Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SPAM od LinkedIn

Od: pt® odpovědí: 36 změna:

Odesílatel: Králová Petra
--

Česká republika

Chtěl(a) bych si vás přidat do své profesní sítě na LinkedIn.

Králová
Toto bylo napsáno v mejlu, to je drzost nad drzost od cizí osoby. Pod textem bylo napsáno: "zrušit odběr", tak jsem dala zrušit odběr. Doufám, že už mně ta osoba nebude nebude otravovat. Také se vám to někomu rádcové přihodilo? - pt

Odesílatel: Králová Petra

--

Česká republika

Chtěl(a) bych si vás přidat do své profesní sítě na LinkedIn.

Králová

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Pt:
To je k nevíře co všechno dokážete považovat za drzost a co všechno vás rozčílí.
A ještě se s tím prezentujete na poradně :)
culdabulda1*

Pro "bmbx"

- nenadávejte hned a zamyslete se nad tím, že starší člověk si všechno více tzv. "bere" - a my ještě považujeme za slušnost odpovědět, když nás někdo kontaktuje - a bojíme se neznámých kontaktů na PC - v řadě případů to mohou být viry. Ahoj.

doplněno 19.08.13 14:59:

- a pokud vím - paní nás prosila o radu - a vy jako mladší a zkušenější máte poradit a ne nadávat.

doplněno 22.08.13 20:13:

pro "bmbx"

- už mi admin nepovolí další odpověď - proto doplňuji - jak si mám tedy vysvětlit Váš příspěvek? - já jej jednoznačně chápu jako výtku.

culdabulda:

já někde nadávám? *haha*

Vy mladší...:D...děkuji *hi*

jirbar*

Pro culdabuldu. Odpovídat na cizí mail to není slušnost, ale pouhá děsná zvědavost. A s tím se počítá. Proto je tolik "ubrečenejch" důchodců které každý lituje že si chtějí půjčit 10 000 Kč a protelefonují 40 000 Kč a stejně půjčku nedostanou. Nebo si koupí šmejdy za 100 000 Kčkteré mají stejně ve skříni protože byli zvědaví co dostanou zadarmo k obědu.

Chápu že potřebují nějaký kontakt se světem či nějakou aktivitu. NO ALE DĚLAT TAKOVÉHLE BLBOSTI. A pak ještě "brečí" na obrazovce TV, všichni je litují až se musí zákony kvůli nim měnit.

Jedna rada. Ať se zapojí do U3V (Universita třetího věku), budou mít náplň a ji tady přestanou fňukat a psát nesmysly.

culdabulda1*

Pro "jirbar" - jenom tak ...

- je fakt, že jsem taky děsně zvědavá! - a cizí, nebo i zajímavé mejly "provokují"! - škoda, že jim nemůžu věřit. Samozřejmě ihned mažu a na žádné nabídky neodpovídám. To bych musela být milionář - ale milionářem bych nebyla, kdybych "naletěla" každému podvodníkovi. Tak ahoj. Marcela.

lidus*

Marcelko kdybys trošku BMBX znala věděla bys, že nenadává. Nevyžádaných mejlů mi chodí spousta, poslední týden mě nějaké mladé dívčiny nabízí v sexu poznat nepoznané, normálně to naházím do spamu ale toto chodí vždy z jiné adresy a jména dívčin jsou různá (kdyby to byl aspoň chlap). A také jsem opět vyhrála i když jsem nehrála, stačí jen potvrdit SMSKOU, za kolik to pro jistotu nepíší. Omlouvám se za tykání už se mi to nechce přepisovat.

hodnocení

3x

Paní si třeba spletla e-mailovou adresu, to hned musí být "drzost nad drzost"?

doplněno 18.08.13 23:49:

To stejné přišlo taťkovi, ale od jeho známého.

