Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukradené peníze ze společného účtu?

Od: katerinar odpovědí: 14 změna:

Zdravím všechny. Mám takový ohromný problém. Jsou to tak 2 roky, co mi muj ex vybral peníze a dodneška je z něho nemůžu dostat. Vtip je v tom, že v té době co se toto stalo, jsme měli společný účet. Měli jsme tedy každý svoji kartu, to ano, ale to nic nemění na tom, že na účet jsme měli přístup oba, ale jinak byl jeho.

Situace se má tak, že můj zaměstnavatel na jeho účet poslal mojí výplatu a prémie. Můj ex je bez mého svolení vybral a utratil. Tudíž na to nemám žádný doklad. Slíbil, že mi peníze bude vracet po 5 tis. měsíčně (no to ani ve snu) ale do dnešního dne se tak nestalo. Následně (protože jsem z tohoto jeho účtu platila úvěr na auto) jsem mu dávala na poslední splátku s tím, že si to od té doby budu hradit sama. Nechala jsem si tedy rozdělit výplatu a ta část na úvěr šla jemu na účet. Ovšem místo aby odešla splátka na múj úvěr, odešla na jeho (v té době 2) auta. Dohromady to dělalo necelých 30 tic. Do dneška (po 2 letech) mám zpátky pouhé 3 tisíce a vždy se s ním kvůli tomu musím neuvěřitelně pohádat, aby mi dal alespoň 500.

Je nějak možné tyto peníze dostat zpět? Třeba formou toho že jsem o tom nevěděla o on vlastně vybral peníze které mu nepatřili bez mého souhlasu?

Velice děkuji za odpověď.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Problém ano.

Ale je prokazatelné, odkud peníze přišly (číslo účtu) i kdo peníze vybral (číslo karty). Pokud si prohlédnete bankovní výpisy nebo je předáte alespoň průměrnému právníkovi, možná máte naději. Pokud tedy "ex" nebude tvrdit, že Vaše peníze vybral proto, že jste ho o to požádala, aby Vám je mohl předat...

Pokud je jeden účet, pak je jeden majitel a může být několik disponentů s tímto účtem. Jistě se vyjasní, kdo peníze vybral. Ovšem za jakým účelem už z bankovních "papírů" nikdo nevyčte...

katerinar
hodnocení

Svědkové co mi dosvědčí že peníze měl a využil je jsou. Stejně tak mám částečnou konverzaci o tom, že nepopírá že peníze vybral a že mi je chce vrátit, ovšem k placení se už jaksi nemá. Neustále tvrdí, že nemá finance navíc. Buď mu potřebuji nějak pohrozit, aby měl snahu je vrátit, nebo to opravdu řešit např. přes exekutora, který by prodal jeho auto.

Ráda bych se zeptala co by jste na mém místě dělali vy. Jestli to zkoušet přes soud, případně nějakého exekutora, či si najali nějaké vymahače. Vím že to není úplně fér, ale to co on mi způsobil a jaké z toho jsou další problémy, to také nebylo fér. Když navíc přihlédnu k tomu jak se chová (vlastně mi vždy téměř vynadá že ty peníze chci zpátky) nechci aby mu tento čin jen tak prošel.

hop®

Vymahači - je to možnost, ale: pozor, abyste se sama nedostala do průšvihu!

Exekutor - asi nedáte dohromady podklady

Soud - možná, ale nejdřív investujte do právníka, který zajistí vše potřebné pro úspěšné soudní řízení (pak proběhne třeba ta exekuce), bez právníka byste nakonec mohla přijít nejen o své peníze, ale i o náklady na soudní řízení...

doplněno 28.08.13 20:42:

Mám vyzkoušené, že ty "jiné" metody fungují rychleji a spolehlivěji, ale doporučovat Vám to veřejně nemohu a nebudu...

katerinar
hodnocení

Děkuji, uvidíme co se dá dělat po dohodě s právníkem, kdyžtak zkusím nějakou jinou "metodu" jak to z něho dostat.

