Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zboží na dobírku, nepřevzetí dobírky

Od: strnad® odpovědí: 14 změna:

Nechal jsem se ukecat, abych typanovi poslal knizku na dobirku. Ten lofas si to pote, co jsem to odeslal, rozmyslel a napsal, ze to neprevezme. Posta stala asi 80 korun, coz neni moc, ale zase jsou to treba dve Plzne mit nebo nemit dve Plzne je rozdil 4 Plzne. Kazdopadne jak to ted probiha? Po jak dlouhe dobe se mi to vrati, co se s tim deje? Dostanu nejake lowe zpet nebo budu naopak jeste doplacet?

Nebo je nejaka moznost jak uspesne celit tady tem dobirkovym oserum, krome toho, ze je uz nebudu pouzivat? Chapu kupujici ze neposlou treba x-tisic na ucet nekomu, koho neznaji, ale taky by jim mohla po zaplaceni dobirky dojit v baliku cihla... Nebo obecne jake mate zkusenosti prave s dobirkou?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pošta se bude pokoušet dodávat, nechá to nějakou dobu na dodací poště, a pokud si to lofas nevyzvedne (nevím, čtyři týdny?), tak to vrátí zpět. Poštovné ti nevrátí, není proč, pošta svoji část dohody splnila.

To je jeden z důvodů, proč je třeba u e-shopů dobírka výrazně dražší než jiné způsoby platby - je v tom zakalkulované poštovné i za tyto lofasy. Při nákupu v normálním e-shopu volím vždycky platbu předem - pokud je to zavedený e-shop s velkým obratem a nějakou historií, tak možnost podvodu je prakticky nulová. A na aukru platím taky předem, ale tam nekupuju věci za tisíce. Představa, že dobírka je bezpečnější je mýtus - pošta ti ji stejně nechá rozbalit až po převzetí.

hodnocení

Jo na to jsem zapomnel - jak je to s tim rozbalovanim? Respektive jaky by mel byt bezpecny zpusob prebrani dobirky, aby se objednavajici nenapalil nepoctivym zasilatelem cihly misto notebooku...

k2

Neexistuje bezpecny zpusob. Pred zaplacenim baliku Vam ho nikdo rozbalit nedovoli, po zaplaceni uz je to jedno. Snad to po prevzeti (a zaplaceni) rozbalit pred postackou (jako svedek, ze v tom opravdu bylo to, co tvrdite), nicmene to uz nic neresi, ona Vam prachy zpatky neda...

stirecek*
Ja jsem si u nás na poste balíček normálně rozbalil a az pak jsem zaplatil. Trval jsem na tom.
Jinak na dobírku též neposilam , právě kvůli ty lofasy. Pokud chceš, posli předem náklady na poštovné, zbytek doplatíš při převzetí, pokud nechceš, neber. Hotovo. Kdo ma zájem zaplatí to rovnou celé, lofas nezaplatí, protože ví ze bude dělat potíže. Jednou jsem takovému lofasovi držel týden telefon,pry si ho určitě veme , mohl jsem jo mezitím desetkrát prodat a on se uz vůl neozval. A ti další si uz koupili jinde. Dnes prodávám nejrychlejšímu...
janren

A ty pošťačky nebo úřenice na poště, co Vám dovolili před zaplacením balík otevřít, tam ještě pracují? Poštovní podmínky jasně stanovují, že nemůžete zboží před zaplacením a převzetím rozbalit! Pokud Vám ty husy tohle umožnily, tak by měly okamžitě letět.

asd*

Dobírka jde rozbalit hned po převzetí na poště nebo před doručovatelem. Pokud tam není co mělo být tak je pošta svědek, zavolá se policie a jde zajistit aby pošta peníze podvodníkovi nevyplatila. Pokud před rozbalením odejdete z pošty, tak máte na 99% smůlu, bude tvrdit že poslal co měl a vy jste to vyměnil sám.

Pokud máte doklad že objednal dobírku, tak po příjemci co nepřevzal poštovné můžete vymáhat. Pokud je normální, tak by měl stačit návrh žaloby s tím, že pokud hned zaplatí tak jí nepodáte a pokud nezaplatí tak ano a pak zaplatí místo 80 korun mnohonásobně víc.

hodnocení

@stirecek v jakem meste vam to dovolili rozbalit pred zaplacenim? nejaka dedina nebo vetsi mesto?

aha, takze poslou penize na ucet, co pokryji naklady na tu dobirku... aha to je zajimavy napad - to me nenapadlo. Takze treba 100 na ucet predem a potom 500 jako dobirka... hmmm - to by asi slo

majin
hodnocení

0x

Na dobírku už neposílám i přesto, že čas od času o zákazníka, co trvá na dobírce, přijdu. Rozhodnutí je ale především na vás.

pt®
hodnocení

0x

V každém případě jste balíček odeslal a dorazí na poštu k adresátovi. Pošťačka mu nechá lístek ve schránce a záleží na tom člověku, zda půjde na poštu a řekne, že balíček nepřevezme a pošlou jej hned zpět, tedy Vám, nebo bude ležet na poště zákonnou dobu, asi 3 týdny a pak se vám vrátí. Já mám dobré zkušenosti z "mimibazaru", kde se posílají peníze předem na účet a pak se posílá balíček. - pt

hodnocení

Ted se mi vratila ta dobirka a je na ni napsane

VRATTE ODESILATELI 26KC.

doplněno 27.08.13 14:58:

a ano, opravdu jsem dostal z te neuskutecnene dobirky 26kc zpet

buss
hodnocení

0x

No a co tak si sjednat smluvní pokutu při nepřevzetí (pro uhrazení poštovného)?

hodnocení

nejsem zadny obchod abych mel takove podminky...

doplněno 01.11.13 10:46:

asi jako nejlepsi mi prijde nechat si poslat penize na postovne predem - i kdyz je to treba jen 100 - pravda tezko rict kolik lidi to odradi, kdyz cena knizky je 150kc...

martinaa*

Zdravím, téměř vždy si nechám platit předem, výjimku tvoří jen prověření nakupují s pozitivním hodnocením a komentáři (aukro, mimibazar, votocvohoz...). Také já platím téměř vše předem, pokud se jedná o soukromý prodej, a za dlouhá léta se nevyskytl větší problém. Pokud si na podobných stránkách vytvoříte profil, ůžete zde uvést vlastní podmínky prodeje a vůbec nemusíte být nějaký obchod:).

Dnes už je většina kupujících srozuměna s tím, že se platí předem.

hodnocení

pri cene knizky 50-150 korun je dobirka stejne ulet, protoze je to vic nez cena zbozi... ale platba dobirkovneho predem na ucet je asi nejlepsi reseni

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]