Nejste přihlášen/a.
Můj názor je, že pokud revizor zahájí kontrolu uvnitř vozidla (příp. v placeném prostoru metra), může pokračovat i po vystoupení. Kontrola, kterou ale zahájí mimo dopravní prostředek (nebo dokonce mimo placený prostor metra), mi ale přijde hodně na hraně a dle mého názoru nejsem povinen se prokázat ani jízdenkou, ani předložit jakýkoliv osobní doklad nebo je dokonce nechat, aby mi bránili v opuštění daného místa. Jak to vidíte vy?
Nikoliv, mimo placený prostor metra a mimo vozidlo DP nemá revizor nárok kontrolovat cokoliv. Jízdenku musíte mít jen od okamžiku nástupu do vozidla do okamžiku výstupu z vozidla. Jakmile stojím na chodníku, nejsem pasažér.
doplněno 29.08.13 15:31:... a samozřejmě jí musím mít v celém placeném prostoru metra. Za sloupky už nikoliv.
Jednou jedinkrát jsem jel metrem načerno z nějaké akce. Bylo všude hodně lidí a nikde lístky neměli. Vyrazil jsem z metra jakoby tam hořela a spěchal ke schodům ať už jsem venku. Byl jsem úplně první... nahoře stáli 3 revizoři, já prošel kolem nich, oni dokecali, zatáhli prostor a už to brali. Inu nedělňátko!
Nemá nárok kontrolovat před busem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.