Nejste přihlášen/a.
Pokud jsem dlouhodobě v místnosti, kde je WIFI router, řekněme 2 m od hlavy, nevadí to? Nepoškozuje tento nonstop signál zdraví člověka? Řekněme 2 m od mojí hlavy i přes noc.
Dobrý den, nemělo by to vadit. Jinak můžete "wifinu" třeba na noc vypínat. Myslím, že nás všechny prostupuje vícero různých záření a signálů, tak těžko říct, jestli to má nějaký dopad na zdraví. Ale, prý ne. Zdravím!
doplněno 13.08.13 12:25: Já mám "wifinu" asi 1 m od těla a zatím na sobě nic nepozoruji - možná to vidí ostatní .
ladinpraha - vidím, že jsme na tom velmi podobně.
zhasínáte světlo v místnosti, kde nejste? Pokud ano, doporučuji to samé dělat se spotřebiči i ve stand-by módu. Možností je více, manuální vypínání/zapínání na prodlužce vypínačem. Programovatelná zásuvka s časovým spínačem. Ve svém routeru mám i možnost (i když jí nevyužívám) nastavit časové rozmezí zapnutí a vypnutí wifi signálu. Pokud k tomu není speciální důvod, doporučuji router vypínat. Sám to tak dělám již cca 5 let. Zapnutý a nevyužitý wifirouter zvyšuje tzv. elektronický smog ve Vašem okolí. Čert ví, zda to něčemu škodí nebo ne, ale je rozumné jednání udržovat ten "el. smog", ve svém bezprostředním okolí, na co nejnižší úrovni.
Myslím si, že to člověka nějakým způsobem ovlivní, ale to je dlouhodobá záležitost, asi jako SAR u mobilních telefonů. Patrně to bude mít karcinogení účinky. Projevit se to může, ale i nemusí, do té doby než se to projeví na Vás může spadnout třeba letadlo, UFO, ponorka ... (samozřejmě to říkám s nadsázkou). Pokud máte nějaké obavy, tak to přes noc vypněte popř. si prostor, kde spíte zkuste nějakým způsobem odstínit. Asi vyloženě nějaká studie, která by řekla, ano, tento výrobek tohoto typu způsobuje 100% takovouto nemoc za takovouto dobu neexistuje.
Bratr spí rovnou u WiFi routeru už několik let a je blbej až to hezký není. Ale řekl bych, že už to má od narození.
@kangaroo Tak ono nezáleží jen na síle, ale i na druhu (vlnové délce). Takové mikrovlny jsou pro člověka (a obecně všechny organismy) nebezpečné ať jsou silné jak chtějí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.