Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem se stal v supermarketu svědkem krádeže. Dva zloději ukradli plný vozík zboží. Jeden prošel pokladní zónou, odebral se k prázdné pokladně, kde za zády pokladní, která obsluhovala otevřenou pokladnu, otevřel vrátka a druhý zloděj v klidu projel s vozíkem a oba zmizeli ven. Když jsem zaplatil svůj nákup a dostal se ven, vidím, jak ujíždí autem s oběma SPZ zakrytýma černou barvou. Kolem chodilo sto lidí, i ta pokladní se podivně otáčela za sebe, ale nic neřešila a markovala dál. Nikdo nezavolal policii, nikdo si ničeho nevšiml (asi). Dělali byste něco?
Nikdo nic neřešil, nikdo nevolal policii, nikdo si ničeho "nevšiml". A CO JSTE UDĚLAL VY?!
Mimochodem, je to jak ze špatné detektivky, lupiči jedou s maskovaným autem uloupit košík žrádla...
Já bych okamžite volal policisty. Muselo trvat, než nákup naložili, takže šance na jejich chycení existovala. Myslím, že policisté nejsou rádi, když jim po městě jezdí auto se začerněnými SPZkami a o to víc, by se asi snažili je chytit.
David
doplněno 13.08.13 20:29:oprava: napsal jsem "nákup", ale myslel jsem "ukradené zboží"
Ano presne proto je tato republika tam, kde je. Ze jsi videl zlodeje se ukaze az doma u vecere, nebo v hospode kdyz se pochlubis u piva. Ale ve chvili kdy nekdo mohl neco udelat, tak ne. Penny ma vetsinou aspon jednoho cloveka na hlidani a i kdyby ne, kdyby jeden udelal rozruch, vsadim se ze se par dobrych lidi najde.
A ano, ja bych zareagoval. A kdyz ne fyzickou zabranou, tak aspon slovne upozornil ostatni.
§76 trestního řádu
(2) Osobní svobodu osoby, která byla přistižena při trestném činu nebo bezprostředně poté, smí omezit kdokoli, pokud je to nutné ke zjištění její totožnosti, k zamezení útěku nebo k zajištění důkazů. Je však povinen tuto osobu předat ihned policejnímu orgánu; příslušníka ozbrojených sil může též předat nejbližšímu útvaru ozbrojených sil nebo správci posádky. Nelze-li takovou osobu ihned předat, je třeba některému z uvedených orgánů omezení osobní svobody bez odkladu oznámit.
nemusíte v tu chvíli nijak zvlášť řešit výši škody,protože se může jednat o podezření z TČ bez ohledu na ní(pachatel mohl být v posledních 3 letech za tento čin odsouzen)
je to o osobní odvaze a o tom na co se cítíte,ale povinností by mělo být alespoň zavolat policii nebo upozornit pracovníky obchodu.Bohužel v této zemi se nikdo neohlédne i kdyby vedle něj někdo padnul v krvi na zem.Jsem profesionál tak opravdu vím o čem mluvím.
SPZ by nic nevyřešila. Kdyby nebyla zakrytá, mohla by být falešná. Ale připadá mi to jako ze špatné detektivky. Jezdit po městě se začerněnou SPZ je velice nápadné. A navíc, jak znám Penny, většinou pouhé 4 pokladny, fungují z nich 2 a další jsou uzavřené tou závorkou a normálně otevřít a projet nelze. Jednou jsem to zkoušela s prázdným košíkem a nešlo mi to, až když pokladní něco zmáčkla. Takže se mi to všechno zdá velice nepravděpodobné. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.