Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aukro nechce poskytnou adresu prodavajiciho

Od: strnad® odpovědí: 27 změna:

1. Koupil jsem na aukr.cz predmet jako kup ted

2. Poslal prodejci penize na ucet pres payu, ktere tam jedine mel uvedene

3. Cekal jsem na doruceni a pripominal bez odezvy

4. Po mesici jsem se nastval a pohrozil PCR. Prodejce odpovedel, ze je to zbytecne, ze uz to poslal

5. Porad nic neprislo - obratil jsem se na aukro. To od toho dava ruce pryc, ze se mam obratit na PCR. Chtel jsem po nich aspon adresu toho cloveka, protoze ta co mi prisla neni kompletni - toto odmitli, ze tu "aktualni" co maji, mi poslali - chybi tam zcela ulice a cislo popisne. Tak jsem chtel tu registracni, kam poslali kod na overeni a oni, ze a tu ze daji pouze PCR

Tak co ted

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Spatne zkusenosti - ale jeste pouzivam

Pokud tam nemá prodávající uvedenu řádnou adresu, mělo by to Aukro řešit. Víc na ně přitlačte a napište to co sem. Že tam chybí ulice a čp.

hodnocení

to jsem samozrejme udelal a po sahodlouhe opakovane komunikaci jsem dosahl toho, ze mu zablokovali ucet - i tak mi to zabralo dost casu...

medwed*
hodnocení

0x

Otazka jestli se vyplati to resit jestli predmet stoji za to a podle toho jednat a predat to na PCR ktera si to zjisti a ty pak i poznas toho cloveka ale to si musis rozmyslet... A to aukro porad machruje jak to maj vymakany a vsichni jsou chraneny...

hodnocení

chranene jsou hlavne provize za kazdou blbost... zbytek uz tak opecovavany neni...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Teď podle výše částky se obrátit na PČR nebo to brát jako poplatek za poučení. Já používám výhradně Aukro, jako nejspolehlivější a nikdy jsem neměl jediný problém. Chce to ovšem řídit se určitými pravidly a uvědomit si, že nejlevnější neznamená vždycky nejvýhodnější.

(Aukro coby zprostředkovatel nemůže ovlivnit spolehlivost obchodů, spolehlivost závisí výhradně na spolehlivosti prodávajících a kupujících (Aukro samozřejmě může zavádět jakési ochranné mechanismy - stručně řečeno prevenci nemůže zajistit žádnou - do aukcí se může dostat kdokoliv; následné vyřazování už problémových (podvodných) prodejců Aukro nějak řeší (aniž by mohlo zabránit jejich následnému znovupřihlášení); jedinou (taky dost malou) překážku pro podvodníky představuje nutnost založení nějakého (prakticky tuzemského) bankovního účtu - s tím ale Aukro nemá nic společného; a svoje neustále zdůrazňované kompenzace podle mě fakticky neposkytuje), obecně je spolehlivost (a celkem i bezproblémovost) obchodů velice vysoká (pochopitelně záleží na zboží - třeba u prodeje nových mobilů se dá očekávat procentuelně víc problémů než třeba u starého nábytku...), ale jak řečeno, to není nijak zajištěno Aukrem, ale celkovou mírou solidnosti zúčastněných (Aukro může spolehlivost osvědčovat leda technicky v zajištění bezchybného provozu aukcí a souvisejících věcí, což se mu daří celkem, ale určitě ne bezvýhradně...))

hodnocení

0x
Zkus se podívat na komentáře z předchozích obchodů a oslovit ostatní kupující jestli někdo z nich nemá údaje z odesílaci pošty. nebo oslov někoho dalšího s registrací na aukro ať sí s ním domluví osobní předání zboží a seznam se s ním osobně a ručně.
doplněno 20.08.13 12:23: Někdy stačí zadat jméno mail nebo telefon a uvidíš co vyleze. Já si takhle na svého šizuňka našel všechno od adresy až po fotky z dovolené.
doplněno 20.08.13 12:28: Zadat bylo myšleno do GOOGLE. Málokdo je tak opatrný aby na něj podrobnosti nevyplavaly.
majsterjoe*

