Nejste přihlášen/a.
Ahoj poradci. Zajímá mě Váš názor na to, co se mi stalo. Jsem z toho trochu rozhozen .
Je mi 42let a jsem 5 let rozvedený. Skončil mi nyní 6-ti měsíční krásný intenzivní vztah se ženou, která se potká 1x za život a vlastně mi není pořádně jasný, jestli si se mnou jen zahrávala a já ji posloužil překonat její porozvodovou situaci ( byla krátce rozvedená ) a nebo jde o souhru událostí. Zkusím to ve zkratce popsat, co se stalo... Oba jsme si na první pohled sedli, rozuměli si úplně ve všem, pořád jsme se spolu smáli, moje děti a její děti si rozuměli, měli jsme stejné osobní koníčky = prostě ideál ( tak to vidím já ). Nikdy ani náznak nesouladu, či hádky... Zažili jsme spolu překrásné romantické výlety, překrásný společný výlety se všemi dětmi ( její a moje ), no prostě paráda. Najednou začala pomalu couvat, že není připravená na vztah, že se chce vídat jen občas, že se chce plně věnovat svým dětem, že vše zvládne sama a údajně nebyla schopná vysvětlit, proč to tak najednou cítí. Tak jsem se stáhnul a vyčkával, i když mě to osobně bolelo. Pomalu potom začala sama chtít být zase více se mnou a sama mi psala zamilované SMS, ale viděli jsme se posledních cca 14dnů sporadicky... Najednou mi znenadání oznámila, že ji došlo, že mi nevěří a to ji na mě vadí a proto se už nechce stýkat. Že údajně nyní žádného muže vlastně nechce ( nevím, jestli je a nebo není v tom jiný muž = asi zřejmě není ) a ukončila náhle vztah. Potom proběhlo už jen pár vzájemně nejasných SMS. Výsledkem bylo, že si bere čas na rozmyšlenou. Po 14 dnech mi oznámila, že když si vezme něco do hlavy, tak ji to nepustí a tím byl vztah ukončen. Prý chce být nyní sama... Nejsem si vědom nějakých důvodů, aby mi nevěřila. Nevím proč mi nevěří. V ničem jsem ji nelhal. Jen pár mužských vytahování = úplně normálních. Vlastně nerozumím, co se stalo. Byl jsem na ni nadmíru hodný a milý... Teď mi poraďte. Nekontaktujeme se. Nic o sobě už možná 1 měsíc nevíme. Za další 1 měsíc má svátek. Mám něco na její svátek zkusit? Má to cenu? Předem díky za Váš názor.
Tak už je to vyřešené a odpověď je následovná:
Byl v tom další muž a bývalá přítelkyně si již do svého domu nastěhovala nového muže.
---- i tak všem díky ---
Já jednání Vaší přítelkyně nepovažuji za neférové, ani si nemyslím, že by v tom musel být někdo jiný.
Píšete, že jste se spřátelili krátce po jejím rozvodu. Tehdy to pro ni mohlo být (ještě) nezávazné přátelství.
Později si zřejmě uvědomila, kam vztah pravděpodobně směřuje, a protože po předchozí zkušenosti ještě není připravena na další vážný vztah, radši vztah ukončila.
___ Může v tom být samozřejmě i něco jiného, ale spíše to na mne působí dojmem, že nyní (po rozvodu) nevěří mužům obecně.
doplněno 20.08.13 20:40:Kaplane, také mám za sebou rozvod. A přestože se u nás rozvod táhl přes dva roky (chtěli jsme střídavou péči v době, kdy se teprve připravovala novela zákona), trvalo mi několik let, než jsem se úplně vzpamatovala.
A to jsme byli schopni se na všem domluvit, žádné klacky pod nohy apod.
Jestli má Vaše přítelkyně horší zkušenost, může trvat delší dobu, než bude připravena na další vážný vztah.
(Opravdu to na mne nepůsobí dojmem, že by to bylo proti Vám osobně.)
