Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám napohled jednoduchý problém, který je ve výsledku zásadní.Od r.2011 navštěvuji lékaře v souvislosti s úrazy a nemocemi z povolání.
V současnosti klinika pracovního lékařství začala NzP překvapivě řešit.Nemoc z nadměrného zatížení končetin byla lékaři určena jako proběhlá a stabilizovaná, což je jaksi málo.
Potřeboval bych průkazné vyšetření např.magnetickou rezonancí, aby byla nemoc potvrzena nebo nepotvrzena.Ale jak k tomu mám mafii v bílých pláštích donutit, když jsou další vyšetření lékařského pohledu pro léčení nepotřebná?
Nemoc se prý léčí klidem a Voltarénem v čase. Je pravděpodobné, že odesílání pacientů na průkazná nákladnější vyšetření jsou pro pacienty dostupnější začátkem roku.
Mám požádat o řešení pojišťovnu?
Děkuji za odpovědi.
Milý čerte, dřív magnetická rezonance, cétéčko a neví co ještě všecko nebylo vůbec a i tak se diagnoza určila. Pokud lékař nazná, že je vyšetření důležité tak vás na ně jistě pošle, zkuste si s ním o tom promluvit. Vaše nemoc jak píšete je již stabilizovaná, nechápu co chcete víc zjistit. Vy asi chcete ID, na základě lékařských zpráv o něj zažádejte.
Klinika pracovního lékařství diagnózy neurčuje a požaduje lékařskou zprávu.Ty co mám dosud jsou podle mne jen indicie.
Ha,ha,ha
Milá lidus, nechci ID, protože nechci almužnu od státu.Procenta se s jednotlivými nemocemi nesčítají! V konečném důsledku je ID kontraproduktivní...nevím sice co to slovo znamená, ale chci říct, že je to možnost propuštění bez náhrady a nenalezení nové práce, teda dobře placené práce.Jde mi o to, aby odpovědnost za mé zdraví přijal zaměstnavatel.
Moje nemoc je nejen stabilizovaná a proběhlá ale je způsobena a)stářím, plochými nohami-tedy b)vrozená a taky pochází od c)zad.
Dřív byla společnost jiná a taky byl trochu jiný přístup lékařů.Dnes je zdravotnictví o penězích, zdraví je až na druhém místě.M.j. smrt je dobře hodnocená.
Při první návštěvě ortopeda jsem měl polyartrotický syndrom, asi po stech návštěvách lékařů a padesátky rehabilitací je všechno jinak - asi pět dg.Tohle je poslední problém a magnetická rezonance nebo scintigrafie by měla potvrdit, že tenditidu nemám...ale proč mě bolí noha, když jsem zdravý?
App. jen pacient ví jak k poškození zdraví došlo, a každý, kdo se snaží zjistit svůj zdravotní stav, je předem lékaři podezříván, že chce invaliditu.
to:uska zkusil bych to jako samoplátce, ale trochu mě odrazuje ta cena - 8000Kč.
Že to bylo dřív jiné zrovna mě nemusíte povídat ale i bez magnetické rezonance, lékař moji diagnozu zjistli i když šlo o ne zrovna populární a příjemné vyšetření (lumbální punkce) i to se ale dnes změnilo, já po zákroku musela ležet bez hnutí 24h a dnes se to dělá ambulantně nebo magnetická rezonance. Obtěžujte lékaře a trvejte na tom, pokud jste přesvědčen, že to něco řeší. Ano, peníze nejsou (pro nemocné) a tak se ZP brání platit některá vyšetření, pokud ale vytrváte, nakonec toho dosáhnete. Ovšem jestli dosáhnete i nějakého odškodnění od zaměstnavatele to netuším. Pokud si myslíte, že ano tak by i těch 8000Kč nemělo být přece zas tak moc.
Logicky - kde bych měl tolik možností vyšetření.Bydlím v hlavním městě.
Jak říkám...zdravotní stav mám podchycený a žádné vyšetření zobrazovací metodou nebylo zbytečné.
Chybí mi poslední a byl bych spíše rád, kdyby se na magnetické rezonanci nic nenašlo a bolesti měkkých částí nártu i bérce jsem měl jen ve svých představách.
A pro ty co to neví - nemoc z povolání musí být zdokumentována i metodami, které dřív nebyli.Zaměstnavatel tyto metody totiž může použít při soudním jednání o náhradě škody a zpochybnit nemoc z povolání.
doplněno 02.09.13 11:30:Dovoluji si připojit vyjádření pojišťovny:
Úvodem si Vás dovoluji informovat, že volba diagnostického a léčebného postupu lékaře je věcí výhradně odborně medicínskou a zdravotní pojišťovna není kompetentní do tohoto postupu ošetřujícího lékaře zasahovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.