Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
dnes jdu na pohovor do jednoho nejmenovaného fast-foodu. Jsem ještě student. Ale docela se bojím, nevíte, jak ten strach přejít? A prosím, poraďte mi, čemu bych se měl při pohovoru vyhnout a čemu ne.
Díky moc!
PS: Také mám strach tam přijít a někomu říct, že jdu na pohovor. Přijde mi to strašně divné.
Ahoj, buď v klidu, takhle chodí na pohovory mraky lidí Normálně jdi za obsluhou a řekni, že jsi dnes pozvaný na pracovní pohovor, to není ani divné, ale nic jiného
Obleč se čistě, pohodlně, ale tak nějak "lépe", žádné uválené triko a kapsáče s rozkrokem u kolen. Buď přirozený. Kdo je přirozený, je většinou také sympatický, usmívej se a neutíkej pohledem, působí to neupřímně a nesebevědomě. Pokud nemáš, tak vyčistit a upravit nehty, ruce jsou krom obličeje hlavní věc, která je z tvého těla vidět - nikdo nemá rád špinavé a okousané ruce.
Hlavně si ale na nic nehraj.
doplněno 22.08.13 12:02: Kraťasy bych nebrala. Jak dole píše Majsterjoe, na pohovory se v kraťasech prostě nechodí. Proč myslíš, že i v tomhle vedru potkáš lidi v obleku, dlouhý kalhoty i sako? Protože třeba na obchodních jednáních se předpokládá nějaký slušný dresscode, kde jsou krátké kalhoty tabu. A tu hodinu to přežiješ, hoď do auta nebo batohu kraťasy a hned se pak můžeš převléct
Oblékla bych si slušné tričko, dlouhé džíny nebo pláťáky a uzavřené boty.
Ahoj, Marti! Díky moc za odpověď.
Tak nehty zastřižené mám, meju si je pravidelně, takže to není problém.
K tomu oblečení - nevím, nevím, džíny se mi moc brát nechtějí, jelikož je docela teplo. S rozkrokem u kolen nechodím nikdy . Tak asi vemu normální kraťasy a tričko, nic víc nevím.
Ty kratasy bych opravdu vymenil aspon za ty rifle. Ja vim, neni to pohodlne, ale je to vkusnejsi. Nebo nejake lehke letni kalhoty, ale urcite dlouhe.
doplněno 22.08.13 11:07:no ja si budu stat porad pri tom, ze na jakykoliv pohovor (tedy rozhovor s budoucim zamestnavatelem, nebo perzonalistou), at uz do mekace jako uklidova sluzba, nebo jako manager banky, by clovek urcite nemel chodit v kratasech. Tedy neukazovat hole nohy. At je pocasi jakekkoliv.
Pochopitelene do takoveho bistra berou ruzne lidi, takze jim nakonec muze byt jedno, kdo vcem prijde, ale mysli uz na budoucnost. Az se budes uchazet o nejakou vetsi pozici, napriklad zacatkem leta, kdy budou teploty tropicke, taky prece nepujdes v kratasech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.