Nejste přihlášen/a.
Dobrý den asi před třemi měsíci jsem se seznámila s jedním klukem z Rumunska a nedošlo to nikam jinam než k líbání. Před měsícem jsem měla styk s otcem mého spolužáka, který manželku nemá. Kondom jsme nepoužili, těhotná naštěstí nejsem, ale i přesto mám strach z té nemoci. Je tu nějaká možnost nákazy z těhle dvou možností? A chci se zeptat jestli nevíte, kde bych se mohla v Brně otestovat na HIV bez doprovodu dospělého? Je mi 17 let a život nechci mít zkažený hned od mládí a chtěla bych mít jistotu. Děkuju za odpovědi
Trochu pozdní přemýšlení, mimo HIV existuje řada pohlavních chorob.
V Brně v tuto chvíli existují 3 laboratoře na testování viru HIV. Nejrychlejší a nejdražší testy jsou v nemocnici v Bohunicích, kde se člověk dozví výsledek do dvou hodin za 670 korun
Jak se mám připravit a jak bude test probíhat?
Na test na HIV se nemusíte nijak zvlášť připravovat (chodit na lačno apod.). Musíte však mít minimálně dva měsíce od rizika, kvůli kterému se necháváte testovat. Před samotným odběrem s Vámi náš pracovník provede předtestové poradenství.
Předtestové poradenství a test
Předtestové poradenství se skládá z několika otázek, které se týkají rizika, kvůli kterému jste přišli a základního poučení. Poté dostanete lístek s číslem, na základě kterého Vám bude sdělen výsledek. Následuje odběr 5 ml krve. Výsledky z pražské ambulance sdělujeme každé následující pondělí (kromě státních svátků). V Ostravě se sdělují výsledky následující čtvrtek.
Certifikát
Potřebujete-li certifikát, že jste HIV negativní (např. kvůli vízu do některých zemí), nejedná se již o bezplatnou službu, ale o službu placenou a na jméno (není anonymní). Za certifikát zaplatíte 600 Kč. K vyzvednutí bude dle dohody.
doplněno 27.08.13 20:47: Běžné HIV testování: 500 Kč
Anonymní HIV testování: 500 Kč
Poradenská činnost: Ano
Jestli se libali tak vasnive, az se pokousali nebo tam byla nejaka jina vymena krve (popraskane rty, skrabnuti, ranky v ustech nebo na jazyku), tak tam snad teoreticky mohlo dojit k nakaze.
Jinak jak uz tady nekdo spravne psal, jestli se chce vyhnout rizikum kolem sexu, tak by se hlavne mela vyhybat rizikovym sexualnim praktikam (a k tem sex s osobami neznameho zdravi urcite patri). Tazatelka urcite slysela rceni, ze kdyz ma s nekym sex, tak ma sex i se vsemi lidmi, se kterymi mel on sex pred ni. Tedy ze muze byt nositelem vsech pohlavne sirenych nemoci, ktere mohli mit nebo kterymi se mohli od jejich predchozich partneru, vsichni jeho predchozi sexualni partneri.
Znam 2 nepromiskuitni lidi, kteri si se svymi novymi partnery pred prvnim sexem vymenili aktualni vysledky testu na pohlavni choroby. Jenze to je typ lidi, kteri maji tak do 3 partneru za zivot, nez se s jednim z nich usadi natrvalo, kdezto tazatelka skoro prosla dvema jen za posledni 3 mesice.
celkem pozde nad tim uvazujes , vzdy si to uvedom pred sexem a pouzij ochranu , otestovat jde , ale poznat az cca 3-6mesicu po nechranenem sexu , jde si koupit i sam test lekynainternetu.cz/...
Není ic jednoduššího, než si vzít kondom a nebo ještě lepší, vyhýbat se podobným situacím. To že jste měla styk se spolužákem svého otce je zarážející natolik, že nechci snad ani věřit. Každopádně nemusíte mít strach jen z HIV, protože na světě asi tak deset milionů dalších pohlavních chorob. A když byste viděla, jak dané osoby vapadajím tak byste prosila o to, abyste radějí měla "jen HIV." Samozřejmě, že riziko přijít do kontaktu s těmito chorobami je vzcné, ale i tak. Naprosto běžný mezi lidmi třeba syfiis a kapavka. A být Vámi, bál bych se třeba i mykózy, protože ten "otec" určitě bude prase, když skočí na sedmnáctku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.