Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dokázání útraty v restauraci

Od: teoretik odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, můj dotaz je čistě teoretický.

Přídju s kamarády do restaurace na oběd. Dáme si jídlo, pití. Kamery v restauraci nejsou. Není tam téměř nikdo (svědci například nuloví).

Co když řekneme v závěru, že jsme si nic neobjednali a nic tedy platit nebudeme?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Pokud nejsou svědci, je to tvrzení proti tvrzení.

Ovšem pak přijde na řadu otázka, proč jste do té hospody vlastně vlezli!

V restauraci většinou nebývá pouze jeden člověk, takže svědci pro restauraci by se asi našli.

Jsem rád, že to berete jen teoreticky, prakticky bych to raději neriskoval! ;)

hodnocení

2x

Mam dojem ze neco podobneho s obcas stava a resi se to bud rucne nebo pres PCR.

imbecilobijec
hodnocení

0x

Má odpověď je taky čistě teoretická: Dostanete přes hubu a pak možná zavolají i policii. A protože tam žádní svědci nejsou a ani kamera, tak nedokážete, že vás zmlátili oni.

martinaa*
28.08.13 20:17

*palec*

teoretik
hodnocení

Spíš menší reakce na dnešní reportáš ve zprávách o zadržování revizory. a nějaká hospoda, kam často chodím má pravidlo, že když ztratí zákazník lístek, dají ti k úhradě 5 tis. Na což bych se vykašlal...

hop®

Jo, "...aneb jak se odchází zavřenými dveřmi" :-D

Pokud má restaurace takto předem daná pravidla, asi bych tam moc často nechodil, je to dost velké riziko. Další věc je, proč si má zákazník hlídat svoji útratu, svůj lístek, asi by mi to vadilo.

Jezdím na různé trampské akce, většinou spojené s konzumací, ale i odchodem z hospody i na několik hodin. Je osvědčené velmi jednoduché řešení - dám zálohu, kterou mi výčepák napíše na účet a ten si pak hlídám a nosím u sebe. Pokud má výčepák "podezření", že jsem již zálohu přesáhl (nebo se k ní blížím), uděláme vyúčtování a mohu začít znovu, anebo jen připlatím na záloze. A když si lístek ztratí, přijdu o zbytek své zálohy. Fakt to funguje, už v mnoha hospůdkách princip pochopili a je všeobecná spokojenost!

To s tím lístkem bych si samozřejmě také nenechal líbit. To je problém hospody, že nechává na stole nějaký svůj lístek. Mají si to evidovat tak, aby se jim nic neztrácelo.

hodnocení

0x

teoretiku, jaký je rozdíl mezi tím, když někdo ukradne peněženku z kabelky, kolo ze sklepa, vybrabčí konto a útěkem bez placení? Nikde nejsou kamery, ale je něco, co říká: TO SE NEDĚLÁ! Je rozdíl mezi slušným člověkem a zlodějem. *hej*

amadeus*
hodnocení

0x

Když jsem si přivydělával jako barman v musicbaru, tak jsme tenhle problém párkrát řešili. Běžně se stává, že takového vyčůraného pacholka venku barman dožene, trošku ho pocuchá a on pak ještě rád zaplatí.

Uz jenom to, ze ho pingl dozene je dukaz, ze jedl. S plnym pupkem se spatne utika.

A co když pocuchá on barmana?

amadeus*

Může se stát, to je riziko povolání. Chytrý barman asi nepoběží za jedním z bratrů Kličkových, když je proti nim poloviční. Byť jednoho takového znám...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]