Je to možný. Já jsem 5 let rozvedený, ona možná 3 měsíce. Sám jsem se z rozvodu dostával 4roky?... Jen jsem do ní zahučel až po uši a teď to bolí a budu se z toho důstávat safra dlouhý čas.
doplněno 20.08.13 21:46:------------------------
Zřejmě to tak nějak bude - s tou připraveností na trvalý vztah. Seznámili jsme se, když se rozváděla. Během našeho vztahu se teprve papírově rozvedla. Tvrdila mi, že to má vyřešené vnitřně, ale několikrát se mi svěřila, že ji je úzko z rozvodu a z jejího manželství. Pro mě je blbé to, že se mi dostala pod kůži. Z vlastního rozvodu jsem se dostával několik let a abych nikomu neublížil, vztahům jsem se vyhýbal obloukem. Když jsem cítil, že mě nechybí bývalá žena a to co bylo, našel jsem si tuto pro mě osudovou ženu. Bohužel je konec a nemyslím si, že bych něco svým chováním pokazil ( osobou ). Teď se z toho budu babrat možná zase pár let, jako z vlastnoho rozvodu. Možná stačilo tohle celé včas říci a nebo pochopit. Buď se mělo udělat něco jinak a nebo rozejít tak, aby to bolelo co nejméně. Obrečely to bohužel i mé děti. To je život, co?
Ono je to hrozně těžké. Člověk si myslí, že už je za vodou, ale teprve až se za ni opradu dostane, pochopí, že se mýlil.
Já si myslím, že si Vaše přítelkyně situaci uvědomila až později, že Vám předem nic říct nemohla, protože to sama nevěděla.
Možná by jí (a vlastně i Vám, dětem i vztahu) pomohlo, kdybyste si s přítelkyní o všem promluvil.
Mohl byste jí říct, že si uvědomujete, čím prochází, protože jste sám zažil totéž. Kdyby pochopila, že ji nikam netlačíte, že jí dáte tolik času, kolik bude potřebovat, mohl by mít Váš vztah ještě šanci.
Jo, jo. Máte ve všem zřejmě pravdu. Sám jsem byl na vážný vztah připraven, ale ona ještě není. Teď už i chápu inzeráty, když někdo někoho hledá s "vyřešenou minulostí".
Možná ji taky časem něco na mě i vadilo. Jen to nebyla schopná říci a následně to utla.
Dobrý celkový fór k objasnění uvedu, že jsem se rozvedl po 15letém manželství, když jsem nachytal doma bývalou ženu přímo inflagranti a to extrémní problémy v manželství nebyly ( stavěli jsme dům a tak šel vztah časem kvůli pracovnímu vypětí do háje, prostě klasika současnosti ). Proto jsem se z rozvodu sám dostával několik bolavých let. Abych nějaké ženě mezi tím neublížil, jelikož jsem vnitřně nebyl nevyrovnaný z rozvodu, raději jsem byl 5let sám!... Pak mi do života vstoupila tahle osudová žena. Cítil jsem se s ní lépe, než na začátku s bývalou ženou. Dal jsem proto volný průchod lásce. Protože jsem měl v paměti důvod rozvodu, kdy bývalá žena mi řekla, že milence má proto, že jsem o ni málo po 15letech stál, udělal jsem tady opak. Ne že bych ji dusil láskou, ale chtěl jsem, aby moc dobře věděla, jak o ni stojím.
Jenže teď mi to do sebe celé zapadá, že ona na vážný vztah nebyla připravená a vlastně se lekla, místo toho, než aby byla ráda, že má o ní někdo výrazný zájem.
Teď mi už je jasný, že jsem přišel o svoji životní lásku. Pochybuji, že ji tohle nějak vysvětlím = jestli je to ten pravý důvod. Taky si sám už teď nejsem ani jist, jestli bych stál o vztah, kdy jsem na pokraji zájmu, protože žena nemá dořešený vnitřně rozvod. Abych čekal několik let na to, že bude stát o intenzivnější vztah a nakonec se to třeba ani nestane.
Pro mě nejsmutnější je ta věc, že jsem se z rozvodu dostával několik let ( mám takovou povahu = vnitřní citovou vazbu ) a z tohoto vztahu mě to čeká taky. Jenže svému mozku neporučím. A tak jsem vlastně naletěl a čeká mě další období samoty a smutku. Ach jo.
Zdravím. = prostě ideál ( tak to vidím já ) - tak to je asi pravda. Ženská většinou problémy neventiluje, pěkně si je městná v sobě a pak je z toho najednou megaproblém, který už nejde jen tak vyřešit. To je první varianta.
