Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mentální cvičení pro seniory

Od: kangaroo* odpovědí: 7 změna:

Co byste doporučili za metodu/techniku pro kondici mozku pro 2 seniorů (75-80 let), kteří žijí na vesnici a krom sledování TV jen hrají karty a čtou a luští křížovky? Co byste jim ještě doporučili? Jinak oni ještě normálně pracují na zahradě, ale rádi by ve volném čase vyzkoušeli nějakou jinou činnost.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fribble*
hodnocení

3x

Naši mi kvůli tomu pořídili internet (a to je mi přeci jen míň). Napřed jsem pindal, hádal se a teď si to bez něj nedovedu představit. Ráno patery noviny, pár zajímavostí z přírody, poradny ... Dokonce i babka už se učí hledat recepty a pod.

kangaroo*
hodnocení

Asi jim to taky navrhnu :) Ještě jsem myslel nějakou logickou stolní sadu her pro seniory, ale nevím co by to mohlo být, aby jen pořád nehráli karty o "peníze" *smich*

k2
15.08.13 12:18

Scrabble?

iz*
hodnocení

1x

Křížovky i karty (nehrají-li jenom "Prší") jsou dobré, s kartami by mohli vyzkoušet whist a bridge, z dlaších jer scrabble, sudoku, šachy, ...

Vše zmíněné procvičuje paměť.

Doporučuje se i výuka cizích jazyků, ...

hodnocení

1x

Já si myslím, že karty a křížovky jsou dobrým tréningem mozku. A taky si myslím, že byste jim život neměl organizovat. Vím to podle sebe, když se mě moje děti zeptají: Naměla by ses kouknout na tohle? Nebavilo by tě tohle? Vždycky mi stoupne tlak. Já vím, že nesmyslně, že to myslí dobře, že dokonce mají i nějaké zkušenosti ze svého zaměstnání, ale nemůžu si pomoci, vždycky mě to vytočí. *hej* Mám mnohem raději, když mi vyprávějí co zažili, jedli, kde byli, co viděli zajímavého. Úplně mi stačí, když se mně zeptají, co potřebuji a jestli mi nemohou nějak pomoci. A když se o mě zajímají, když mi pošlou každý den sms nebo mail nebo zavolají. To mi v živoptě pomáhá víc, než jejich doporučení a návrhy. Byť by byly sebelepší. ;)Je moc dobře, že se o své staroušky zajímáte, že se jim snažíte pomoci, ale někdy je lepší být šťastný ve svém světě, se svými činnostmi. ;) Poznáte sám, jen chvíli trpělivosti. *hej*

culdabulda1*

Pro "babkazov"

- dobrá odpověd - stačí chvíle - a oni se toho věku také dožijí - (pokud ovšem včas nezemřou) - pak si mohou radit . Jenom škoda, že si s nimi už nebudeme moct popovídat. Zdravím, Marcela.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Dá se koupit desková hra Sudoku. Je to přece jen zajímavější než sudoku čmárané na papír. A můžou hrát spolu.

Moji rodiče (jsou ale zhruba o 10 let mladší ) s oblibou hrají známé Monopoly. Sice o falešné peníze, ale stejně je to napínavé.

Dobré jsou také vědomostní soutěžní pořady v televizi - můžou zkušet odpovídat (teď mě napadá třeba Taxík - každý den vpodvečer na ČT1).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]