Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych ukončit vyživovací povinnost rodiče mimosoudní dohodou. Nevíte prosím, jak má vypadat Mimosoudní ukončení platby výživného - jaké náležitosti atd? A jak mám dál postupovat, až to budu mít napsané?
Děkuji
Myslím si, že ten, kdo by na to přistoupil by byl blázen. Nejlepší a dle mého názoru jediné rozumné řešení je mít to posvěcené soudem. Tak jako jsou rozvody, když se dohodnou, jdou na soud, ten nemusí nic rozdělovat apod. a jen to schválí.
doplněno 27.08.13 14:57: Tak jinak, já podepíšu papír, dcera či manželka na mne podají trestní oznámení, že neplatím výživné, já doložím papírem, ony řeknou, že to je falzifikát, popř. není jejich podpis a já půjdu k soudu a budu muset doplatit ještě tři roky zpátky. To že je to ověřený podpis, takových odsouzených případů (ne výživné) jsem již viděl. Ostatně víme, jak funguje ověřování listin na úřadech. Každopádně soud jednou určil výživné, tak ho opět soud může snížit, popř. zrušit, když to tak bude domluvené mezi oběma stranami, tak je to jedině dobře a vše to usnadní a urychlí. To je ale samozřejmě pouze můj osobní názor. Někdo může mít klidně jiný.
ringo: souhlasím s Vámi. Jinak např žena bude vydělávat 100.000,-/měs., má ve své péči dítě a muž jen 10.000,-Kč, dohodnou se, tak si myslím, že je to soudu jedno, jestli manžel bude platit 500 a nebo nic, v případě, že o dítě je z hlediska finanční stránky postaráno, alespoň by to z toho logicky vyplívalo. Ofšem gró věci v našem státě není o logice a tak třeba někdo dá ještě i jiný vyloženě právní názor a budeme se divit všecí.
Proč by měl být blázen? Když by na něco přišlo, tak bude mít přeci papír, že už nemusí platit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.