Druhá je ta, že prostě za ten krátký čas zjistila, že nejste úplně ten pravý, a raději "vycouvala."
A třetí, které věřím nejvíce, je ta, kterou jste již zmínil. Jako ten nadmíru hodný a milý truhlík jste jí krásně pomohl překonal porozvodové období, načež paní úžasná naznala, že už je jí dobře a je čas se poohlédnout po někom lepším. Osobně bych ji nekontaktovala. Když bude chtít, přijde sama, a každým takovým napsáním, které se defacto rovná dolejzání, dáváte najevo, jak moc s Vámi orá.
Dobrý den. Já se přikláním k názoru ivzez. Rozvod poznamená každého člověka a je po určitou dobu hrozně zranitelný. Psychika dostane řádně zabrat. Vy jste v těch nejtěžších chvílích tu ženu vlastně podržel. Pomohl ji překonat tuto velkou změnu v životě. Ale protože ona si nedopřála ten čas, smířit se a vyrovnat se s novou situací sama, zřejmě dostala strach z toho, že se vrhla do dalšího vztahu, aniž by v sobě měla minulost uzavřenou a vyřešenou. Tak ze vztahu s Vámi prostě vycouvala. Možná se bojí, aby se znovu nespálila a neprocházela znovu obdobím, kterým si již jednou prošla. Možná si potřebuje srovnat svůj život a být opravdu nějaký čas sama. Udala Vám důvod, který jí jako první možná napadl. Neznáme ji, ale řekla bych, že v tom ten strach roli hraje velkou. Bojí se k někomu se znovu připoutat, má obavy, aby to neskončilo pro ni zase bolestí a zklamáním. Potřebuje třeba jen teď ten prostor sama pro sebe. Neviděla bych v tom podraz, ani že Vás využila. Možná proto to ukončila, že si uvědomila, že by přesně toto dělala, dokud sama v sobě nebude mít jasno a opravdu minulost a špatnou zkušenost uzavřenou. Člověk mnohdy nechce druhému ublížit a přesto se může stát, že právě toto udělá. Ale třeba právě z ohledu na druhého...Aby neublížil víc, než musí. Berte to, prosím, jen jako jeden z názorů, které se zde vyskytují. K svátku jí popřejte, bylo vám spolu dobře, prožili jste i pěkné chvíle... A toto jistě nikoho neurazí, když si na něj vzpomene někdo, na koho ona může vzpomínat v dobrém. I když se rozhodla prozatím takto, neznamená to, že je její rozhodnutí trvalé a že svůj názor nemůže časem změnit. Až si sama srovná věci v hlavě...Takže já radím abyste zkusil být trpělivý alespoň nějaký čas a nevzdával se naděje...Dopřejte jí chvíli klid a uvidíte, zda si k Vám cestu bude zpátky hledat, či ne. Hodně štěstí a tolerance.
Už to taky tak celé vidím, jak popisujete. Patřím mezi slušné muže, nemám v úmyslu ji urážet a něco vyčítat. Vlastně ji bohužel i chápu!
K mé smůle jsem se po X letech vlastní samoty a vyrovnání z předešlého vztahu, chybně rozhodl zřejmě pro ženu, která nemá dořešenou vnitřně minulost. Osobně jsem ji sám otevřel srdce, ale ona na to nebyla připravená.
Každopádně se na ni ani v nejmenším nezlobím. Bohužel čas to u mě vyléčí, jen mi to bude trvat možná zase pár let, než budu moci další ženě otevřít své srdce a nějaké další věřit.
Kaplane - nejhorší je neudělat NIC. Co když paní čeká na váš první krok?
Tak poslat pohled k svátku, připište milou větičku, že na půl roku počkáte kdyby názor změnila. Jinak víc se nevnucovat. Stejně jí budete mít minimálně půl roku v hlavě, tak proč nepočkat. Třeba paní zjistí, že na vztah se již připravená a ozve se vám.
Zdravím Vás.Domnívám se,že nemá smysl dál cosi slepovat,jelikož z její strany to není fér jednání,a evidentně v tom je jiný mužMůj názor.
