Poradi nekdo nejaky dokument prip.film o zivote v ceskych zemich v obdobi od 19.stoleti do 30.let 20.stoleti? Pripadne jiny podpurny genealogicky material.. Diky.
Doporučuji čist dobový tisk. Od konce 40tých let 19. Století už je latinkou. Nejkrásnější je jak se řeší v podstatě stejné problémy. Jako my dnes Třeba penzisti měli tenkrát také moc malé penze - snížili jim je na pouhých 95% platu... doplněno 14.08.13 10:19:
Zapoměl jsem na knihu Z dějin české každodennosti - popisuje život v 19 století
allabout*
Tak knihu mam zrovna doma cerstve prectenou odkaz na dobovy tisk take.. Myslel jsem neco audiovizualni
ukulele*
Ahoj, nevím jak je to tady s odkazy, ale na českém rozhlasu jsou všechny díly ke stažení : Toulky českou minulostí, je to snad nejlepší seriál o historii co jsem kdy slyšel. Vyšlo to i knižně, ale u audia se dá ještě něco dělat, u knihy ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.