Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, asi za 10 dní máme jet na Korfu , městečko Acharavi, ubytování vila Pelagie. Doposud jsme nikdy v Řecku nebyli a manžela začíná chytat nějaká ta "cestovní horečka". I když mi jeden ze zdejších rádců už moc o Řecku poradil a samé užitečné věci, /díky, Jerry! / děda pořád naléhá, abych se prý zeptala, kdo byl přímo v Acharavi a ubytován v Pelagii. Prý by věděl ještě víc. I když si o tom myslím své, všude si člověk vybere pro sebe to, co mu vyhovuje a s čím je spokojen, přesto se ptám. Byl někdo z vás v Acharavi, přímo ve vile Pelagie? Pak bych vás vyzpovídala víc.
Děkuji, Jaga.
Bude se vám tam líbit nemějte strach , hotýlek je hned u moře a městečko je klidnější , je tam vše co potřebujete . Zařízení hotýlku skromné ale čisté . Řecko je moje srdeční záležitost - nikdy mne nezklamalo.
Díky, nejsem náročná, mně se líbí všude, jsem odkojená tábory a různými dovolenými, třeba od ROH /kdysi/ či pod stanem, ale děda má najednou strach. A když mu navrhnu, že ho tedy nechám doma, tak to zase nechce! A přitom do Itálie jsme jezdili bez problémů. A najednou se necítí ve své kůži. Tak dík za podporu, Hahanaj! Jaga.
..."když mu navrhnu, že ho tedy nechám doma"... Tedy, to jsi Babuško Jaguško, drsňačka...
Já v Řecku ještě nebyl (takže konkrétně neporadím) - neláká mne ani horko, ani moře - a na Olymp kamarády zatím ´lámu´ marně , ale tak nějak se domnívám, že v turistických letoviscích je to ´v pohodě´ v podstatě kdekoli...
Teda Štírečku, jestli to tam bude jen zpoloviny tak hezké, jako na Tvých obrázcích, tak vážně není čeho se bát. Díky. Jaga.
Pokud bych chtěl srovnávat Řecko a Itálii, vyhraje to Řecko na celé čáře, ne náhodou jsme tam byli už víc než dvacetkrát. Naopak si myslím, že řecké ostrovy jsou té největší krize hodně ušetřené a vládne tam pohoda. A v turistických centrech v Itálii jsem si v obchodě připadal jak u nás na vesnici v konzumu před čtyřiceti lety. Řecko je prostě stále své a pohodové.
Nehledě na to, že sice nevím, jak jsme si to zasloužili, ale pořád nás mají Řekové hodně rádi, stačí říci, odkud jsme a jsme kamarádi a štamgasti. A Korfu je fakt nádherné místo, my byli v NIssaki a vzpomínáme dodnes.
Jasně, máš pravdu v lecčems, v každém případě se ale nedá Itálie a Řecko srovnávat. Já mám s Itálií zase jiné zkušenosti, byli jsme tam taky párkrát, třeba v Kalábrii. A tam jsem zažil zase nepořádek, nezájem a otrávené majitele, když jsme po nich něco chtěli.
Počítal jsem to, v Řecku jsme byli dvaadvacetkrát, občas bylo to vybavení chudší, ale byli jsme spokojení. Od televize jsme si rádi odpočinuli, tam, kde to bylo beze stravy byla lednička k dispozici vždycky, klimatizace byla placená, ale nikdy jsme ji nepotřebovali. Teplá voda tekla vždycky, záleželo na tom, jak ji naši spolurekreanti vyplácali, protože všude se ohřívá v kolektorech na střechách. A obvykle jezdíme beze stravy, protože máš pravdu, že jídlo je na jedno brdo. Proto si omrkneme místní restaurace a dáme si, na co máme chuť a nepřijde to o moc dráž než zaplacené jídlo.
Jasně, Itálie je krásná památkami, ale ono i Řecko není nejhorší, projeli jsme spoustu památek v Řecku a courat se uličkami starých měst má taky něco do sebe.
Každý máme asi jiné preference, my prostě jezdíme do Řecka spíš jako domů a zatím nás nikdy nezklamalo..
Do pytle, Jaguš, kdybys chtěla poradit, jaké je to v Belgii, Holandsku, Rakousku, Německu, Francii nebo v Dánsku, ale ty zrovna jedeš jinam. Hlavně si to s dědečkem užijte, z fotek "stirečka", je vidět, že Řecko je krásné a budete mít plno zážitků. Tak šťastnou cestu. - pt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.