Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svereni ditete matce

Od: kolarova odpovědí: 15 změna:
Dobrý den,
Mám takový problém.S manželem jsme se domluvili ,žese rozvedem. Mame s polu 2 leteho chlapečka, a( jsem jeste na materske)chci ho do své péčea manžel taky.
Rovadim se s nim ponevac mame s polu neustale dohady a naposledy,mé manžel zmlatil a mela jsem syna v naruci,až jsem na néj musela zavolat policii.
Manzel dela v zemedelstvi,tudiž je od jara do podzimu v praci a kdyz je doma Tak s nim je 10 minut ,(nekdy ho nevidi cely tyden)a jde do garaze,nikdy nas nikam nevzal neustale jsme byli sami,jak ve zlate kleci. Jeho rodice maleho vidi,jen ,kdyz za nima prijedu a to jsou od nas 5 minut autem. Nikdy nám ho nepohlídali,aby jsme si nekam vysli sami. Malej na ne ani není zvykli.
Manzel me vyhrožuje,ze ho nedostanu,ze bych ho neuzivila. Jsem bezradná!
Myslite,ze mi ho sveři do me péče?
Mohu od nej odejit a pronajmout si bydleni,nez bude rozodnuto u koho bude syn žít?
Myslite,ze Mám narok na peníze?,aby mi prispiva,kdyz jsem na materske?
Byla jsem i na socialce a sepsali se mnou papir o svereni ditete do me péče a poslali to na soud.
Co Mám presne udelat?
Předem Děkuji
Kolářová

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Sice stále častěji soudy zohledňují i nároky otců a souhlasí se střídavou péčí, ale v tomto případě bych se nebál. Řekněte jim u soudu poctivě jak to bylo a je a uvidíte že to bude v pohodě. Na alimentech chtějte radši o něco víc.

kolarova
hodnocení

Děkuji vám moc za podporu,ja se stále bojím,že mi manžel syny vezme. Doufám,že to bude v pořádkua svěřími ditě do mé péče.
Myslíte,že 5000 kč na alimenty je malo?

martinaa*
hodnocení

1x

Tak jistě máte zprávu o policejním výjezdu, a pokud ne, tak to uveďte u soudu, který si protokol dá vyhledat. Lékařskou zprávu, předpokládám, nemáte...Také můžete vzít k soudu svědky - sousedy, kamarády, své rodiče, kteří dosvědčí, že se manžel o syna nestará a Vás bije.

Na malé děti se většinou přiznává méně, než 5000,-, samozřejmě s přihlédnutím k výdělku otce. Pokud vydělává 15 hrubého, tak je 5000,- jen divoká fantazie. Pokud vydělá 30 000,-, tak je to zcela adekvátní.

doplněno 21.08.13 14:43:

Paní Kolářová, radu máte v horním odstavci, ve spodním je vyjádření, jak to dnes a alimenty chodí. Není tam ani slovo negace vůči Vám, ani po Vás nechci manželův plat (uvedené částky jsou příklady), a už vůbec jsem nepsala, že is myslím, jak jste hloupá.

Vaši nabroušenou reakci tedy vůbec nechápu., zřejmě jste to špatně pochopila.

kolarova
hodnocení

To mi je jasný,že když by manžel vydělával1 patnác tisíc. Tak mi nemuze davat 5000 kč na alimenty,až Tak hloupá nejsem.
Manžel je podnikatel a rozhodně nebere 20000 kč měsíčně! Nebudu tady uvadet kolik vyděláva.
Chtela jsem poradit a ne psat negativni slova.

bab
hodnocení

0x

Dobrý den,

nejsem tedy odborník, ale švagr se rozváděl a jeho bývalá po něm chtěla jak výživné na dítě,tak i na sebe - má na něj nárok dokud bude na mateřské, stejně tak pokud máte nějaké společné dluhy, budete si každý splácet svoji dlužnou část,tak je váš manžel povinný jej platit do doby než si vy sama budete vydělávat a jakmile vy budete v pracovním procesu, dohodnete se na splátkách, kde mu to co za vás zaplatil budete opět splácet...snad jsem aspoň trochu pomohla

bab
hodnocení

0x

ještě mě tak napadá, že si chtěla pronajmout i byt a chtěla po švagrovi aby jí přispíval i na nájem, bohužel ale nevím jestli jí to u soudu prošlo, od té doby jsme spolu ještě nemluvili, ale ono taky asi hodně záleží na vašem manželovi, protože švagr říkal, že už chce příliš a u soudu s tímto jejím návrhem nebude souhlasit...

iz*
hodnocení

0x

Jste-li schopni se domluvit na rozvodu, doporučila bych se domluvit i ohledně chlapce, pro kterého jistě oba chcete to nejlepší.

Podle mne je v zájmu dítěte společná nebo střídavá péče.

Je-li dítě svěřeno do péče jenom jednoho rodiče, odrazí se to zpravidla časem do vztahu k druhému rodiči.

