Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čerpací stanice

Od: ork* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s provozem čerpací stanice, jak začít jestli se dá uživit apod?

Děkuji. dobrou noc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

frame*
hodnocení

2x

Zkušenosti mám.

Zřejmě máte na mysli provozování ČS formou franchise. V případě takového podnikání nejste skutečným podnikatelem, protože obchodní podmínky mezi Vámi a majitelem ČS jsou flexibilní podle aktuální situace na trhu. Jinými slovy nenechají Vás ani vydělat ani prodělat. Aby jste mohl začít musíte si nejdříve koupit franchisovou licenci. Cena se pohybuje v řádech statisíců (cca 300 000 až 400 000 kč) Pak musíte nakoupit zboží do schopu - tj. cca 500 000 kč. Nákup PHM většinou řeší majitel. V případě vlastní ČS by to pro Vás znamenalo dalších cca 600 000 až 750 000 kč. Jinak musíte mít živnostenský list na který musíte mít nějakou školu s chemickým zaměřením. Pokud jí nemáte múžete podnikat formou odborného zástupce. Po čase ho už nepotřebujete. Jinak provozovat jednu ČS se skoro nevyplatí. ČS se provozují s nebo bez provize s prodáného litru PHM. Bez provize lze provozovat pumpy které mají velký obrat na schopu. Třeba 500 000 - 750 000 kč/ měsíc. Pokud se bavíme o provizi z litru PHM, tak ta se pro provozovatele může vyšplhat třeba maximálně k 0,40 kč/l a to je už hodně pěkné.

Provozování ČS znamená být v práci 24h/denně. Neustále volá obsluha, že má nějaký problém. (nefungují CCS, je rozbitý stojan č.5, nejde odblokovat alarm, ujeli mi bez placení, přivezl 3 palety místo 3 kartonů, nefunguje kávomat...) Zkrátka stále nějaký problém, stále musíte mít plno revizí, atd. atd. Jako největší problém posledního půlroku považuji újezdy bez placení. Přijede, natankuje za 1700 kč (někdy i do kanystrů) - sedne do auta a ujede. Nedá se s tím nic moc dělat. Než policie zvedne ze židle je už dávno fuk. SPZky mají kradené.

Tak co - jdete do toho?

lidus*

Jen dodám, že jsem slyšela cosi o novém zákoně kdy každý provozovatel bude muset skládat několika milionovou kauci a malí provozovatelé se bouřili, že tolik peněz nemají a budou nuceni provoz zrušit.

Na druhou stranu...V ČR je snad největší koncentrace čerpacích stanic na km2 na světě.

Ve služebním autě klidně dojezdím nádrž až když mi palubní počítač ukazuje dojezd 10km...a vím, že do 5km vždy "narazím" na ČS.

Vždy když jedu z dovolené si musím sám připomínat, že zdaleka ne ve všech zemích tomu tak je.

frame*

Jůů, tak to by mě docela zajímalo. Nevíte o tom něco víc? Díky

výtka
Upozornění od sys clayman 21. 08. 2013 21:36:46

hodnocení

0x

Nedaleko od nás teď hledají obsluhu do čerpačky. Je to nonstop 24 hodin, soboty, neděle, nabízejí plat 12 tisíc. Myslím, že za to se uživit moc nedá, ačkoliv každá koruna dobrá. Navíc je to na kraji města, kolem kromě pár podniků nic, jak už ty stanice bývají. A nikdo neví, jaký zákazník může v noci přijít. Nedělala bych to. Pro ženskou to není vůbec vhodné být tam celou noc sama. Možná svalnatý chlap, ale pro toho zase ten plat není zajímavý. Tak si vyberte! :( Jaga.

joudic*

no ono to spis vypada, ze si chce postavit a zridit cerpacku vlastni... coz mi prijde lehce utopicky bussines plan, kor, kdyz by se ptal tady na poradne :) aspon tak jsem to pochopil ja :)

revizecs
hodnocení

0x

Dobrý den, zabýváme se zřízením čerpacích stanic. Zde jsou informace o povinnostech provozovatele čerpací stanice:

cisteni-nadrzi.cz/...

Ochotně Vám poradíme

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]