Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Ráda bych se zeptala, zda má zaměstnavatel právo odebrat osobní ohodnocení (což je mimochodem půl platu) aniž by na to předem upozornil.
Děkuji
Vy! musíte vědět, zda je to složka nároková, přečtěte si svoji pracovní smlouvu. U nároku musí být stanoveny podmínky, u nenárokové je to pochopitelně na zaměstnavateli a nemusí zdůvodňovat.
U položky osobní ohodnocení je v závorce poznámka - není právní nárok. A poté 6 položek, které musejí být splněny, aby ohodnocení bylo přiznáno.
Nic z toho nebylo porušeno. Respektive nejsem si vědoma nesplnění některého z bodů.
Flapi, pokud to máte takto napsané ve smlouvě, jak uvádíte, pak na to zaměstnavatel právo má. Nějaký důvod mít musí, ale ten zde s Vámi nevyřešíme. Zajděte za zaměstnavatelem a zeptejte se ho přímo, proč Vám osobní ohodnocení nepřiznal, kde jste se dopustila chyby, abyste věděla, čeho se vyvarovat. Když se nezeptáte přímo jeho, tak se to nedozvíte. Předpokládám, že o tom neodmítne s Vámi hovořit, když projevíte zájem sama se ho zeptat...
No jediný čeho jsem se dopustila je to, že jsem v srpnu 2 týdny před nástupem na mateřskou dovolenou odešla na neschopenku (ne z vlastní vůle, ale na nařízení lékaře) Osobní ohodnocení mi ale bylo odebráno za červenec, který jsem tam byla celý.
Nadřízená má dovolenou, čekám až se z ní vrátí abych se mohla zeptat přímo jí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.