Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uvedení v omyl při podpisu smlouvy

Od: pepa007 odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,poraďte mi prosím.Můj otec v srpnu roku 2008 prodal pole.Při podpisu smlouvy o prodeji jednal kupující bezohledně,podsouval otci jeden papír za druhým a ten si teď není jistý,jestli nepodepsal něco co neměl.Pole totiž sousedí s otcovou zahradou s domem.Když si otec tuto situaci uvědomil,šel za dotyčným a na toto podezření upozornil,bylo mu dotyčným sděleno,že k ničemu takovému nedošlo,ale kdyby chtěl,tak ho o dům i zahradu připraví.Otec byl v únoru roku 2009 na katastrálním úřadě.Zde si nechal vystavit výpis z nemovitostí,kde je stále veden jako majitel.Můj dotaz se týká toho,zda je možné,aby byl vlastník jiný a nebyl na katastru uveden a co v tomto případě dělat.Druhá otázka se týká toho,kdyby opravdu při podpisu smlouvy o prodeji došlo k nějakému podvodu,jestli má člověk šanci nějak se bránit.Mockrát děkuji za odpověď.S pozdravem Černeková Dagmar

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Vážená Dagmaro, ten Váš dotaz je bohužel samé kdyby...? To je právě to, na co se zde neustále upozorňuje. Jednak, že co je psáno, to je dáno. A druhá zásada je, nic nepodepisuj, pokud si to pořádně nepřečteš. Těžko se potom napravují chyby, které nastanou. Ale nechci v žádném případě poučovat, jenom na to znovu chci upozornit. Nechápu jednu věc, že by podpisy na smlouvě o prodeji nebyly ověřené na městském/obecním úřadě a nebo u notáře. Pokud vím, tak bez ověřených podpisů KN smlouvy nepřevezme. Proto také je stále na KN veden jako majitel pole. Ale něco podepsal, k něčemu se zavázal, to asi ano. Copak Váš otec nemá vyhotovení těchto "smluv"? Podle mého pokud na smlouvě není ověřený podpis, nemůže dojít k přepsání nemovitosti na jiného majitele. Pokud by mu kupující nechal podepsat např. smlouvu o smlouvě budoucí, tak zase bez ověřených podpisů KN neudělá vklad. Takže bych doporučila prostudovat to, co Váš otec podepsal. Pokud nemá nic v ruce, tak si to na tom t.zv. kupujícím vyžádejte písemně doporučeným dopisem. Zatím mě nic jiného nenapadá, pokud svůj dotaz neupřesníte o tom, jaké smlouvy byly podepsány a zda je má otec u sebe. Zatím snad není nic ztraceno, pokud mu nepodepsal nějaký dlužní úpis nebo směnku. Ale to snad ne!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]