Dobrý den,
možná se zalekla toho, že tak krátce po svém rozvodu směřuje do vážného vztahu a přitom šla do rozvodu proto, aby byla sama. Neviděl bych problém ve Vás, ale v tom, že ona ještě neví, co po rozvodu chce. Tvrzení, že Vám nevěří, jsou jen výmluvy, aby si před sebou ospravedlnila, že vztah usekla.
Pokud Vám to stojí za to, můžete o ni i nadále usilovat, ale nezapomeňte, že máte svou důstojnost, takže se nepodbízejte. Zkuste vyslat signál trvajícího zájmu, ale pokud nezareaguje, udělejte za tím stejnou čáru, jako udělala ona.
David
Já jsem měl takovou zkušenost, že některé ženy jsou nesmírně komplikované. Měsíc tě miluje a pak otočí. Nedozvíš se proč, to se děje jen v tom jejich prapodivném mozku. Jinak ke svátku pošli pohled. To jsem nedávno udělal a bylo to přijato více než kladně. Slušná ti za pohled poděkuje, alespoň tak se ozve.
Žena nikdy neví, co chce a nedá pokoj, dokud to nedostane.
Z tohohle vždycky vycházej, ženskou logiku nemáš šanci pochopit. Cokoli, co pro ni s nejčistším úmyslem uděláš, se jí může zdát podezřelé. K svátku bych jí poslal SMS a nezávazné pozvání, třeba na večeři. Pokud by přijala, tak budeš mít šanci s ní promluvit. Při případném setkání žádný dárek, jenom malou kytičku. Uvědom si, že to, co se zdá ideální tobě, se nemusí zdát ideální jí. I když to tak třeba vypadá.
Dáma vám dala jasně najevo, že se s vámi rozchází. Ať už vám důvody řekla, nebo neřekla, ať už těm případným důvodům rozumíte, nebo ne, musíte její rozhodnutí respektovat. Nechte ji být a věnujte se vlastnímu životu. To už dneska nemá nikdo žádnou hrdost?
Rozhodnutí plně respektuji. Jen to bolí. V průběhu vztahu jsem dělal maximum, aby se tohle nestalo, ale bohužel... Pěkně dlouho se teď v tom budu vnitřně plácat...
Zkuste jí k tomu svátku poslat kytici s pěkným přáním, případně ji někam pozvat na oslavu. A uvidíte ...
To v září vyzkouším. Aspoň budu mít čisté svědomí, že jsem udělal maximum. Do té doby bude z mé strany ticho po pěšině. Možná z ní aspoň dostanu, co se doopravdy stalo... Ale když nad tím přemýšlím, hodně pravdy bude na tom, že se zalekla upjatého uzavřeného svazku tak rychle po svém rozvodu. Já to mám v mozku dávno vyrovnané, ale ona zřejmě ještě nemusí. I když se nechci sám v žádném případě vázat, mohlo to bohužel na ni vyznít opačně. Jsem už relativně dlouho sám, ale ona teprve chvíli a to má ještě dvě děti a tak to na ní možná ještě samota nedoléhá. Taky vím, že má stále pořád intenzivní vzpomínky na manželství/rozvod. Škoda, že tohle nebyla schopná říci předem. Jestli něco naznačovala = neuvědomuji si to... Ta žena mi ale osobně seděla ve 100% a tak pokus na její svátek udělám. Jestli je to celé pryč, nic s tím nezmůžu. Je vlastně i možný, že každý z nás chce jinou intenzitu vztahu a tím to stejně nejde dál...Z mozku si ji ale jen tak nevymažu.
k svatku bych nepral! (chce byt sama = zadne otravne prani k svatku, ktere vam jeste vic zavre dvere) maximalne potom k narozkam jestli nejsou za moc dlouho... (zkuste popremyslet nad sexem, vsechno ok?) vychazi mi z toho, ze se snazi vymyslet nejaky pro vas mene bolestny zastupny duvod rozchodu... nebo jen nevi, co chce, bezna to vlastnost zen...
doplněno 21.08.13 03:45:cim vic se budete vyptavat atd dotirat, tim vic se stahne, a cus herys
Narozky ma bohužel až příští rok... SEX byl z říše snů a tak z mého pohledu tam chyba nebyla.
