Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měli jsme dopravní nehodu, přítel bohužel nedobrzdil a narazili jsme do auta před námi. Sepsali jsme protokol o dopravní nehodě, kde bylo uvedeno, že nehoda je bez zranení osob. Jenže po týdnu se pán ozval, že má problém se zády, prý mu zjistili skříplý nerv a bude požadovat po pojišťovně odškodnění. Pojišťovna ale odškodnění odmítla vyplatit z důvodu, že u dopravní nehody nebylo uvedeno žádné zranění. Teď pán žádá po nás, aby jsme mu vyplatili mimosoudní vyrovnání 20.000 kč. Co máme dělat to budeme muset zaplatit sumu, kterou si pán řekne? Proč to soudně nepožaduje po pojištovně a chce to po nás, když ho pojišťovna odmítla? Mimochodem pán nebyl ani na neschopence. Prosím poraďte, budeme vděční za každou radu.
Myslím, že pokud nebyl pán ihned po nehodě odvezen sanitkou k lékaři, tak má smůlu. Proto mu také pojišťovna nechce nic proplatit, protože nemůže dokázat, jestli jeho potíže mají souvislost s nehodou. Pro jistotu bych se obrátila na právníka, jak postupovat, ale rozhodně pánovi žádné peníze jen tak nedávejte.
Odkud si vyhojdal 20 tisíc? To vám mohl říct i 100 000 ne? Nebo dva milióny! Já jsem měl těžké zranění tři zlomeniny pánve, ztrátu paměti, otřes mozku při DN a dostal jsem 14 000 kč.
Chlap neví, jak by z někoho vytřískal peníze. Když byla nehoda nez zranění, v protokolu to bylo napsané a poškozený nevyhledal lékařskou pomoc hned po nehodě, tak je to bezpředmětné. Nemáte co řešit. Beztak ani nemá lékařskou zprávu, že?
Kdyby došlo k soudu, soudce pravděpodobně zamítne, abyste mu něco plati, protože si sval mohl skřípnout někdy potom, nebo jej měl skříplý :D...
PENÍZE NEDÁVEJTE! Jestli tak 200 kč :D, to je tak optimální za skříplý sval.
Přes probační oddělení, které to řeší nám bylo prostě zděleno, že by si představoval 20.000 (jednou jsem si u dopravní nehody zlomila nos byla jsem 14 dní na neschopence a od pojišťovny jsem dostala 5.500 kč jako bolestné a ušlý zisk - takže suma kterou pán požaduje se mi zdá přehnaná). Nevíme co pojišťovně doložil nebo nedoložil, když odmítla odškodné vyplatit. My jsme zatím žádný papír od nikoho neviděli. Zítra se právě musíme dostavit na to probační oddělení, kde se s pánem budeme muset domluvit co a jak dál. Tak jsem zvědavá co všechno nám predloží.
Ja bych odmítl mimosoudní dohodu a soud bych nechal proběhnout .Tam by musel dokazat že se mu uraz stal při nehodě (což bude poměrně težké protože nebyl na neschopnosti ,a při nehodě si na nic nestěžoval,nepředložil žadnou lekařskou zpravu)
doplněno 17.11.12 16:36:Ale vysledek soudu je však 50na50 že uspějete
Dobrý den. Moniko, neplaťte nic. Pán musí prokázat, že jste mu nějakou zdravotní újmu způsobili a že má nárok na nějaké odškodnění. Nehoda byla bez zranění, žádnou neschopnost neměl a nemá, pak to na vás jen zkouší. Pánovi sdělte, že mu nevznikl žádný nárok na jakékoliv vyrovnání a že se vydírat nedáte. Takových "chytráků" by bylo...
Nevím nejsem lékař ,ale "skřípnutý nerv" mi moc s DN nesedí,a i kdyby,tak mi to přijde spíše jako "kulišárna" z jeho strany-rozleželo se mu to v hlavě a chce si vydělat nejaké peníze na Váš úkor,zejména,když se přihlásil až později!
doplněno 17.11.12 16:45:Vzkažte mu,ať svůj požadavek na odškodnění po DN požaduje po Vaší pojištovně,kde máte uzavřeno PR a hotovo.Pokud ho pojištovna odmítla tak asi nemá nárok na odškodnění!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.