Pokud se nepletu, tak dneska uz nejde rozkliknout profil kupujicich, abych se mohl zeptat na informace o danem cloveku.

martinaa*

Ti přímo ne, ale jdou zobrazit nebo si je člověk může nechat poslat.

hodnocení

to uz jsem udelal a jsou na tom stejne - nemaji po poslanipenez od prodejce nic - adresa jim prisla nekompletni

hodnocení

to patrilo sem

to uz jsem udelal a jsou na tom stejne - nemaji po poslanipenez od prodejce nic - adresa jim prisla nekompletni

hodnocení

0x

Ano, prodejci bez uvedené adresy se tam běžně vyskytují a vůbec nechápu, proč je aukro trpí. Někdo tam má uvedeno místo adresy třeba i nějaké výsměšné slovo.

Mimochodem tohle nefunguje? info.aukro.cz/...

petr123*
hodnocení

0x

Pokud byla dohoda na odeslání obyčejným balíkem a nikoliv třeba doporučeně nebo "Do ruky", tak to skutečně odeslat mohl. U takových levných zásilek pošta neručí že bude balík doručen nebo nepoškozen.

iz*

I od obyčejného balíku má prodávající podací lístek a měl by tedy u pošty reklamovat doručení nebo požadovat vrácení balíku.

doplněno 20.08.13 20:23:

K2: Není to něco nového? (Já jsem k balíku vždycky musela vyplnit podací lístek.)

doplněno 21.08.13 20:26:

@K2, @Hop, děkuju za rozšíření informací (několik let už jsem žádný balík neposílala).

Každopádně se mi situace jeví jednoduše: Kupující může prokázat, že zaplatil, prodávající nemůže prokázat, že balík odeslal.

Míš vidím na straně prodávajícího.

k2
hop®

Dobre zkusenosti - bez problemu

@ivzez nene obyčejný balík je něco jako dopis do schránky, bez jakéhokoli potvrzení o podání...

ale no tak...
"Informace o dodání Obyčejného balíku nelze poskytnout." - tak pozor, právě kvůli Aukru (mimochodem podle mě největší nesolidnost Aukra je, jak se všude ohánějí svou zárukou do 20 tisíc - zřejmě většinou nesmysl, ale nechci se o tom rozepisovat) jsem se na obyčejné balíky na poště výslovně ptal, a bylo mi zcela jasně řečeno toto:
na žádost odesilatele je pošta schopná dohledat, že zásilka byla odevzdána (komu, to zjistit nelze, pošta žádné doklady příjemce nekontroluje a nezaznamenává), případně i že záznam o odevzdání neexistuje (v tom případě je chyba na straně pošty, ovšem samozřejmě žádnou náhradu ani tak neposkytne), myslím, že si jasně pamatuju, že na žádost odesilatele pošta vydá o (ne)doručení potvrzení;
takže buďto na přepážkách pošty plácají úplné nesmysly (tomu nevěřím), anebo se dá chápat uvedený citát (z tady uvedeného odkazu na stránku pošty) tak, že pošta nemůže poskytnout informaci o tom, KOMU balík dodala, ovšem to neznamená, že odesilatel nemůže získat písemný doklad, že balík podával; (další možnost je, že se to mezitím změnilo (? - to se mi nezdá - jestli najdu čas, schválně se na to znovu přeptám a výsledek sem doplním, anebo ať to radši udělá kdokoliv jiný...))

hop®

Hafíku, pokud jde o Obyčejný balík, nemáte v ruce žádné potvrzení, že jste zásilku vůbec odeslal, není moc možností, jak ji hledat. Proto je mnoho jiných způsobů jak balík odeslat, abychom měli v ruce potvrzení o odeslání i s kódem, podle kterého lze zásilku sedovat na netu. Ano, všechny ty další způsoby jsou o něco dražší, ale je na každém z nás, kde hodláme "ušetřit"pár korun...