imbecilobijec

Na Vašem místě bych se hlavně oprostil od emocí, pak se seznámil se základy práva, poté bych s nově nabitými znalostmi znovu přehodnotil svou situaci a především šanci na znovuzískání částky zpět. A nakonec bych buď podal žalobu s velmi vysokou pravděpodobností, že to celé projedu nebo to celé hodil za hlavu a poučil se ze svých minulých chyb.

stirecek*
hodnocení

1x
Celý problém je spis v tom, ze si necháváte posílat výplatu na účet exmanzela . Proč? To mi připadá k smíchu a vy tady pláčete. Po rozchodu bych snad účet ihned změnil, ne? Proč chtít po něm aby platil ještě vaše auto? No jste hodně důvěřivá. A mimochodem, služeb exekutora můžete využít teprve tehdy, az budete mít pravomocny rozsudek soudu s nabytou právní mocí. Tohle může stát s právními náklady minimálně 7 tis a může to trvat klidně dva roky. Další roky a tisíce to bude trvat a stát u exrkutora.
katerinar
hodnocení

Už mi k němu výplata nechodí, ale je fakt že mi to trvalo cca 6 měsíců od rozchodu. Ano, důvěřovala jsem mu. Byly jsme spolu 9 let, tak jsem neměla důvod mu nevěřit. Je mi jasné že jsem v pekelně blbý situaci, ale víceméně se pokouším ještě nějak ty peníze dostat zpět než to hodím za hlavu. A díky tomu že ho absolutně nezajímá co mi tím způsobil, nikdy se za to neomluvil a ještě se chová jak arogantní blb, tak jestli nedostanu ty peníze zpět, tak ho alespoň tak zmlátím, že ho odvezou do nemocnice. :D

imbecilobijec
hodnocení

0x

Naprosto bez šance. U soudu by to bylo tvrzení proti tvrzení a je prakticky jisté, že byste neunesla důkazní břemeno.

katerinar
hodnocení

Ani v případě že to vybral ze své karty? Vše by se dalo doložit výpisem z účtu.

martinaa*

Pokud on bude tvrdit, že to byl od Vás dárek, je na Vás, abyste dokázala, že nebyl. A k tomu pouhé slovo nestačí.

Bohužel, jak je psáno výše, naprosto bez šance.

doplněno 28.08.13 20:00:

Leda byste měla písemnou smlouvu nebo třetí osobu, která jeho výběr nebo vaši domluvu o vybrání peněz jeho kartou dosvědčí.

imbecilobijec

To je přece irelevantní. Účet byl váš společný, tedy nedošlo z jeho strany ke krádeži ani neoprávněnému obohacení. A že jste něco nevěděla nebo jste manželovi výběr peněz nepovolila, je sice možné, ale prokážete tuto skutečnost jednoznačně u soudu? Absolutně ne.

vinexkaa*
hodnocení

0x

Ahojky, moc dobře ti rozumim, stalo se mi něco podobnýho..pochybuju,že něco zmůžeš,takovýhle kluci čekají na nějakou ,,hodnou,, holku kterou využijou a pak se smějí jak se jim to dobře povedlo.

katerinar

On je to vlastně dost hlupák a strašnej posera. Jak jsem psala, byly jsme spolu 9 let, takže bych v tom ani úmysl neviděla, ale on je to takový blb, že si prostě půjčí peníze a už to neřeší. Nemá vůbec žádnou odpovědnost a je mu to jedno. Ano, sice jsem pitomá že to takhle dopadlo, ale přeci mu musí někdo otevřít oči?! Věčně mu nebude stát někdo za zadkem a řešit za něj průsery!

vinexkaa*

Já si myslím,že takovým lidem jako je on, bude vše v životě procházet v pohodě, protože oni si vždy najdou nějakou hodnou holku u který ví, že mu vše projde :(. Je to smutný,ale je to tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]