Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde to se mnou z kopce

Od: psychickatroska odpovědí: 10 změna:

Vím, že mě pošlete k doktorovi, ale nejdřív chci zjistit názor od Vás. Poslední půlrok jen hubnu a jde to se mnou jen z kopce. Jo i psychicky ale o tom ví málokdo. Teď k té fyzické stránce-již několik měsíců nedokážu pořádně jíst. Třeba den nejím a když si dím jeden rohlík někdy zvracím. Jindy mám zase záchvaty jedení a pak výčitky ne nevyvolávám zvracení.
Dál nemůžu dobře spát už několik let. Líp se mi spí ve dne ale vím, že jakmile usnu ve dne mám prohráno a nastane paradoxní spánek takže spím ve dne a noce probdím. Obzvlášť velké utrpení to bylo v době kdy jsem ještě chodila do školy- v noci jsem nemohla usnout a ze školy jsem se vracela tak ve dvě v pondělí dokonce někdy i v 5. Nedojíždím, ale máme dlouhé vyučování.
Ale jednou jsem nemohla spát 3 dny v kuse-od neděle večer do středy večer. To bylo teprv peklo. -_- Prostě mé debilní tělo si řeklo že mě bude mučit nebo co?
Abych aspoň trochu dobře spala piju čaje na spaní, koupila bych si i prášky ale ty mám od táty zakázané, aby se ze mě pak nestala údajně ,,závislá troska. Divné na tom taky je že potřebuji spát aspoň 12 hodin denně takže přicházím o prázdniny...
Pak mě už tak 2-3 roky píchá v briše v pravé dolní polovině někde kde jsou vaječníky a slepé střevo-to jen občas ale je to tak od doby kdy mě otčín vzal do ruky za břicho a mě to hrozně tahalo a pak mě to přesně v tom místě jako dodnes šíleně několik dní píchalo.
Taky se bojím neplodnosti protože mi je skoro 15 a zatím jsem nedostala menstruaci. Vždycky jsem si přála vlastní dítě ale zdraví se mi asi vysměje a bude h**no.
Navíc mě bolí hlava tak 2x-4x měsíčně.
K tomu bych řekla že jsem asi chudokrevná nebo co protože mi chutná krev i cizích lidí a já vím, že jsem divná ale chutná mi železo a krev a nemůžu se toho zbavit. A taky jsem věčně studená a neprokrvená na rukách a nohou
A nakonec-jsem náměsíčná a bojím se že třeba vyskočím z náměsíčnosti z okna nebo tak, protože v náměsíčnosti umím přenášet věci, brát za kliku atd...
Takže kdybych to měla zhodnotit jsem věčně unavená, slabá, divná, chřadnu, hubnu, asi neplodná a bojím se, že dlouhodobě nemocná nějakou vážnou nemocí. Něco v hlavě mi totiž říká že mám možná rakovinu nebo něco takového. takže se ze mě stala troska s 165 cm a 40 kg. Díky všem za názor.;)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Tak tak, napřed k doktorovi, třeba dětskému, tam mu vše říci, a on pošle na gynekologii, interné, gastroenterologii, psychologii, případně psychiatrii. a jinde...on už bude ťvědět, my tu jen tipujeme.
Musím Vás pochválit, že jste se konečně začala svým zdravotním stavem vážněji zaobírat!
doplněno 14.08.13 15:23: Vypadá to na podvýživu, rozbor krve v biochem. laboratoři také hodně napoví. Chybí Vám důležité prvky, které získáváme většinou potravou, a to kvalitní potravou.
Čeká Vás pár měsíců trnité cesty k úspěchu, ale ve Vašem věku se to dá zvládnout.

iz*
hodnocení

1x

Nehledej rady v internetu a na nic nečekej! Upaluj k psychologovi a k lékaři (v tomto pořadí)!