sanyo*

Trošku to uvedu na pravou míru - obyčejný balík - skutečně odesílatel nedostane od pošty potvrzený žádný klasický podací lístek, pouze na požádání dostane jakousi stvrzenku, kde pošta jen otiskne razítko s datumem - tedy bez jmen, adres, váhy prostě bez čehokoliv - tedy bezcenný papír. Nikomu obyčejný balík nedoporučuji odesílat, snad se to děje jen u podvodníků nebo nezkušených prodejců, poctivý prodejce to n i k d y n e u d ě l á , protože víc, co může nastat.

hodnocení

To aukro je fakt vtipne - ted zmizeli dokonce i 2 mesice stare aukce - ani v archivu nejsou a je tam jen tento odkaz

aukro.cz/...

To je vazne zly sen!

hodnocení

0x

Postupovat jak radí tomkk nebo pokud jste platil kartou přes PayU, tak podat trestní oznámení a reklamovat v bance.

gridinfo*
hodnocení

0x

mel by ste "zlepit" s ostatnima hromadnou zalobu, ta ma vyssi vahu i u policie. Nebo, ve svoji zalobe uvest alespon v xerokopii obsah fora, kde si stezuji i ostatni uzivatele. "Prikladam prilohu s reakcema ostatnich uzivatelu na danou firmu", nebo neco takoveho.

Ja osobne jsem neprevzal dobirku, u ktere jsem si predem dohodnul pres mail, ze bude v prusvitnem sacku, abych videl predem obsah dobirky. Dotycny to poslal v papiru, bohuzel... Mrzelo me to, ale dohodu jsem mel ulozenou v mailu, a tak se majitel nemohl ani zlobit.

A kdyz mi prisel mobil, otevrel jsem vsechno (ridic dodavky protestoval, ze nema cas - mel smulu, musel pockat), zkontroloval jsem podle dodaku, podival se, jestli ma i pametova karta svoji kapacitu, a stejne... chybelo razitko na zarucnim listu.

Prostě, snazim se preventivne vykomunikovat vyhodu pro sebe, a i presto me obcas dostanou :)

Nastesti zatim zadne vetsi skody.

Drzim vam palce. Potesilo by, kdyby ste napsal i pokracovani pribehu a vysledek casem...

k2

Jakou hromadnou zalobu? On ten prodavajici podvedl vice lidi? A jakou firmu? Nikde se tu nepise, ze to prodaval jako firma a ne jako FO...

hop®
hodnocení

0x

Pane @strnad, Vy se prostě s Aukrem nějak nemáte rádi, já být na Vašem místě, asi bych tam přestal obchodovat. Jste asi opravdu výjimka, která s Aukrem nemá dobrou zkušenost, nic ve zlém...

hodnocení

aukro.cz/...

bubu*
hodnocení

0x

Nic,skutečně musíš na policii,problém je že je dnes uvolněné aukro i prodejcům bez omezení ověření adresy,je to vlastně stejné jako běžná inzerce. Ať jdeš kam chceš,lepší to nebude,regulerní ověření zákazníků má jen aukro,nebo heureka.Jsem zvědav jak jsem na nějakém odkaze vyděl www.czaukce.cz ,ale není to spuštěné,ta je otázka jak tam to mají,nebo budou mít ošetřené. Jinak lze na aukru uplatnit ochranu prodejců a kupujích?,to by snad mělo jít.

doplněno 18.09.13 17:38:

czaukce.cz/...

bubu*
hodnocení

0x

Nic,skutečně musíš na policii,problém je že je dnes uvolněné aukro i prodejcům bez omezení ověření adresy,je to vlastně stejné jako běžná inzerce. Ať jdeš kam chceš,lepší to nebude,regulerní ověření zákazníků má jen aukro,nebo heureka.Jsem zvědav jak jsem na nějakém odkaze vyděl www.czaukce.cz ,ale není to spuštěné,ta je otázka jak tam to mají,nebo budou mít ošetřené. Jinak lze na aukru uplatnit ochranu prodejců a kupujích?,to by snad mělo jít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]