Nejste přihlášen/a.
dobrý den, prosím o radu v pátek mi nepříjemně luplo v koleni do do hodiny mi nateklo a už jsem se na nohu nemohla postavit-samozřejmě půjdu v pondělí k Dr. ale musím nějak přížít víkend a stejně než semnou začne něco dělat otok musí pryč existuje ještě něco mimo ledování už mi tekly i prsty u nohy.. poraďte,děkuji vám M.
Nejlepší je sáček mraženého hrášku. Dlouho je ledový a dá se natvarovat na koleno. Ten zabalit do plíny, aby se mrazem nepopálila kůže, a koleno obložit. Hrášek pak vrátit na mražák. Jen není dobré mít zaledované 24h. Nejsem si jistá tou dobou, ale s přestávkami cca vždycky 1 hod. Bych to tak odhadla.
pavka, kolik stojí půl kila tvarohu, který pak vyhodíte a kolik sáček hrášku, který můžete takto používat donekonečna. Asi k jídlu nebude.
No asi nejlepší by bylo jít k lékaři.Pohotovost tam snad někde máte ne.Jinak mě pomáhalo (jen drobet) toto-Tvaroh chladí, léčí otoky, tlumí bolesti a záněty. 500 gramů tvarohu naneste zhruba v půl centimetru silné vrstvě na tenký bavlněný šátek. Šátek složte na šálu tak, aby mezikolenem a tvarohem byla jen jedna vrstva látky. Obklad ohřejte na tělesnou teplotu (například na topení) a oviňte kolem kolene. Přes obklad silný ručník. Obklad noste, až tvaroh vyschne.
pohotovost? - no, aby vám na pohotovosti nezjistili, že není ohrožený váš život, a neodkázali (nikoli přeobjednali!) vás na ortopeda... (osobní zkušenost s natrženým (pěkně - léčilo se to asi tak dva měsíce) svalem...);
já bych spíš viděl ještě další problém s tím ortopedem - jenom se vůbec k nějakému, co by bral, dopracovat, může být problém + objednací doba tak 10 dní...;
doporučuju aspoň si připravit více adres, resp. tel. čísel a hned ráno začít obvolávat (jistě, další varianta je praktický doktor - pokud aspoň u toho jste vedená, ovšem to není ta ideální varianta);
a jinak - priessnitzův obklad - studenej hadr + suchej hadr (kdyžtak opatrně omotat pro upevnění obinadlem) na noc (nebo i den); teda on se má používat trochu jinak a jindy (viz např. celostnimedicina.cz/...), ale mně se to celkem osvědčilo;
případně francouzský berle, pokud to bolí hodně, a důsledně na nohu absolutně vůbec nenašlapovat (to je ovšem drahej špás a neseženou se na každym rohu...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.