hodnocení

1x

Milá,zlatá,promiň,ale ty nemáš matku,které se to říká jako prvé?*hej*Ona to na tobě nevidí?!Vše se mně zdá poněkud pofiderní...Zlý otčím,se kterým se evidentně nemáte rádi,a k tomu flegmatická matka,které je absolutně jedno,jak je její dcera nemocná...Co když jsi anorektička,bulimička,a v neposlední řadě hypochondrička...A což takhle pubertální hysterka,která chce mermomocí na sebe upoutat pozornost,a neví jak...*nevi*Promiň,ale tak se mně jevíš...

hodnocení

0x

Dobrý den... no tedy jak vidím tak jak pro koho... To co tu teď popisujete jsou spíš běžné vrtochy dnešní mládeže a většina z toho nejsou žádné problémy. To, že hubnete v 15 letech je doslova šílenství! Lidské tělo se v tomto věku vyvíjí nejvíce, asi tak do 20 let. Tim ,že hubnete v tomto věku si vážně poškozujete organismus, není divu, že se nedokážete najíst. To co tu popisujete až na tu krev a pocit rakoviny což jsou mimochodem absolutní kraviny, které bych na Vašem místě nahlas raději nikde nerikal, zkrátka vše co tu popisujete souvisí s nedostatečným příjmem potravy, i to pýchaní v břiše. Ze začátku bych Vám doporučil mensi , ale pravidelné dávky jídla 5-7x denně.Oběd a snídaně by měly byt vydatné, svačiny mléčné a k večeři nějaký salát či rybu apod.Potom postupně zvětšujte porce až se dostanete na běžnou váhu a pak udržujte trvale běžné porce. Choďte také hodně ven-do přírody,ne někde po smradlavém městě.Nejeste! Opakují nejeste prášky které nemusíte, spěte o prázdninách i 12 hodin, klidně, vždyť jsou prázdniny!Nikdy nevyvolávejte zvracení, pokud jste ovšem nesnědla něco otráveného.Najděte si nějaké koníčky,a kašlete na nějaké deprese,jsou to samé blbosti.To, že jste náměsičná věřím,jakmile se Vaše tělo vrátí do normy,zmizí to.Ve svém věku byste měla měřit tak 175 cm a vážit 75 kg takže máte co dotahovat. Hodně štěstí a jak jsem řek, postupně a pomalu se vracejte do normálu,žádné přejídaní, ale ani hubnutí. Snad jsem Vám trochu pomohl,užívejte života,jste mladá a nashledanou,tedy snad radši v jiné rubrice :D.

culdabulda1*

Pro "pcmaniak"

- celkem souhlas, až na ty míry. Ještě je mladá na to, aby měla výšku, jako s prominutím "žirafa" . Já jsem měřila celý život 165 cm a vážila ca 60 - 63 kg. Těch 62 kg vážím naštěstí stále, ale moje výška se "scvrkla" na 162 cm.

- ale - jak holčina popisuje, že má chuť na krev - tak to je, mám dojem, projevem nějaké nemoci, ne? Stejně tak i psychické problémy nejsou asi moc normální - a nevím, jestli jí pomůže jenom nějaké "vyběhání" v přírodě.

jh11
hodnocení

0x

Začal bych řešit to píchání v břiše od toho se vše odvíjí.I ta menstruace a chudokrevnost a z toho psychika.

Zajdi za internistou na vyšetření a i gynekologii.

jakobik
hodnocení

0x

výpis všech možných nemocí

buď jsi hypochondr nebo nemocná. jdi k doktorovi nebo psychyatrovi ;)

abc*
hodnocení

0x

První co mě napadlo- netopýr kříženej upírem.

No každopádně by ses měla pořádně najíst včetně ovoce a zeleniny. A pak ten doktor. Mmch. ty nemáš rodiče, že to vše nevidí?

psychika
hodnocení

0x

děkuji všem za rady:)

a rodiče mám ale s mamkou se vídám občas a tátu např. ta nespavost nezajímá (asi si myslí, že je normální nemoct spát třebas

2 dny v kuse)

ladinpraha*

Už to tady zaznělo - upaluj k doktorovi. Je to příznak toho, že ti v těle chybí důležité látky. Pokud si s tím budeš zahrávat, tak se skutečně dočkáš té neplodnosti a mnoha dalších a závažnějších problémů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]