Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na informaci ohledně směnky: budu muset soudně vymáhat po neplatiči, na směnce mám úrok.
Postupně jakmile budou peníze vymáhány z neplatiče dostanu plnou výši směnky včetně úroků nebo se z této částky budou strhávat provize pro soudce, exetury, právníky atd? Jde mi o to aby mi z té směnky něco vůbec zůstalo.
Nesetkal se s tím někdo?
Mockrát děkuji, pěkný den
Obecně platí, že budete žalovat nejen o částku na směnce a o úroky, ale budete požadovat i soudní výlohy a náklady na advokáta. Když prohrajete, platíte si vše sám. Exekutora platí ten, proti komu je vedena exekuce. Nevím co se stane pokud je dotyčný bezdomovec.
Je-li dotyčný bezdomovec, tak věřitelé s největší pravděpodobností asi utřou nudli. Něco podle motta "Kde nic není ani smrt nebere" nebo "Vezmi z dlaně chlup když tam není". Je na tazateli aby rozumně zvážil veškerá rizika. V první řadě by nebylo špatné znát majetkové poměry dotyčného dlužníka.
Děkuji,
zajímalo by mě ještě pokud by dotyčný to neměl z čeho zaplatit, a neměl žádný majetek, co se děje poté?
Propadne směnka nebo se případ táhne dále? Nebo dluh přechází na rodiče?
Nevíte prosím někdo? Děkuji
Že by ta směnka "propadla", o tom pochybuji. Směnka můůže být, podle mého, maximálně promlčena, (pokud se o ni včas nepřihlásíte, snad) Na druhou stranu mám silné podezření, že poplatky exekutora budete muset stejně platit (a náaledně vymáhot po dlužníkovi, třeba právě v rámci té exekuce). Ale tohlebude asi složitější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.