Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím srazit otok kolene

Od: metyra odpovědí: 7 změna:

dobrý den, prosím o radu v pátek mi nepříjemně luplo v koleni do do hodiny mi nateklo a už jsem se na nohu nemohla postavit-samozřejmě půjdu v pondělí k Dr. ale musím nějak přížít víkend a stejně než semnou začne něco dělat otok musí pryč existuje ještě něco mimo ledování už mi tekly i prsty u nohy.. poraďte,děkuji vám M.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nejlepší je sáček mraženého hrášku. Dlouho je ledový a dá se natvarovat na koleno. Ten zabalit do plíny, aby se mrazem nepopálila kůže, a koleno obložit. Hrášek pak vrátit na mražák. ;) Jen není dobré mít zaledované 24h. Nejsem si jistá tou dobou, ale s přestávkami cca vždycky 1 hod. Bych to tak odhadla.

doplněno 17.08.13 10:56:

pavka, kolik stojí půl kila tvarohu, který pak vyhodíte a kolik sáček hrášku, který můžete takto používat donekonečna. Asi k jídlu nebude. ;)

pavkazji*
hodnocení

0x

No asi nejlepší by bylo jít k lékaři.Pohotovost tam snad někde máte ne.Jinak mě pomáhalo (jen drobet) toto-Tvaroh chladí, léčí otoky, tlumí bolesti a záněty. 500 gramů tvarohu naneste zhruba v půl centimetru silné vrstvě na tenký bavlněný šátek. Šátek složte na šálu tak, aby mezikolenem a tvarohem byla jen jedna vrstva látky. Obklad ohřejte na tělesnou teplotu (například na topení) a oviňte kolem kolene. Přes obklad silný ručník. Obklad noste, až tvaroh vyschne.

jh11
hodnocení

0x

Nevím na co čekáte?

Nejlepší je zavolat si pohotovost. Mně při hopkání do sanitky ještě ruply vazy, lepší je mít nějakou opěru nebo berle.

Ještě se toho dá dost pokazit.

iz*
hodnocení

0x

Také bych to viděla na pohotovost. Rentgen lze udělat i při otoku a začít léčit o dva dny později může akorát uškodit.

hodnocení

0x

pohotovost? - no, aby vám na pohotovosti nezjistili, že není ohrožený váš život, a neodkázali (nikoli přeobjednali!) vás na ortopeda... (osobní zkušenost s natrženým (pěkně - léčilo se to asi tak dva měsíce) svalem...);
já bych spíš viděl ještě další problém s tím ortopedem - jenom se vůbec k nějakému, co by bral, dopracovat, může být problém + objednací doba tak 10 dní...;
doporučuju aspoň si připravit více adres, resp. tel. čísel a hned ráno začít obvolávat (jistě, další varianta je praktický doktor - pokud aspoň u toho jste vedená, ovšem to není ta ideální varianta);

a jinak - priessnitzův obklad - studenej hadr + suchej hadr (kdyžtak opatrně omotat pro upevnění obinadlem) na noc (nebo i den); teda on se má používat trochu jinak a jindy (viz např. celostnimedicina.cz/...), ale mně se to celkem osvědčilo;
případně francouzský berle, pokud to bolí hodně, a důsledně na nohu absolutně vůbec nenašlapovat (to je ovšem drahej špás a neseženou se na každym rohu...)

Ještě je tu varianta - chirurg.

danecekdan*
hodnocení

0x

Jestliže Vám po zranění oteče koleno, není to nic, co se vyléčí ledováním. Otok kolena vždy znamená vnitřní zranění - nejčastěji rupturu menisku nebo předního křížového vazu, kdy náprava znamená operaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]