Nejste přihlášen/a.
Ariel Castro, který se ke svým činům doznal, dostal na začátku srpna kromě doživotí ještě 1000 let vězení za 937 skutků, jichž se na svých obětech dopustil.
Zdroj: zpravy.idnes.cz/...
Nepochybuji, že odsouzený má co si zasloužil. Jen nerozumím, proč k doživotí dostal ještě 1000 let vězení. Jaký to má smysl?
To má smysl jen tam kde se soudí podle precedentu(podle podobních soudních pří) jinak odsouzenec nikdy z vězení nikdy nevíde
Prosim o vysvetleni spojitosti mezi common law systemem (system precedentu) a principem scitani trestu.
Podle mne sou to dve veci, ktere spolu nijak nesouvis.
Pravdepodobne tech 1000 let dostal proto, kdyby se odvolal a soud mu zrusil to dozivoti (nebo ho zkratil treba na 25 let nebo mu dal nejakou moznost prominuti trestu), tak aby nevylezl z vezeni.
Tech 1000 let je zrejme 937 jednorocnich trestu, ktere si musi odslouzit jeden po druhem, takze kdyby se chtel odvolat, tak se musi odvolat proti kazdemu z nich.
Jinak Castro se v podstate priznat musel, protoze jinak by pod tihou dukazu byl obvinen a odsouzen k trestu smrti.
Smysl to nemá asi žádný, ale je známo, že kultura američanů je kultura malýchl..., tedy oni mu to sečtou, neberou tu skutečnost, že má člověk nějakou standardní životnost, tedy cca 85 let, ale natřou mu 1000 let a jsou šťastní, jak ho potrestali. On spáchal sebevraždu a já bych chtěl vidět ty kyselé ksichty soudců, kteří mu pracně napařili 1000 let. Dětinové... )
Doplňuji, že kultura amíků je kultura malých dětí, nějak mi to z textu vypadlo...
Abych řekl pravdu, na trestu který zaručí, že se odsouzený nedostane z vězení, nevidím nic dětinského. Na rozdíl od práva kontinentálního, které takovou možnost nezná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.