Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nominee Bankovni Ucet

Od: gandalfos odpovědí: 7 změna:

Mam takovy problem, kvuli jistym problemu, do kterych jsem se dostal pred nekolika lety (detaily nejsou zas tak podstatne) nemuzu mit svuj vlastni bankovni ucet, protoze by mi byl zanedlouho obstaven. Resíi jsem to tak, ze jsem mel nejdriv ucet s fotrem, jenze ten mi pak zrusil, kdyz sem musel podat na matku TO. Pak jsem si nechal posledni 2 roky posilat prachy z brigady ke kamosi na ucet., ktery mi to pak vybiral. Jenze my uz ted spolu nepracujeme a ted uz se spolu moc nebavime.

Nevite nekdo o moznosti si zalozit pres nekoho (treba pres nejakou firmu) nominee ucet kde bychom spolu sepsali nejakou smlouvu a ja bych byl v tom uctu jako disponent, abych mohl neco zaplatit pres internet banking anebo vybrat penize kartou (ze strany banky to 100% jde a ucet disponentovi blokovat nelze), ja mam 2 brigady a nelze dostat penize nijak jinak nez na ucet.

Je mi docela blby s tim zatezovat jeste nejaky jiny kamarady a cely jim to vysvetlovat... Nevite nekdo o nejakym reseni?

Diky za kazdy tip.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

To, co zamýšlíte, mi "zavání"mařením uspokojení, ne-li poškozováním věřitele, jehož (by) se spolu s Vámi (částečně) dopouštěli i ti, na jejichž účty jste (byste) si nechával peníze posílat.

Chcete-li riskovat své trestní stíhání, prosím, to je Vaše svobodná volba. Ale nedoporučovala bych do toho zatahovat kohokoliv dalšího, protože by se svou snahou pomoci Vám mohli sami vystavit trestnímu stíhání.

___ Podle § 142, odst. 3 zá/... se mzda vyplácí (hotově) v pracovní době a na pracovišti, nebyla-li dohodnuta jiná doba a jiné místo (muselo by jít opravdu o dohodu, zaměstnavatel nemůže jinou dobu ani jiné místo výplaty nařídit).

Podle mého názoru je tedy možné peníze obdržet jinak, než na účet.

___ Doporučuji k pročtení: Poškozování věřitele (zákon č. 140/1961 Sb., trestní zákon, § 256 a další)

gandalfos

A v cem podle vas to zavani poskozovanim veritele? Clovek ma narok na nezabavitelne minimum a to, ze jsou nase zakony tak debilni, ze exekutor muze blokovat cely ucet a clovek pak ma zit z ceho neni poskozovani veritele, ale skoro bych rekl, ze i sam exekutor se zde dopousti trestneho cinu zvyhodnovani veritele. Jaky je rozdil jestli mi toto minimum prijde na ucet anebo jestli mi to vyplati zamestnavatel hotove? Tak jako tak mam na to narok a nevidim duvod, proc by se nekdo mel dopoustet trestniho jednani v tom smyslu.

gery4
Ty jsi ale uvedomelej curak
bankovnikonto

Proč ta nadávka, to se neumíte vyjádřovat jinak!

Mě, když pominu důvody tazatele, naopak štve ,že nám Brusel káže, že každý musí mít bankovní konto. Viz zprávy z EU.

Vaše peníze přestávají být vašime penězmi v okamžiku kdy je uložíte na bankovní üčet. Zajímavý článek na stránkách e-republiky nadpisem-Brusel požaduje povinné bankovní konto a tam je to nádherně vysvětleno i ten citát ohledně vašich peněz v bnankách))Trošku i jiný pohled to chce, než jenom jednostranně jako ovce máme všichni povinně konta, páč jinou volbu nemáme, a to je špatné...))když chceme pracovat a žít v tomto systému. Znova opakuji, že když pominu důvody tazatele a zamyslím se nadtím z jiného pohledu, tak mi vadí, že bankovní učet musím mít pro přežití zde, jinak jsem v ...

doplněno 03.09.14 10:01:

Zkuste zaguglovat a pochopíte co nás čeká. V Británii od začátku roku vám banka nevydá větší obnos peněz v hotovosti, podotýkám vašich peněz, pokud neřeknete na co to chcete. Nebavíme se o 2tis nebo 3tis cash, ale o větším obnosu, ale jsou to vaše peníze a musíte zdůvodnit nač chcete tolik v hotovosti a pak se uvidí)) Jedná se britskou banku HSBC. Prostě v listopadu minulého roku sama změnila svoje interní pravidla a hotovo)) Ale to je vše jenom začátek, vše se budou posouvat dál a dá.../zdroj článek na protiproud.parlamentnílisti.cz/

wogoos*
hodnocení

0x

Jak zaručíte tomu, kdo s vámi bude mít společný účet, že naopak vy si na něj nevezmete půjčku, hypotéku, kontokorent atd.?

gandalfos
hodnocení

Protoze se tu celou dobu bavime o disponentovi a nikoli o spolumajiteli uctu. Disponent neni majitel uctu a tak nemuze ten ucet nijak menit, uzavirat za majitele nejake smlouvy, pucky, hypoteky anebo ucet zrusit a podobne.

hodnocení

0x

Obavam se, ze i kdyz budes nekde veden jako disponen tak si na ten ucet sahnou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]