Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odebrání osobního ohodnocení bez upozornění

Od: flapi odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

Ráda bych se zeptala, zda má zaměstnavatel právo odebrat osobní ohodnocení (což je mimochodem půl platu) aniž by na to předem upozornil.

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Vy! musíte vědět, zda je to složka nároková, přečtěte si svoji pracovní smlouvu. U nároku musí být stanoveny podmínky, u nenárokové je to pochopitelně na zaměstnavateli a nemusí zdůvodňovat.

flapi
hodnocení

U položky osobní ohodnocení je v závorce poznámka - není právní nárok. A poté 6 položek, které musejí být splněny, aby ohodnocení bylo přiznáno.

Nic z toho nebylo porušeno. Respektive nejsem si vědoma nesplnění některého z bodů.

Flapi, pokud to máte takto napsané ve smlouvě, jak uvádíte, pak na to zaměstnavatel právo má. Nějaký důvod mít musí, ale ten zde s Vámi nevyřešíme. Zajděte za zaměstnavatelem a zeptejte se ho přímo, proč Vám osobní ohodnocení nepřiznal, kde jste se dopustila chyby, abyste věděla, čeho se vyvarovat. Když se nezeptáte přímo jeho, tak se to nedozvíte. Předpokládám, že o tom neodmítne s Vámi hovořit, když projevíte zájem sama se ho zeptat...

flapi
hodnocení

No jediný čeho jsem se dopustila je to, že jsem v srpnu 2 týdny před nástupem na mateřskou dovolenou odešla na neschopenku (ne z vlastní vůle, ale na nařízení lékaře) Osobní ohodnocení mi ale bylo odebráno za červenec, který jsem tam byla celý.
Nadřízená má dovolenou, čekám až se z ní vrátí abych se mohla zeptat přímo jí.

hodnocení

0x

Záleží na tom, co je napsané v pracovní smlouvě, resp. platovém výměru. Já mám třeba část mzdy závislou na určitých ekonomických ukazatelích celé firmy, které buď vyjdou nebo nevyjdou - a žádné upozornění předem na tom nic nezmění, takže je celkem zbytečné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]