Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zajímalo by mě jestli je možné, když mi zaměstnavatel dal výpověď dohodou a z mé strany nejsou žádné nesplacené pohledávky a nic jim nedlužím, aby na mě mohl zpětně podat trestní oznámení. Děkuji
Za co? Pokud na tebe nic nemá, nemá šanci. Trestní oznámení samozřejmě může podat každý za co chce, ale nemá šanci vyhrát.
Výpověď dohodou je nesmysl.
Je rozvázání prac. poměru výpovědí nebo rozvázání prac. poměru dohodou. Výpověď má úplně jiné podmínky než dohoda, jsou to dva rozdílné způsoby rozvázání pracovního poměru.
Proč by podával trestní oznámení? Na takto položenou otázku se nedá rozumně odpovědět. Zaměstnavatel to podal? Z jakého důvodu? Nebo Vám vyhrožuje? Jak to zdůvodňuje? V podstatě může podat trestní oznámení, které s pracovním poměrem vůbec nesouvisí, mohl jste mu provést něco jiného...
Ano omlouvám se jde o dohodu o rozvázání pracovního poměru. Chtějí ho podat za zpronevěru peněz, ale žádný dluh vůči firmě nemám, vše je v tomto směru v pořádku... Došlo k problémům s hotovostí, podepsala jsem uznání dluhu ale dluh již byl vyrovnán... Zaměstnavatel mi tím vyhrožuje, ale nechápu proč, když je vše v pořádku.
Dobrý den. Píšete, že jste podepsala uznání závazku. Záleží tedy na tom, zda máte i písemný doklad o tom, že závazek byl z Vaší strany vyrovnán. Pokud nemáte důkaz (ať již písemný, nebo případné svědky atd.) o tom, že jste dlužnou částku již uhradila, pak je to špatné. Budete muset prokázat, že jste svůj závazek vyrovnala..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.