Nejste přihlášen/a.
Co byste doporučili za metodu/techniku pro kondici mozku pro 2 seniorů (75-80 let), kteří žijí na vesnici a krom sledování TV jen hrají karty a čtou a luští křížovky? Co byste jim ještě doporučili? Jinak oni ještě normálně pracují na zahradě, ale rádi by ve volném čase vyzkoušeli nějakou jinou činnost.
Naši mi kvůli tomu pořídili internet (a to je mi přeci jen míň). Napřed jsem pindal, hádal se a teď si to bez něj nedovedu představit. Ráno patery noviny, pár zajímavostí z přírody, poradny ... Dokonce i babka už se učí hledat recepty a pod.
Já si myslím, že karty a křížovky jsou dobrým tréningem mozku. A taky si myslím, že byste jim život neměl organizovat. Vím to podle sebe, když se mě moje děti zeptají: Naměla by ses kouknout na tohle? Nebavilo by tě tohle? Vždycky mi stoupne tlak. Já vím, že nesmyslně, že to myslí dobře, že dokonce mají i nějaké zkušenosti ze svého zaměstnání, ale nemůžu si pomoci, vždycky mě to vytočí. Mám mnohem raději, když mi vyprávějí co zažili, jedli, kde byli, co viděli zajímavého. Úplně mi stačí, když se mně zeptají, co potřebuji a jestli mi nemohou nějak pomoci. A když se o mě zajímají, když mi pošlou každý den sms nebo mail nebo zavolají. To mi v živoptě pomáhá víc, než jejich doporučení a návrhy. Byť by byly sebelepší.
Je moc dobře, že se o své staroušky zajímáte, že se jim snažíte pomoci, ale někdy je lepší být šťastný ve svém světě, se svými činnostmi.
Poznáte sám, jen chvíli trpělivosti.
Dobrý den.
Dá se koupit desková hra Sudoku. Je to přece jen zajímavější než sudoku čmárané na papír. A můžou hrát spolu.
Moji rodiče (jsou ale zhruba o 10 let mladší ) s oblibou hrají známé Monopoly. Sice o falešné peníze, ale stejně je to napínavé.
Dobré jsou také vědomostní soutěžní pořady v televizi - můžou zkušet odpovídat (teď mě napadá třeba Taxík - každý den vpodvečer na ČT1).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.