Nejste přihlášen/a.
Našla jsem si part-time na poloviční úvazek v červnu. Byla jsem na začátku upozorněná, že neshánějí někoho pouze na léto a jen dlouhodobě, proto po mně chtěli, abych řekla narovinu zda to hledám jen prozatím nebo na dýl. Včera jsem při příchodu do práce zjistila od šéfky, že budou chtít víc jak 20 hodin týdně, spíš přes 30 a zda to není problém. Řekla jsem, že ne. Načež po práci mi šéf oznámil, že příští týden bude můj poslední a pak už chodit nemusím, z důvodu snižování kapacity zaměstnanců. Řekl mi to na chodbě, před odchodem domů, před všema zaměstnancema, jen tak jakoby mimochodem. A že ve středu podepíšu výpověď. Absolutně neprofesionální a nekorektní jednání. Rozhodla jsem se, že tam již nepůjdu, dva zaměstnanci mají dovolenou a vím, že jim tím způsobím problémy. Je mi 23, možná jsem horká hlava. Rodiče si myslí, že bych měla ten poslední týden odchodit... jak byste reagovali vy?
Nedělejte to, mohla byste skončit s paragrafem pro porušení kázně a nedostala byste popřípadě podporu v nezam. Raději pokud Vám není dobře nechejte si vystavit neschopenku. - pt
Dobrý den,
asi je to z jejich strany nekorektní chování, ale nemá smysl se mstít. Přijdete o mzdu i příležitost získat pozitivní reference pro získání práce jinde. Možná se taky ještě mohou vzhledem k jejich aktuální situaci rozhodnout, že Vás vlastně potřebují a čistě teoreticky se Vám ještě mohou i omluvit. Zkuste se nad tím vším ještě zamyslet.
David
Souhlas s davidem. A navíc nikdy nevíte, když někoho posíláte plna oprávněného rozhořčení do nenávratna, kdy ho na své cestě životem zase potkáte a na jaké bude pozici. Kromě toho - když budete slušná, budete lepší než oni, za ten pocit by Vám to mohlo stát. Mě to baví, když mluvím s buranem nebo hulvátem, čím je protivnější, tím jsem milejší - dělá to divy, zkuste to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.