Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

New York,USA

Od: elliskas odpovědí: 4 změna:
Ahoj,mám více otázek,ale všechny se budou týkat New Yorku.(budu ho teď nazývat NY).Pokud je tu někdo se zkušenostmi,nebo prostě zná odpovědi na otázky,ať se prosím podělí s námi/se mnou.Děkuju.
Je v NY nějaký hřbitov?Jak probíhá pohřeb v NY nebo nejakem jiném velkoměstě?(A kolik by mohl přibližně stát?)
Jaké je typické jídlo(jako třeba svíčková či zelí u nás) k obědu nebo večeri pro NY?A nemyslím hranolky.
Ještě jednou děkuju,a nedivte se,potřebuju to kvůli příběhu který píšu,a problémem je že sem tam nikdy nebyla.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V New Yorku je hrbitovu spousta. Zname jsou docela treba Cypress hill v Brooklinu a hlavne pak jeden z nejvetsich hrbitovu na svete Hart Island v Bronxu.

Jak probihaji pohrbi to nevim, ale predstavuju si to jako v americkych filmech. Prijede kolona aut pomalu az k hrobu, vykop je obestlany umelou travou a hlina je schovana, knez odrika co potrebuje, vsichni si poplacou, v dalce se zavlni americka vlajka, proleti stihacka a vsichni zase jdou do aut.

Nejtypictejsi New Yorska jidla jsou bezesporu Hot Dog a pizza. O ty clovek zakopava na kazdem kroku.

elliskas
hodnocení

Děkuju moc,já si s timi hřbitovy nějak nevěděla rady.Na nějaké filmy se kouknu,ale uberu trochu toho luxusu a udělám ho obyčejnější,v tom příběhu to není až tak bohatá rodina.
A jí se normálně například knedlík,těstoviny či rýže s omáčkou k obědu? Nebo nějaké maso s kaší či brambory,jako je tomu u nás?

ladinpraha*
hodnocení

0x

V NY jsem nebyl, anglicky neumím, ale když si do Google mapy zadám NY cemetery, tak mi jich pár vyplivne. Obřad bude probíhat podobně jako u nás, v obřadní síni nebo v kostele a potom v případě těch movitějších průvod, či spíše kolona aut na hřbitov. Chudá vdova si v tichosti vyzvedne urnu a postaví si ji na krbovou římsu. Ceník pro příklad máš třeba tady nebo si zadej do strejdy Gůgla price list funeral home a můžeš porovnávat.

doplněno 30.08.13 22:56:

Myslím si, že v USA, podobně jako v Anglii, nemají nic takového jako je typicky české jídlo. Mají tam prostě to, co si tam různé národy přivezly a upravily podle dostupných místních surovin.

doplněno 30.08.13 23:02:

Pokud mám informace, tak většina američanek vařit neumí a navíc jsou líné na veškeré domácí práce. Od toho se odvíjí jejich stravování, ať už různé fast foody nebo mexická, indická, čínská či jakákoli jiná bistra a restaurace, které jim samozřejmě jídlo zabalí nebo dodají až domů.

elliskas
hodnocení

Jo a kdyžtak myslím takové to klasické jídlo když se například sejde celá rodina.Přece nebudete žít o pizze a HotDogu:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]