Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevyplacená mzda

Od: xena* odpovědí: 3 změna:

Dobrý veřer. V podniku kde jsem pracoval méně jak 1rok ale byl jsem již po zkušební době zrušil výrobu nebyly zakázky atd mne a ostatní propustil ale nezaplatil mi poslední mzdu. Ukončení bylo k 19 květnu. Podnik není ještě v insolvenci Jak vymáhat mzdu jak postupovat kde se hlásit? Nebo je již pozdě? Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkusil bych jej ještě jednou písemně požádat o vyplacení mzdy a následně postupoval takto: mesec.cz/...

Postup jsem osobně vyzkoušel, funguje, ovšem pozor na rozhodné období a další podmníky, které jsou zmíněny v článku a musíte je splnit. Počítejte ovšem s tím, že takto dostanete vyplacenou pouze nárokovou složku mzdy (tedy bez odměn apod.).

doplněno 16.08.13 11:12:

V tom dopise bych se zmínil o insolvenci. Pokud dobře chápu, tak zaměstnavatel stále existuje a insolvenční řízení by mu mohlo docela zkomplikovat život.

doplněno 16.08.13 12:06:

Aha, omlouvám se, špatně jsem četl. Podnik zatím není v insolvenci, ale asi tam směřuje. Tak to byste mu měl se svými kolegy rychle pomoci a nároky uplatnit u Úřadu práce.

pacourek*
hodnocení

1x

Nejjednoduší je se zeptat na uřad práce Tam vám poradí jak postupovat

hodnocení

0x

Dobrý večer. Písemně vyzvěte zaměstnavatele k vyplacení dlužné mzdy do tehdy a tehdy. Pokud svoji platební povinnost vůči Vám nesplní, pohrozte mu insolvencí a dalšími potřebnými kroky... Pokud je vás více, chce to potom zajít na ÚP a tam vám s tím pomohou a poradí. Písemnou výzvu pošlete s dodejkou, kopii si schovejte. Ale nejdříve musíte dlužníka vyzvat písemně k zaplacení. Já osobně se domnívám, pokud nechce mít problémy, že Vám mzdu vyplatí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]