte čím ještě by to mohlo být? Děkuju za všechny rady, jsem trochu zoufalá :/

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

2x

Pokud si neměla pohlavní styk, tak těhotná nebudeš, ale spíš se jedná o nějaký problém. Řekni mamce, že si to nedostala. Asi by bylo vhodné navštívit gynekologa, stejně se tam asi budeš dřív nebo později chystat, když máš přítele a budete to chtít posunout dál (a ty budeš chtít být zodpovědná a chránit se).

hodnocení

1x
Jj myslim, ze to klidne muze byt tou dovolenou u more (ale taky nemusi). Nez jsem brala antikoncepci, tak mela na mou menstruaci vliv zmena prostredi i v ramci CR. Myslim, ze v sedmnacti uz je cas na prohlidku u gynekologa i kdyby mela byt "jen" preventivni.
doplněno 31.08.13 19:24: Osobne bych jeste pockala asi 14 dni a pak to zacala resit s lekarem.

Coklit bude mít pravdu,je to zřejmě tou změnou klimatu.Vypij si svařené,červené víno,"vyčachtej" se v horké vaně,a také zkus sníst alespoň půl sklenice červené řepy.Zabere to-babské a účinné rady:)

askmenow*

Tohle teda mě nikdy nefungovalo :D
a mimochodem, slečně je 17, tolik ke svařáku ;) (Jasně, že už asi pila, koneckonců ať hodí kamenem, kdo v jejím věku ne, jen mi nepřijde vhodnější k tomu nabádat, vhodnější mi přijde místo mooooožná fungujících rad a nabádání k porušování zákona poradit návštěvu gynekologa.)

Tazatelce:

Osobně bych ti gynekologa rozhodně doporučila už z preventivních důvodů. Prostě na to máš čas. Navíc bys s ním měla probrat možnosti antikoncepce do budoucna. Není to nic nepříjemného a nevím, proč tam ještě nechceš jít, když začínáš se sexuálním životem. Být tebou bych se co nejdříve objednala na vstupní prohlídku.

2 týdny není žádné velké opoždění a nemusíš se stresovat, může to být změnou prostředí, změnou režimu o prázdninách, stresem, čímkoli... Ale kdyby to trvalo déle, je to rozhodně gynekologa navštívit bez odkladu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]