Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Insolvence na podnik

Od: petas34 odpovědí: 1 změna:

Dobrý den. Vracím se k otázce nevyplacené mzdy. Mzdu mi zaměstnavatel nevyplatil za měsíc duben. V květnu jsem byl propuštěn já i jiní zaměstnanci z duvodu nejsou zakázky atd. Odpověd byla zajít si na uřad práce tam mi poradí. Na uřadu práce podle adresy zjistili že pch odnik není ještě v insolvenci. Jelikož je měsíc srpen bylo mi zděleno že i kdybych podal insolvenci ale taky podle odpovědi nevěděli kolik by muselo být minimálně zaměstnancu na podání je již pozdě protože uplynuly více jak 3 měsíce od dubna kdy mi dluží mzdu. A bylo mi zděleno že jedině dlužnou výplatu mužu vymáhat soudně. V mém případě se jedná o částku přes 5000kč. Tak jsem zavolal právníkovi a ten mi řekl že soudní náklady by byly ve výši dlužné částky že to nemá cenu. Z minulých odpovědí mi přišel mimo jiné byl i článek ochrana zaměstnancu při platební neschpnosti zaměstnavatele a četl jsem odstavec že zaměstnanec muže uplatnit nejpozději 5 měsícu a 15dnu před insolvencí nebo po ní. Dále je tam že zaměstnanec muže uplatnit mzdové nároky u kterého koliv uřadu práce.Je možné aby po tak dlouhé době nikdo nepodal ze zaměstnancu na podnik insolvenci? A vyžadal si vyplacení mzdy případně odstupného? Děkuji za upřesnující odpověd jak přesně postupovat.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jh11
hodnocení

0x

Na UP vám měli dát kontakt na právní bezplatnou poradnu UP

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]