Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď z bytu

Od: aha* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, dala jsem nájemníkovi výpověď z bytu s dvouměsíční lhůtou, jak je napsáno i ve smlouvě. Dočetla jsem se ale, že lhůta musí být tříměsíční. Znamená to, že je tato výpověď úplně neplatná a musím napsat další a čekat další tři měsíce?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, ano, dle OZ platí tříměsíční výpovědní lhůta nebo je možná i dohoda. Vše je uvedeno viz odkazy. Zdravím!

zakony.centrum.cz/... zakony.centrum.cz/... zakony.centrum.cz/... zakony.centrum.cz/...

doplněno 27.08.13 15:51:

No, pokud vím z Vaší minulé otázky na stejné téma, tak ta výpověď nebyla ještě ani řádně doručena.

Těžko tedy začít počítat výpovědní lhůtu. Dejte těm nájemníkům šanci k odchodu, ale jestli se nehnou, tak si najděte advokáta a on už Vám poradí a bude i činit potřebné kroky. Ale, pokud jsou ti nájemníci méně inteligentní, tak se asi odstěhují. Pokud mají informace, tak ne.

aha*
hodnocení

Je tedy neplatná nebo stačí počkat tři měsíce?

honzav88*
hodnocení

0x

Kde jste se to dočetla? Podle mne je smluvní vztah s dvouměsíční výpovědní lhůtou v pořádku a dle mého názoru platí vaše výpověď...

stirecek*
hodnocení

0x
Proc dáváte dvakrát stejný dotaz? Odpověď jste přece dostala. Pokud porušil stávající smlouvu a neplatí v termínu, žádnou lhůtu nepotřebujete.
jen*

ještě víc vašich stejných dotazů na které jste už dostala odpovědi! Asi se hodně nudíte že? Co si třeba přečíst přesné znění zákonů, když vám odpovědi zde nestačí?!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]