Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím jsem starší, tím se rychleji opiju

Od: sandin* odpovědí: 8 změna:

Je mi 18 a pít jsem začala tak před rokem. Doufám, že se tu neobjeví moc moralistů, ano ještě mi nebylo 17 a už jsem se párkrát napila. Ale nikdy jsem to nepřehnala, vždycky jen příležitostně a s mírou. Ale teď je můj problém takový.. Úplně na začátku jsem si třeba dala 3 panáky a frisco a byla jsem naprosto v pohodě. Veselá a uvolněná, ale pořád v pohodě. No a teď si dám skleničku vína a cítím, že se mi už trošku motá hlava a cítím se opilá. Dám si jednoho panáka a cítím to okamžitě. Nevíte čím to je? Řekla bych, že by to mělo být naopak ne? Čím déle piju, tím bych měla potřebovat víc ne?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

claire*
hodnocení

2x

To může být dáno čímkoliv. Zhubla jste, kolísá Vám tlak, berete nějaké léky nebo antikoncepci, nejedla jste, špatně jste se vyspala, byla jste nemocná nebo na Vás něco lezlo, byla jste po namáhavé práci nebo cvičení... Podobných důvodů jsou desítky. To, jak se tělo vypořádá s alkoholem, je velmi relativní. Zkuste se zamyslet, jestli se ve Vašem životě něco nezměnilo a jestli se jinak cítíte stejně, jako o rok dříve.

hodnocení

0x

Tak já to mám opačně, začala jsem pít před dvěma lety, tehdy stačila sklenička vína a už se mi motala hlava, dneska až teprve po třech cítím, že jsem něco pila. :)

hodnocení

0x

Má to jedno plus-víš kolik sneseš a tudíš se můžeš řídit radou kterou nám kdysi (na vojně) dável velitel útvaru: KDyž sneseš jedno pivo-dej si max malé pokud sneseš 20 piv ,tak si dej jen patnáct,abys byl(-a) v pohodě!

askmenow*
hodnocení

0x

Tolerance vůči alkoholu se podle mě zvyšuje jen při pravidelné konzumaci. (Alkoholici atd.)

Já piju na večírcích a oslavách a jak stárnu, opiju se rychleji. A hlavně mám horší kocoviny, třeba kolem osmnáctky jsem je neměla vůbec, po dvacítce je to se mnou rok od roku horší.

vecernicek*
jestli to neni tim ze pijete min nez pred lety...ja jsem taky mela kocoviny ..lepsi.. driv a vysvetluju si to tim.ze driv jsem byla zvykla protoze jsem toho vypila mnoho a casto...zatimco ted kdyz se mi povede opit.tak kocovina ..stoji za to..
askmenow*

Já dokonce myslím, že jsem někde četla, že mladé tělo odbourává alkohol nejrychleji, takže kdo ví.

hodnocení

0x

Tohle bude pravděpodobně způsobeno nějakým problémem s játry. Kolegyně začala mít naprosto stejné problémy s alkoholem, nechala si udělat jaterní testy a zjistili jí mononukleózu. Jinak žádné problémy neměla. Teď drží dietu snad už půl roku, protože odmítá pochopit, že pro obnovu jater musí jíst potraviny bohaté na železo - je od pohledu anemická.

kami95
hodnocení

0x

Je to i tím, v jakém intervalu piješ, pokud piješ kažýd den tak je to opravdu zvláštní, že ti to takto neučinkuje, ale pokud piješ párkrát do roka tak to si to tělo odvykne od toho alkoholu a je to jakoby nanovo..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]