Nejste přihlášen/a.
Ahoj, prý ted nejezdí lanovka. Jak se co nejpohodlněji dostat na sněžku? turistický bus? auto? kam nejblíže? případně odkud je to nejblíže?
Pokud chcete něco vidět, musíte do toho něco dát. Pokud jste invalida, omlouvám se. Ale zdravý člověk může jít několika trasami: 1/ Ze Špindlu Svatým Petrem, Dlouhým dolem na Výrovku. Luční boudu a kolem Slezské boudy na Sněžku. Stejné by to bylo z Pece - Richterova boudy, Výrovka a dál stejně. 2/ Ze Špindlu by to šlo v létě i Kozími hřbety, je to ale trochu náročnější. 3/Další trasa z Pece Obřím dolem. A abych Vám trochu ulehčila: 4/ v Peci na Portášky lanovkou. Pak Růžohorky, Růžová hora. Není to daleko a jen velmi mírné stoupání. Z Růžové hory pak na Sněžku, pod bývalou lanovkou.5/ Poslední trasa je z Pomezních bud a přes Jelenku. Šla jsem je všechny a mnohokrát. Poprvé v 11 letech. Uvědomte si, že pokud chcete vystoupit na nejvyšší horu Čech, stejně do toho musíte něco dát. Podle mě je asi nejschůdnější a nejlehčí ta trasa z Portášek, kam se vyvezete. A pak s chutí do toho. Kdo sedí jen v autě či autobuse a čučí sklem, nemá nikdy takové zážitky, jako když někam vyleze te vlastními silami. Ještě jednou, pokud jste ale nechodící, omlouvám se. Jaga.
doplněno 20.08.13 09:57:Zapomněla jsem tu trasu po hřebenech, ze Špindlerovky, kam Vás za mastný poplatek vyveze autobus. Není to až tak náročné, jdete stále po hřebenech, takže velké převýšení už nehrozí. Navíc uvidíte z výšky 2 ledovcová jezera v Polsku - Maly Staw a Welky Staw. Je to také moc pěkná trasa a nenáročná, dříve se jmenovala Česko-polského přátelství. Kdoví, zda to stále platí. Přijdete ke Slezské boudě a k bývalé Obří a začnete zdolávat Sněžku. Cestou Vás určitě dojme pomník horalů Spusty a Messnera, kteří na tom místě zahynuli. Krkonoše jsou krásné, lituji, že už nemám tu možnost navštěvovat je jako dřív, kdy jsem je prolézala křížem krážem.
Pokud nezvládne ani pomalou chůzí vyjít pěšky z údolí, tak vyber menší kopec, třeba Říp. Pokud neni nemocná a bude počasí, tak na Sněžku dojde v pohodě. Problém bude mít jen chcípáček a ten si Sněžku nezaslouží. Lanovka tam je na škodu, pocit na vršku je o ničem a s výstupem po svých se absolutně nedá srovnat...
Za nejkrásnější z uvedených tras považuju cestu Obřím dolem. Měl jsem to štěstí, že jsem jí mohl absolvovat pár dní po znovuotevření léta uzavřeného Obřího dolu pro veřejnost. Je to trochu náročnější, ale jestli má Vaše přítelkyně zdravé nohy, není problém jít pomalu a odpočívat. Věřte, že to stojí za to. I když nedávno (4 roky) jem tam byl znova a díky skoro nepřetržitému proudu lidí, deroucímu se nahoru i dolů to už nebylo ono.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.