Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se poradit,,, Nejsem plnoleta a dneska jsem byla v bance a tam mi oznamili ze mam na učte exekuci 22000kč, jak je možny že vlezou i na studenskej učet , nic sem nepodepsala tak ani nevim jak mi to mohlo přijit...
Dobrýden. Tady už žádná rada nepomůže. Pokud jste dlužník a došlo to až k exekuci, pak nezbývá, než zaplatit. Co na tom nechápete? Že se dluhy mají splácet, že před nimi člověk nikam neuteče? Upřesněte kdyžtak svůj dotaz, čemu na tom nerozumíte, prosím...
Pokud jsi vyhrála soud a ten řekl, že nic nedlužíš, tak neměla přijít žádná exekuce. Může to být jiná exekuce. Obávám se, že to tu nevyřešíme. Chtělo by to zajít za exekutorem nebo za právníkem, případně za oběma. Pravděpodobně budeš muset jít s matkou. Pravděpodobně je ale už pozdě.
Podle mého je komunikační šum mezi tazatelkou a její matkou, jelikož tazatelka evidentně neví (nebo tuto informaci záměrně zamlčuje) z jakého titulu vůbec exekuce na jejím účtu vznikla.
doplněno 27.08.13 12:00:Každopádně já měl svůj první účet v bance v 15ti a žádné svolení rodičů ani nic podobného po mě nikdo nechtěl.
VIm jak vzniknul dluh, řikam bylo mi 13 a moje mama sepsala smlouvu na paušal na moje jmeno. no a samozdrejme ho neplatila.. bylo to u soudu a ja to vyhrala(protoze jakoby sepsali smlouvu s neplnoletou) přišel papir...a tim sme to uzavřeli... za 2 tydny mi bude 18 a ted to přišlo i když am papir že to platit nebudu..jinak stema bankama a studenskejma učtama to je dneska už jinak... musi podemnou byt podepsanej jeden ze zakonych zastupcu
No tak v tom případě platí to, že pujdete do banky, budete chtít na najkém základě Vám to strhávají. Pokud to bude stejné číslo jednací, tak zajdete na soud a budete se ptát přímo tam, popř. žádát nápravu. Pokud to bude jiné číslo jednací, tak máte asi smůlu a budete to muset zaplatit. Každopádně nechápu, jak jste to mohla vyhrát, ale to je už jiná věc.
Co dělat? Uhradit, i splátkami.., pokud není částka spláchnuta, čekejte doma návštěvu, ale jak se přebírala pošta?
Nejspíš nijak, jako vždycky
Tak jinak, zajděte si do banky za tvým bankovním poradcem. Ať ti předloží na základě čeho máš na účtu exekuci. Tím pádem tam budeš mít jaký soud to nařídil, kdy a pod jakým číslem jednacím. Popř. další věci. Takže půjdeš (ani ne tak ty, jako tvá matka) na ten soud, pod tím číslem jednacím se zeptá kdo to zpracovává a toho požádá o vysvětlení. Každopádně je logické, pokud někdo sepíše smlouvu na něco a potom to neplatí, musí přijít exekuce.
Co bych měla hradit když sem žadnou smlouvu nepodepisovala! Řeknu to takhle, moje mama když mi bylo 13,, sepsala smlouvu na moje jmeno.. neplatila neplatila... pak to bylo u soudu, já to vyhrala- nebudu nic platit protože semnou(s moji mamou na moje jmeno) sepsali smlouvu když sem byla neplnoleta... tak mi reknete proč mi to teda ted přišlo?... a jeste porad mi neni 18?...jak to mam asi zlacet... když chodis chodim do skoly... proč budu platit za vinu nekoho jineho
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.