Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění - náhrada škody, bolestné

Od: abcd* odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

srazilo mě auto na kole. Cena opravy kola 4000,- (nová vidlice, představec, řidítka, páčky, přední kolo) - původní cena kola 9000.- před 3 lety. Pojišťovák ji dnes odhadl na 5500,-, což mi přislo málo, ale dále jsem to nemohla řešit - opravdu nebudu telefonovat, když tu mám návštěvu. Kolo je jako nové, bez oděrek s příslušenstvím a tachometrem za cca 1500,- dohromady. Navíc zničená helma - 1000,- (letos na začátku léta nová).

Pojišťovna není moje, ale ženské co mě srazila. Jendá se o GENERALI.

Druhá věc je bolestné - byla jsem odvezena RZS do nemocnice a hospitalizována. Po propuštění jsem musela ještě dodržovat klidový režim.

"Bohužel" se mi až tak moc nestalo, nemám nic zlomeného. "Jen" odřeniny a modráky.

Bohužel jsem v té době neměla žádnou práci ani brigádu, takže náhradu mzdy neodstanu žádnou i když mě to narušil plány - když mám volno, chci si užívat a ani jsem si nemohla žádnou brigádu najít. Za to asi nedostanu nic, hm :(

A teď otázky:

a) Zaplatí mi pojištovna celou opravu kola? Případně pokud ne, můžu ji po viníkovi nehody vymáhat (jsem student, nebudu chodit na brigádu si vydělávat na to, co mi někdo zničil z jeho blbosti)

b) Jak je to s bolestným? Kolik asi dostanu? Zaplatí pojišťovna vyplění papíru lékařem?

Předem díky.

Případně, jak z toho "vytěžit" ještě něco, co by pojišťovna mohla zaplatit - tak sem s tím :) (Ne, že by mi šlo o peníze, ale když už se mi něco takového stalo, tak ať z toho aspoň něco mám ;)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Za bolestné podle mne nedostanete téměř nic...

Když mne srazilo na kole auto, tak za otevřenou zlomeninu prstu na pravé ruce jsem dostal pokud si dobře pamatuji 190Kč.

Sice to bylo před pár lety, ale moc si ani dnes neslibujte.

Ano, pokud pojišťovna nezaplatí vše, můžete vymáhat po viníkovi...ovšem..to je poněkud na dlouhé lokte.

abcd*
hodnocení

190,-? To se snad ani nevyplatí k tomu lékaři chodit ne?

Očekávám, že zapaltí náklady na hospitalizaci (100,-/den), ale asi nějaká kačka za den pobytu ne, co? Navíc pokud je to takhle, tak asi budu moct být ráda, že zapatí aspoň tu nemocnici...

stirecek*
hodnocení

0x
Stačí zvednout telefon a zavolat te ridicce "hele ženská bolí mě tady a tady, špatně vidím, nemůžu dýchat, asi pujdu na tři týdny do nemocnice." A myslím, ze zaplatí i neco navíc :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]