Nejste přihlášen/a.
S nevlastní sestrou žiji více než 3 roky ve společné domácnosti v obecním bytě na Praze 3. Sestra se vdala a teď se chce odstěhovat ke svému manželovi. Nájemní smlouva je napsána na ní. Ale já bych zde rád zustal bydlet. S tím, že bych rád do bytu napsal svojí manželku a syna, kteří by se nastehovali ke mně. Je nějaká možnost převedení najemní smlouvy na mne?
děkuji za pomoc
Záleží co vám řeknou na magistrátu nebo příslušný obecní úřad. U nás to jde jen pokud je to soc. případ a osoba má zažádáno o obecní byt déle než 5 let. Doba kdy babička přihlásila vnučku a ta pak byt dostala je už pryč. Po odstěhování nájemce, může u nás dožít partner, zletilé děti se do 2 let vystěhují nebo se pokusí žádat o přidělení bytu, ne vždy ho dostanou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.