Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysilacky jake a levne

Od: syfrig* odpovědí: 9 změna:

Chceme si s kamaradem take dedkem poridit vysilacky z domu do domu bydlime od sebe asi 1/2 km zadny jiny baraky v ceste nestoji ani stromy.Jake levne,byste nam doporucili?Dekuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Doporučuji jakékoliv vysílačky PMR. Osobně mohu doporučit vysilacky.heureka.cz/... měl jsem je a jak vzhledem, tak vším ostatnmím mi vyhovovaly.

doplněno 25.08.13 15:20:

je u nich ale problém s nabíjením. Lze nabíjet buď nabíjecí baterie, nebo vysílačku ve stojanu. Stojan je ale jen jeden.

Souhlasim s vlkem. Krome dobijeni jsou rucky nejsikovnejsi. Lze je vzit s sebou, odpada instalace a lazeni anten a pod. Podival bych se po Intek mt 5050. Trochu drazsi, ale lze sehnat jako 4w verze (v eu oficialne povolena pouze 0,5w) plus dokoupit origo vykonnejsi anteny a je z toho paradni zarizeni.

Odbornik na tohle ale tady bude asi pan Milancukrar. Urcite si pockejte na jeho nazor.

hodnocení

1x

Jestli je mezi vámi (teď nevím zda je to myšleno jako zlomek) 1-2km a ještě k tomu přímá viditelnost, tak je nejlepší PMR ručky. CB je zbytečně nákladnější a zarušenější. A dělat na takový pokec koncesi je úplná zbytečnost.

syfrig*
hodnocení

jsme od sebe vzdaleni asi jen pul kilometru kazdy ve svem dome tak prave aby nebyl problem s vysilanim pres zdi

Zkuste vojenske vyprodeje a zacilte na vysilačku rf 10 prodavaji se za 1000 kc a s dlouhou antenou maji dosah až 30 km :)

ladinpraha*
hodnocení

0x

Nechci ti do toho kecat, ale není lepší využít Skype? Uvědom si, že tě může poslouchat každý, kdo je v dosahu. Měl jsem teď možnost pár dní poslouchat úplně všechno, od letadel, přes hasiče, MP až po ono povídání, jak někdo stahuje králíka nebo co má dát do polévky. A někdy to byla docela sranda.

syfrig*
hodnocení

Skype by bylo reseni.ale kamarad 72 let nema PC ja jsem v nasi dedkovsky parte 1 kdo ma Pc *pivo*

tesyk*
hodnocení

0x

No, ono takové CB nejsou taky k zahození. Dají se sehnat starší za slušné peníze a na rozdíl od PMR mají 40 kanálů a třeba si na pásmu nejdete další kamarády...

buss
hodnocení

0x

CB, PMR nebo nějaké vyřazné rdst , které mají sdílené kanály, též jde o provoz bez povolení. Další možností je koncese na amatérskou stanici. Nebo laser, infra...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]