S tím zástupným důvodem to tak nějak asi zřejmě možná bude. Bohužel pro mě nebyla schopná předem říci, co ji vadí. Mě trvalo několik let, než jsem pustil ženu ke svému srdci. Když jsem to udělal, natrefím ke své smůle na tuhle nevyzrálou.
Na prostém konstatování ve smyslu: "nevěřím ti, chci být vlastně sama” a to po půl roce krásného a intenzivního vztahu, jak píše tazatel., toho mnoho slušného a férového nevidím. Spíš na jednu mezi oči, jak jinak než beze svědků. Osobně to vidím tak, jak už to tady někdo chytře psal, tuším martinaa. Ve smyslu..když jsi moc hodný chlap, budem na tobě orat i kopat.
Ptáš se proč? Něco v tom samozřejmě bude a někdy je dost obtížné zjistit, co. Láska je dost křehká květinka, dokonce i tehdy, když máš pocit, že ji pěkně zaléváš a pečuješ o ní. Někdy jen hloupá věta, může být silnější než meč a pokud zasáhneš achilovku toho druhého, potom jsi skončil a ani nevíš jak. Tohle ti méně chápaví většinou vysvětlují tím způsobem, že ženu vlastně nikdy nepochopíš..
Mě se vlastním rozvodem změnily priority a tak vstupoval do vztahu trošku i poučen...Je i možné, že jsem něčím přeťal niť / achilovku. Třeba jsem i něčím udělal chybu, nejsem bezchybný.
Jen překrásný vztah byl protějškem ukončen náhle, bez sebemenšího signálu a s pramalým vysvětlením důvodu.
Myslím, že zjistila, že není připravená na vážný vztah, tak raději vycouvala a nebo ji začalo na Tobě něco vadit, ale než by to řešila, tak dala raději zpátečku..
Tak to zřejmě nějak bude. Jen se s tím člověk blbě vyrovnává a těžko chápe, když to bylo náhle a bez sebemenších signálů předem. Protože to byla má osudová žena, snažil jsem se, aby to takto nedopadlo. Udělal jsem ve svých očích maximum ( vic neumím ).
Závěr byl jako s nevěrou. Taky do provalení nevěry partner nic netuší. I nevěra má své důvody, proto i její odchod má nějaký důvod. Mě osobně seděla úplně ve všem. Myslel jsem, že to samé má ona se mnou. Jen když se chtěla rozejít, šlo to udělat čistěji...
Ještě mě napadla jedna možnost, a sice pomluva.
O tom, že nejsem připravená na vztah, že je příliš brzy po rozvodu a já vlastně stále ještě nevím, co vlastně chci, se dá poměrně dobře hovořit, dá se to vysvětlit.
Ale není vyloučeno, že vás u ní někdo pomluvil. Může v tom mít prsty vaše bývalá žena, nějaká její závistivá kamarádka, kdokoli. Někdo jí nasadil do hlavy, že jste kvartální alhoholik, že trápíte zvířata, že skrýváte všelijaké libůstky, že jste kdysi nepomohl při dopravní nehodě... Tady je tolik možností k vymýšlení si... A možná ani nevíte, která z oblastí je pro tuto paní zvláště citlivá. Nechce se vyptávat, z minulosti může mít zkušenosti, že "není kouře bez ohně", a tak raději vycouvala. A řekla ze svého hlediska pravdivá slova - nevěří vám.
Ale s pomluvou se bojovat nedá, bohužel.
I to je možné. Má EX je neskutečně lstivá. I když jsme se rozvedli kvůli její nevěře ( nachytal jsem ji přímo inflagranti ), nový vztah s milencem ji dlouho nevydržel a od té doby mě začala všude pomlouvat a šířit nesmysly. Moc dobře EX veděla, že moji přítelkyni zbožňují děti a dokonce přítelkyni mé děti samy vyhledávaly i bez mé přítomnosti a začaly mít taky společné aktivity s jejími dětmi. To vše EX věděla...
Jen kdyby za rozchodem stála nesmyslná pomluva, tak předpokládám, že se aspoň zeptá, co je na tom pravdy a teprve potom utnu vztah...
Zřejmě jsem prostě nebyl pro ni ten pravý ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.