Dobry den, dnes se mi stalo, ze mi volal otec, ze ho nekdo kontaktoval z vodafonu a ze ho vybrali z dlouholetych zakazniku a radi by mu poskytli slevu na vyuctovani. Mohl nahlasit jeste jednoho rodinneho prislusnika, kteremu taky slevu pokytnou. Rekl me jmeno. Volal mi nejaky pan, predstavil se jmenem a jmenem spolecnosti operatora a vysvetlil mi, ze mi nabizi slevu na vyuctovani, ze mi posle autorizacni kod a ja mu ho nahlasim a dostanu slevu, aby s tim nemohli podvadet. Sms prisla, ja jsem ji necetla a az na konci bylo cislo, ktere jsem mu nadiktovala. Podekoval, overil cislo a rozloucil se. Za pul hodiny mi prisla sms, ze jsem provolala 75% sveho volaciho limitu. Kdyz jsem se podivala na web na vyuctovani, tak jsem zjistila, ze tam mam platbu treti strane, kterou jsem neudelala. Po dukladnem precteni sms jsem zjistila, ze jsem nekomu prispela m-platbou. Vim, ze jsem koza a mela jsem si vse dukladne precist, ale uz asi nic nenadelam. Jde mi o to, jestli ma vubec smysl jit na policii a nahlasit to. Mam jen telefonni cislo toho cloveka. Ty sms co prisly jsou od vodafone m-penezenky. Diky.
Zásadně nevěřit takovýmhle hovorům. Zavěsit, nebavit se s nikým o ničem.Vyřiďte to i otci .A taky to aby nikdy nikomu neotvíral a nic nikomu nepodepisoval. Nic víc se k tomu nedá napsta. Je to pořád dokola, lidská důvěřivost je bezbřehá a podvodníci z toho dobře žijí. Policie je vám asi na nic, z Karibiku ten hovor těžko vysledují.
Jediny rozdil je asi ten, ze ted to nechteji preposlat, ale nadiktovat primo do telefonu. Nahlas to na policii, at maji prehled, kolik lidi o kolik okradli a zavolej i na Vodafone, jestli ti nahodou penize nevrati, nepomuzou vypatrat majitele toho hovoru apod.
Nevím co bych přesně udělal, asi bych napřed kontaktoval operátora zdali se s tím dá něco dělat, pravděpodobně nebudete jediný případ. Jinak mplatby se v samoobsluze dají zablokovat, pokud je nepoužíváte, udělal bych to. Napište pak, jestli jste to nějak dále řešila a s jakým výsledkem.
susannka*
na vodafone jsem volala jeste vcera, ta mladinka slecna nebyla schopna na to nic rict, proste oni chteji zaplatit, nejsou ochotni pro to neco udelat. Musim rict, ze jsem byla dost zklamana z jejich jednani, absolutni nezajem. Spise si rikam, jestli to ma vubec smysl na ty policajty jit, neverim tomu ze s tim neco udelaji natoz nekoho vypatraji ikdyz mam telefonni cislo, jak dolozim, ze to udelal ten clovek?
k2
Nechci bejt hnusnej, ale co by mel podle Vas operator delat? Proste jste tu sluzbu vyuzila, tak platte.
Na PCR bych zasel, dokladat jim urcite nic nemusite, pokud toho dotycny udelal za vic penez, tak si muze policie najit paky jak na nej...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.