Ale dítě má právo na oba.

kolarova
hodnocení

Sice mate pravdu. Ale vy vubec nevíte jakej byl hlavně duvod k rozvodu,Tak si nemyslím,že by měl dosta manžel svěření dítéte do své péče. Cele 2 roky se o nej nezajímal,ani jednou s nim nebyl na prochazce atd... jednou jsem ho nechala manželovi,aby ho pohlídal,ze si musim neco zařidit a jeste mu říkám, kdy ho ma nakrmit a víte co se stalo. Prijdu domu malej pokadenej počuranej a hladovej! Manzel na gauči a neco jedl. Tak mu řikam,jestli mu dal najist. A on mi řekl,že nevedel,že mu ma dat najit. A ver te tomu,ze todle je slabej odvar.
A za druhe,že se ani nezastavil,když jsem mela dite v naručía mladil do mé. Do toho malemu zjistili autismus.
Díté potřebuje,klid a pohodu a ne,čekat,až příjde tatínek s prace a řikat si co jsem zase neudelala ,uříznou kabel od televize,že se mužem koukat na televizi ,až od 16:00 atd...
A střídavá péčeu nas neexistuje,dite potrebuje mit jeden domov,kort,kdyžje autista!

To tedy nebudete mít snadný život, to vám povím. Autista, to je strašlivě náročná záležitost. Ikdyž záleží na tom, kolik znaků daný autista má. Vidina normálního života se rozplývá. Jestli autizmus dosáhne určitého stupně, do práce nebudete moci nikdy chodit. Budete žít na sociálních dávkách a alimentech. (Mít autistiu, to je sen našich tmavookých spoluobčanů, protože z jeho dávek a příspěvků se raduje celá rodina. Neříkám, že vy, píšu to jen pro ilustraci, protože konkrétní sumu neznám). *hej*Z vyhrožování toho "vašeho"si vůbec nic nedělejte. A až toho budete mít dost, klidně mu řekněte, ať si malého vezme i s autizmem a vy si pro něho budete chodit na víkend. Uvidíte, jak rychle hodí zpátečku. Dělá to jen proto, aby vás vyděsil, zranil. To mu nedovolte! Utíkejte, jak nejrychleji umíte. Ale ještě lépe, pakujte ho z bytu velice razantně. Co nejrychleji! Budete potřebovat velikou životní sílu a klid a trpělivost pro svého syna. Žádné dítě a pak člověk, se znaky autizmu, není snadný. S několika z nich jsem pracovala, tedy vím, co slovo autizmus znamená. Hrozně ráda bych vám dodala odvahu a sílu vypořádat se se vším, co vám ubližuje a bere sílu. Ale pomoci vám nemohu. Děvče, držte se!

doplněno 20.08.13 11:30:

sk.wikipedia.org/... *plac*

kolarova
hodnocení

Pro babkazov,
Tak asi vite co se mi honi hlavou,jakej to byl sok kdyz jsem to zjistila do toho nervy s manžela. Nevím co Mám řesit dřív ,jsem uplne na dne!
Ale napsala jste to moc pekne a dala jste mi silu ,dal bojovat a nenechat se ovladat od muže, kterej me jen ubližuje a chce me jen tresta.
kolarova
hodnocení

A jak todle všechno víte?
Mátes tím zkušenosti ve své rodině?

lidus*
hodnocení

0x

Nejlépe vám poradí právník co se rodinnému právu věnuje, zde bych nešetřila a našla toho nejlepšího, udělá za vás spoustu práce a ve finále bude vidět výsledek. Nemylte se, že podnikatel přiznává hodně peněz, znám jich dost co sice peníze mají ale na děti platí minimum.

doplněno 21.08.13 16:26:

Tak to je chyba, jelikož manžel patrně na právníka mít bude.

Liduš, problém je v tom, že paní na právníka nemá. A na dobrého už vůbec ne. Právník, to je velká finanční zátěž. Nikde není psáno, že náklady na právníka určí soud odpůrci. Může to zůstat na paní. Prostě nemá na právníka!

Bohužel nejdražší neznamená nejlepší. Stačí si nechat za pár stovek poradit co dál. Teď ne, teď víte co dělat, jen kdyby se něco dělo. Nechte tomu volný průběh a kdyby to nedopadlo /což velmi pochybuju/, zaplaťte právníkovi za sepsání odvolání. Ale určitě to nebude třeba, i když jak víme, naše soudy jsou nevyzpytatelné.

sabina*

Při čtení vašeho příběhu jsem měla slzi v očích.Moc s vámi cítím.Už jen proto,že něčím hodně podobným si prošla moje známá.Musíte být silná žena,když jste s ním žila v takovém utrpení. Z toho co píšete mě je jasné,že vás nezbil jen jednou.Jen doufám,že na vašeho malého chlapečka nekřičí,nebo mu nějak neubližuje.Někteří otcové se k autistům totiž tak chovají, protože se za ně stydí a doufám,že to není váš případ.Držte se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]