Někdo se jmenuje stejně jako Vy, místo "centrum" napíše "seznam" a hned to přijde špatné osobě, ani si toho odesilatel nevšimne. Rozhodně bych se nad tím nerozčiloval, chodí mi denně horší věci :)

ria*
hodnocení

2x

Zrovna včera mi taky přišlo "pozvání" na Linkedln.. sice od známého, ale on mi prý nic neposílal, tažke se tyhle pozvání generují sami.. :/

doplněno 19.08.13 00:30:

...on ten LinkedIn asi nebude až tak špatný.. taková "pracovní vizitka".. asi spíš pro obchodníky, živnostníky, pracovní partnery atd... ale obecně nikam žádné své údaje psát nehodlám.. nejsem blbá :D...

laik*
LinkedIn uz je proflaknutej. Kdysi to byla pro prefesionala prakticky nutnost, dnes se to povazuje v kategorii "taky ma".

mowla*
hodnocení

2x

Podobné maily mi na ´spamovou´ adresu chodí také - domnívám se, že jsou to automaticky generované maily, které mají do oněch sítí nalákat další ´ovečky´ - jakoby osobním přístupem.

Prostě takové fťákoviny mažu.

;)

hodnocení

1x

maily OD cizích osob mě už dávno nepřekvapují... ale často mi chodí i maily PRO cizí osobu, tj. mají jako adresáta úplně jinou mailovou adresu, než je moje - tomu už vůbec nerozumím - jak se to ke mně mohlo dostat? *nevi* můžete mi to někdo, prosím, vysvětlit? *ee*

davidp*

Dobrý den,

to je jen jiný druh spamu, který se jen tváří, že není určen Vám a přesto přijde do Vašeho mailu. Rozesílatelé spamu vymýšlejí různé metody, jak upoutat Vaši pozornost, tak předstírají cokoli.

V každém případě platí, že na takový mail byste neměla odpovídat, ani nijak reagovat, ani ho přeposílat. Jediná doporučená manipulace s takovým mailem je jeho smazání.

David

pt®
hodnocení

"davidp", už mažu vše a nemilosrdně, tak děkuju...:) - pt

pt®
hodnocení

"minda" a "kytička777", děkuju za odpovědi. Také mi není jasné, jak se toto může dít. Třeba nám to někdo vysvětlí. - pt

culdabulda1*

No, "mindi" - taky se divím - ale vysvětluju si to tím, že jsme všichni "podchycení" - protože máme účty v bankách, kreditky, každý z nás už asi platil platební kartou, atd...

Opakuju - prostě na žádné mejly nereagujte - však - když to bude pro Vás důležité - tak se to určitě dozvíte. Alespoň si to myslím - nemám bankovnictví v mobilu. Marcela.

pt®
hodnocení

Tak vám rádcové děkuji za uklidnění. - pt

ladinpraha*

Tebe tohle fakt rozčílilo? Takových věcí putují internetem tisíce a často si žijí svým životem. V tichosti smáznu a ani se nad tím nepozastavím. Holt taková malá daň za internet.

SPAM od LinkedIn
pt®
hodnocení

"ladine", přece si nerozmlátím nový PC, tolik jsem se na těšila...*sok*:(:D, s tím obrázkem si laškoval, viď? - pt

laik*

Ani nebudu psat, kolik mi chodilo pozvani na pripojeni k Facebooku, kdyz se zrejme nekdo zaregistroval a asi si me pridal do nejakych kontaktu neco co. Sam na Facebooku ucet nemam a ani ho tam mit nehodlam.

Mohla se u vas ale take jednat o nejaky podvodny pokus a tim, ze jste klikla na cokoliv, jste dala vedet, ze existuje, ze dana emailova adresa existuje, jestli jste byla presmerovana na nejakou webovou stranku, tak mohli stahnouti vice informaci z vaseho PC.

