Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup zboží v zahraničí a DPH

Od: eliska21 odpovědí: 3 změna:

Hezký den,

poradila by mi prosím nějaká dobrá duše, zda se stanu plátcem DPH v případě, kdy nakupuju zboží ze zahraničí a to jak ze zemí EU, tak i ze zemí mimo EU, balíčky objednávám v takové hodnotě, abych neplatila DPH ani clo (jedná se o bižerní komponenty apod.), zaplatit DPH se mi podařilo asi jen dvakrát, jelikož odesilatel uvedl na zásilku vysokou hodnotu (cca 600 Kč), ale obsah balíku uvedenou hodnotu neměl. Obratu 750 000 Kč jsem nedosáhla. Chtěla jsem se poradit např. na FÚ, ale tam bohužel příliš ochotní nejsou :(

předem děkuju za radu

Eliška

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

1x

Ono na FÚ nejsou většinou žádní borci, jen rutinéři, takže kolikrát sami nevíí. Odpověď dá zákon. Pokud hranici nepřekročíte, tak bez DPH. Otázka je, co je výhodnější.

cyril*
hodnocení

0x

FU nejsou poradním orgánem, od toho zde máme daňové poradce. Pokud jste na tom ekonomicky mizerně a poradce je mimo Vaše finanční možnosti, tak bych se pokusil získat info na celní správě.

artik*
hodnocení

0x

jestli nejste plátce , tak ze země EU vždy nakoupíte s DPH

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]