Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to Reference?

Od: amax odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

Chci se zeptat.

Když se chci stát Cz korektorem a člověk který mi tu práci může dát žádá o referenci co tím myslí?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Pokud chce být někdo korektorem a jeho slovní zásoba je na takové úrovni, že nezná význam běžně používaných slov, tak by měl své ambice přehodnotit.

(ambice: ctižádost, životní plány, cíl)

Jethro - rozesmál jste mě a velmi zlepšil náladu, není nad fundovanou radu! *palec* (fundovaný: podložený, odůvodněný)

hodnocení

5x

Vzdejte to ještě před referencemi. Nebo se ještě někde někoho zeptejte, co je to souvětí a co je to interpunkce.

Vůbec mi nevadí, když si čárkami někdo neví rady, ale u zájmce o korigování textů je to docela šokující.

ladinpraha*
hodnocení

3x

Reference = doporučení od někoho, pro koho jsi už pracoval. To je řečeno všeobecně. V tomhle případě by se doporučení mělo týkat daného oboru.

ria*
hodnocení

1x

Podobné práce, které jste už dělal : )

doplněno 14.08.13 20:01:

.. ve stejném oboru..

doplněno 14.08.13 21:19:

Pokud po mě, jako po grafičce chtějí klienti reference, posílám své portfolio hotových prací, které jsem dělala pro jiné klienty, podle toho se rozhodnou, jestli jim můj styl, kvalita mé práce vyhovuje a práci zadají, nebo taky někdy ne : ).. Nikdy nechtějí mluvit s konkrétním člověkem, pro koho jsem dělala.. ale třeba je to u korektorů jinak. :D..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]