Ja podobne maily rovnou mazu, pripadne detailne studuji jejich strukturu (HTML kod), kam me presmerovavaji.

hop®

Někdy stačí, aby Váš e-mail měl určitý člověk ve svém adresáři a jednorázově ho zpřístupnil nějakému SW. Je to klasický případ, kdy svůj adresář (včetně hesla) zpřístupníte facebooku a on rozešle pozvánky všem "přátelům" podle Vašeho adresáře...

pt®
hodnocení

Hope, díky za vysvětlení. - pt

pt®
hodnocení

"laik", já FB také nemám a nikdy nechci, s PC tolik neumím, tak si nezjistím, to, co Vy, ale snad mi dají pokoj. - pt

rv*
hodnocení

0x

No a teď si vemte, že tím, že jste klikla na "zrušit odběr", tak jste jim poslala potvrzující zprávu, že vaše emailová adresa je pravá a že emaily čtete. Očekávejte více podobných zpráv.

dzordz*

Linkedin si tohle nedovolí. Odhlášení je odhlášení.

(pokud to je od linkedin a ne nějaký phishing a odkazy vedoucí na viry a podobně)

pt®
hodnocení

"dzordz" a "mowla", děkuji i vám za objasnění a za odpovědi. - pt

hodnocení

0x

zdravím, také se mi o občas stává.. zrušit odběr a označit jako spam, jinak nevím co s tím, na mě se zase lepí emaily typu ,, píše ti Honza rád by se s tebou seznámil" samozřejmě po rozkliknutí reklama na seznamku*smich* nebo tuhle taky pěkný email typu jakoby od normálního uživatele seznamu, píše se v něm návod jak získat zaručenně nezpečnou a rychlou půjčku od jisté firmy,s upozorněním že se jedná o novinku na trhu ať ro raději nikam dál nešířím *smich* psychologie jak cip ..

culdabulda1*
hodnocení

0x

Ahoj "pt"

- ani nečtu ostatní odpovědi - mě takových mejlů chodí spousta - i v angličtině. Tyto mejly neotevírám a ihned je mažu jako spamy. No a zatím se nic neděje. Pokud odesilatele neznám - mažu. Zdravím. Marcela.

pt®
hodnocení

Ahoj "culdo", občas se mi také objeví nějaký cizí mejlík a mažu to a házím do spamu. Tentokrát tam byla ještě drzá poznámka, abych si tu osobu přidala do přátel a to mně namíchlo. Ale jsem ráda, že jste mně všichni uklidnili, tak moc díky i za zastání. - pt

culdabulda1*

no Pavlínko - a nejste na facebooku? - tam se občas takové vzkazy od spousty neznámých lidí objevují. Marcela.

doplněno 25.08.13 16:21:

Ahoj "pt"

- už mi admin nepovolil další odpověď - tak reaguji alespoň takto - poslední dobou mi začaly chodit mejly typu - "máte zájem o delší a hrubší penis?" - škoda, že se tyto mejly bojím otevřít!.

jinak - samozřejmě se neposmívám mužům s tímto problémem, - ale nevěřím, že se to dá nějak jednoduše vyřešit - jsou s tím, podle mých přátel, spojeny velké problémy. Muži by to asi věděli.

pt®
hodnocení

Ne, Marcelko, nejsem. Mně nesmí Facebok do chalupy. :D - pt

pt®
hodnocení

Marcelko, tak mi zde mužský i ženy poradily, ať mejly smáznu a hodím do spamu, tak to dělám. Ale mně toho zase tolik nechodí, téměř nic, proto jsem byla rozhořčená, že paníchtěla, abych si ji přidala do přátel. Žádný FB nemám a přátele nesháním po všech čertech, řekni, no né? Že mám pravdu. - pt

doplněno 25.08.13 16:27:

Marcelko, pokud už nemáš odpověď, tak mi napiš do vnitřní pošty, papapa...

iz*
hodnocení

0x

Jeden ze svých četných e-mailů mám na Sezbnamu.cz. Od zavedení "nového e-mailu" mi začala chodit spousta spamu (Seznam mi zrušil nastavené filtry).

