Nejste přihlášen/a.
Nemá někdo zkušenosti s vyvoláním fotografií ve formátu 9x13? O kolik se rozměry té fotky zmenší, když mi foťák fotí v poměru stran 3:4? A je to zmenšení u všech fotek stejné, nebo se to může i lišit?
Nechávám si sice dělat foto 10x15, ale princip je stejný. Při zadávání objednávky ve fotolabu je nastavení, jestli chci obrázek celý, v tom případě budou na fotografii po stranách bílé okraje nebo přes celou fotografii a pak bude horní a spodní okraj obrázku mírně seříznutý. Já to ale řeším tím, že si fotografie předem upravím v grafickém editoru co do kvality (jas, kontrast a pod.), tak i rozměry/formát. Mám tak možnost nechat vytisknout jenom ten výřez, který považuji za nejvhodnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.