Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní smlouva

Od: daviddd odpovědí: 5 změna:

Zdravím mám dotaz od 1.6 2013 jsem dostal plnou pracovni smlouvu na dobu neurčitou tak se chci zeptat jsem ještě stále ve zkušební době když na tu smlouvu nemám odděláno 3 měsíce?Ve smlouvě je 2 měsíční výpovědní lhůta tak to mu nerozumim Děkuji od 1.4 jsem byl brigádně a toho 1.6 my daly plnou smlouvu na neurčito Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkušební doba musí být sjednaná písemně. Pokud není, tak není, ve zkušební době nejsi.
Výpovědní lhůta je něco jiného, to s tím nesouvisí.

ivik*
hodnocení

1x

Teď když máte smlouvu na stálo, tak to znamená, že pokud byste chtěl odejít, tak vás pustí až za 2 měsíce od podání vaší výpovědi, přičemž výp.lhůta běží od. 1.dne následujícího měsíce.Takže příklad: když dáte dnes výpověď,tak běží od 1.9.2013 2měs. lhůta,t.j. že k 30.10. by prac. poměr končil.

Samozřejmě ty dva měsíce se vztahují na případ, že byste chtěl pracovní poměr ukončit jednostranně, výpovědí, proti vůli či přání zaměstnavatele. Krom toho vždy existuje možost se dohodnout na okamžitém ukončení pracovního poměru (často, ale nesprávně se mluví o "výpovědi dohodou", což je ovšem nesmyslná formulace), ale s tím musí souhlasit obě strany. Myslím ale, že ne to se neptáte, snad.

ron*
hodnocení

1x

Přesně, jak říká Jethro. Zkušební doba musí být sjednána písemně. Od 1.4. jste měl pracovní poměr na dobu určitou, zkušební doby tedy mohla být maximálně do poloviny doby sjednaného pracovního poměru (tedy jeden měsíc). Máte-li novou smlouvu na dobu nerčitou, zaměstnavatel je povinen délku zkušební doby písemně uvést.

iz*
hodnocení

1x

Nemáte-li zkušební dobu sjednánu v pracovní smlouvě, nejste ve zkušební době.

Zřejmě jste se osvědčil už během brigády, tak mohl zaměstnavatel "novou zkušební dobu" považovat za zbytečnou.

Zkušební doba není povinná a není ani automatická. Vždy musí být sjednána písemně - nejpozději v den nástupu do zaměstnání. Později - dodatečně ji už sjednat nelze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]