Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. U mého 3 měsíčního vnoučka se objevil atopický ekzém.Nikdy se v naší rodině,ani ze strany zetě tato nemoc neobjevila,tak s tím nemáme žádné zkušenosti.Klouček má drsnou a hodně suchou kůži po celém těle a v záhybech tělíčka červené rýhy a fleky.Byl u 3 lékařů,zkoušeli na něj různé masti,olejíčky...ale až ta 3 lékařka určila diagnózu a napsala masti s kortikoidy. Někde jsem četla,že ty sice zabírají,ale mají vedlejší účinky.Dcera stále kojí,tak se zřejmě i její strava odrazí v mateřském mléce a nemoc může i zhoršit.Zatím jí doporučili nejíst ostré,kyselé a mléčné výrobky.Kdo má prosím s touto nemocí opravdové zkušenosti,Poraďte prosím! Děkuji!
Zdravím, napsali Vám také mast Advantan? Užívá se lokálně a ne dlouhodobě, jedná se o kortikoidn mast, a mně dost pomáhá. Dav tři dny postižené místo mažu a pak mám třeba 14 dní pokoj. Vedlejší účinky jsou ty, že často mazané místo na kůži se bude ztenčovat, právě proto mazat jen málo a jen občas.
Také se mi osvědčilo tělové mléko Expicial, je dělané přímo pro ekzematiky, ale není nejlevnější... měla jsem ho sama asi 2x.
Co ale pomohlo snad nejvíce, tak opravdu poctivá domácí mast z marihuany. Z lékárny je nanic, neúčinná. Musí být domácí, se sádlem. S vazelínou už není tak "dobrá".
Nepoužívejte, pokud možno, sprchové gely, a vůbec vše, co je silně ovoněné. To kůži ekzematika jen rozdráždí. Jako dítě jsem se musela celá mazat tehdy ještě dehtovou mastí, nyní se mažu kortikoidy jen občas. Je tedy reálná šance, že se ekzém zastaví či upraví, jak to většinou bývá.
doplněno 21.08.13 17:19:Ještě bych doplnila, že v budoucnu dejte pozor na sladké. Jakmile to přeženu se sladkostmi, večer a následující den se můžu uškrabat a mažu se jak šílená.
doplněno 21.08.13 21:12:Pb, a vidíte, u nás se normálně pere v aviváži a nic:D Ekzém je prostě potvora...
Mám atopický ekzém od asi 4 měcíců. Máma se mnou dělala co mohla. Základem je čisté bavlněné oblečení prané jen v mýdle, žádná aviváž, oblečení žehlit. Vím že jako malé mi do vody na koupání přidávala trochu mléka, zklidňovalo to pokožku, nebo také vařila odvar z otrub. Kortikoidů se nebojte, vedlejší účiny mají hlavně pokud jsou podávány orálně. Je třeba nenechat ekzém rozjet. Pokud se začně zhoršovat, pár dní mazat mastí s kortikoidy, pak jen promašťující. Také se mi osvědčila mast s konopím, používám Cutis Help. Hodně atopiků z toho vyroste a v dospělosti je ekzém již netrápí. Třeba já už ho mám jen trochu na pravé ruce a zhoršuje se jen v zimě. Zvykla jsem si nosit na práci a úklid rukavice, protože to ekzém zhoršuje. No a také některé potraviny. Teď jsem neodolala a jedla nad míru rajčata ze zahrady a osypala jsem se trochu i na zbytku těla.
Děti s atopickým ekzeemem, v různém provedení, jsem několikrát zažila ve školce a v lázních v Lipové. I děti i dospělé. Jeden z vnoučků má atopák na kůži v ohybech nohou, paží a ruky. Od miminka. Mladá ho koupe, ale bez mýdla. Když byl maličký, tak do koupele dávala občas nějaký olej. Teď už bude mít pět, koupeme většinou jen ve vodě, mýdlo jen na zadeček a nožky, sprchový gel jen když je to třeba, když je zmazaný. Má to i ve vláskách a já jsem teď sebrala odvahu a umyla mu hlavičku dehtovým šamponem. Stal se malý zázrak. Po druhém umytí to téměř vymizelo.
Vy máte miminko, to je o úplně něčem jiném. Z kotikoidů máme všichni strach, ale je to malý zázrak a bez nich by to nešlo. Na atopický ekzem jsou doktoři krátcí, stejně tak, jako na lupenku. Chyba je v narušené imunitě. Není to kožní, ale systémové onemocnění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.