Vyřešila jsem to dvěma filtry (nechtělo se mi nastavovat znovu asi 15 filtrů): (1) smazat všechny zprávy od odesilatelů, které nemám v kontaktech ... (2) přeposlat ostatní e-maily jako SMS

pt®
hodnocení

Děkuji "ivzez", já teda zatím mažu a házím do spamu. Já toho tolik s PC neumím, jako nějaké nastavení, ale když by mně to moc obtěžovalo, tak si asi řeknu pánovi, co mi šteluje PC. - pt

pavlinka
hodnocení

0x

Re pt:

tohle je opravdu úplně normální, neděste se :) LinkedIn je profesní síť, asi máte v profilu napsáno, že děláte něco, co ta paní dělá taky. Byznys běží jenom když se lidi znají a předávají si nabídky a zboží - a dneska se lidi seznamují přes internet stejně často jako osobně. Paní nejspíš hledá kšefty nebo zaměstnance nebo zaměstnání nebo je z personální agentury (to bývá nejčastější - personalisti nálezají firmám vhodné zaměstnance za provizi a LinkedIn je většinou první místo, kam jdou hledat).

Jste-li z generace, která považuje za slušnost na emaily odpovídat, tak jí normálně slušně napište, že se s ní ráda elektronicky spojíte, ale ať Vám napíše, jak Vás našla a proč se s Vámi spojit chce. Bez urážek, bez útoků - v klidu a s nadhledem. Já jsem se takhle seznámila s několika výbornými lidmi a vyplatilo se mi to i finančně.

Ať se Vám daří!

Pavla

buss
hodnocení

0x

Kdybych se měl rozčilovat nad každým nevyžádaným majlem, nabídkou tak kde bych skončil... sem tam je pošlu do řiti, ale robotům to nevadí.

doplněno 28.08.13 18:19:

Právě mi přišlo od Mr.D. Mackson Organizace spojenэch nбrodu Komplexnн E9 2YP, Londэn Spojenй krбlovstvн s pozdravem od Ms.Tulisa hnedб oznámení českoruskyanglicky, že jsem byl vybrán na cenu 1,600,000 GB, no kdo by odolal být v balíku?

renatasukova
hodnocení

0x

Dobrý den, právě to řeším, ozvalo se mi několik lidí, že se omlouvají, ale že mé pozvání nepřijímají, neboť nechtějí -z mnoha důvodů být účastni další blbosti ala Facebook - kvůli svému soukromí atd.
Já nikomu nic neposlala, taky jsem přesvědčena, že "to samo" a vůbec nevím, jak s tím bojovat, dělá mi to ostudu, jednou jsem zahlédla (neumím to moc), seznam lidí, které jsem jako oslovila, byli mezi nimi i celebrity, s kterými jsem, coby soudní znalec měla pracovní korespondenci a v životě bych si nedovolila je s tím nesmyslem oslovit.
Zavřela jsem to , protože jsem věděla, že jsem nikoho nepožádala, s tím, že je to nějaká blbost. Bohužel asi není.
Dnes už jsem se naštvala a rozhodla se L. úplně zrušit. Našla jsem si , že musím si na L. najít na své domovské stránce vpravo nahoře svou fotku, najet na ní, a vybrat Nastavení. Že budu pravděp. vyzvána, abych se znovu přihlásila do svého účtu.
Pak klik na boční záložku Účet vedle ikony štítu vlevo na stránce.
V sekci Užitečné odkazy klik na odkaz Zavřít účet
Zatím moc nevím, jak na to, napište mi,prosím, zjistíte-li něco nového. Vy asi nechcete zcela zrušit, ale já po ničem jiném netoužím, protože strašně a denně opruzují a navíc , jak píšete, dělají podrazy. S pozdravem Suková

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]