Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Od kolika let?

Od: deadlyangelins* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den , chtěla bych se zeptat.Má v 17-ti letech dívka právo se rozhodnout jestli si nechá dítě , nebo za ní rozhodují rodiče?A musí mít k tomu souhlas od rodičů?A do kolika let informuje doktor rodiče?Předem moc děkuji za všechny odpovědi :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Za svoje těhotenství a za dítě si zodpovídáš ty sama. Lékař nesmí nic hlásit nikomu, komu nechceš. Asi to nemáš vůbec jednoduché. Dítě porodíš a víš, co bude potom? Pomůže ti otec dítěte? Rodina? Kdo vás oba bude šatit, živit? *hej*Já budu první, kdo ti řekne, ať si miminko necháš. Ale současně ti řeknu, že dítě, to je zodpovědnost na celý život. Nepomůže-li ti mamka nebo nejbližší rodina, tak je to na uzoufání. Než se ti malé narodí, musíš vymyslet, jak dál. Musíš přesně vědět, co musíš vymyslet, zajisti, zařídit, kam tě mají z porodnice přivézt, kde budeš mít ty i malé domov. ;)

deadlyangelins*
hodnocení

Ano , otec dítěte je spolehlivý , pomůže mi s výchovou i se vším ostatním a na jednu stranu má docela fajn rodinu , takže o tohle strach nemám :)Jsem šťastná , že jsem našla někoho takového :)

Tak to ti z duše přeji. Přeji ti dlouhý a pěkný život s celou rodinou a s několika dětmi. *houpy* Hodně štěstí a laskavý osud *srdce*

zvidavajanca*
hodnocení

2x

Dobře si to rozmysly, dítě je závazek na celý život.

Studuješ? Jak to bude s tvým studiem dál? Dokončíš ho? Nedokončíš? - Co pak budeš dělat?

Máte dostatečné příjmy na to, aby jste se uživili? On, ty, dítě, bydlení, případně další výdaje (auto, nějaká dovolená)

V 18 letech je to sice tvoje rozhodnutí zda si dítě necháš nebo ne, ale rodiče tě do teď živí a dál asi živit budou dokud budeš studovat. Nerozdělí vás to? Nebudete se hádat? Nebudou naštvaní?

Možná je krásný mít dítě, ale nutno uvažovat co bude dál.

martinaa*

Vcelku dost mých kamarádech dokončovalo školy porůznu při těhotenství, s miminem, nebo dokonce se dvěma. Dá se tak vystudovat celkem v klidu i vysoká, navíc tu může začít člověk studovat vždy. Na střední jsme měli spolužačku,. která rodila měsíc před maturitou, učitelé jí vyšli vstříct a dnes je za syna moc ráda, i když to byla tehdy nehoda.

Dovolená není potřeba, tu bych nezmiňovala. I bez auta se člověk ve větším městě obejde, i když to už je na pováženou. A tazatelka výše uvádí, že přítel vydělává dost. Mají tedy kde bydlet a z čeho brát. A jak je výše psáno, s matkou má tazatelka velmi poškozené vztahy, takže nějaké další rozdělení a naštvání, myslím, nehrozí.

hodnocení

1x

Nic lepšího než dítě od života nečekej!

petrcolina*
hodnocení

0x

Nejsem sice právník ale pochybuji, že 17ti letou holku někdo, rodiče nebo doktor busou nutit k potratu. To je nesmysl a chodí to opačně.

deadlyangelins*
hodnocení

Děkuji moc za vaší odpověď , názor.Bohužel moje maminka odešla za jiným přítelem a mě nechala napospas , ať si dělám co chci.Nestýkáme se , ale když může , tak mi všelijak škodí,proto se ptám , zda má právo mi v tomhle nějak bránit.Za 3 měsíce dosáhnu plnoletosti a budu v pátém měsíci . . .Tak mě zajímalo , jestli matka musí dát nějaký souhlas,či jestli o tom musí vědět . .

petrcolina*

Dívka starší 16ti let si o svém těhotenství rozhoduje sama. To jsem vyčetl z právních análů. Tvoje maminka Ti tak v ničem po právní stránce nemůže zabránit.

martinaa*
hodnocení

0x

Ne, matka by nemohla bránit ani teď, natož po tvých 18 letech, kdy za sebe ve všem rozhoduješ sama.

Pokud máš hodného přítele a mimčo bude mít zázemí, tak nezbývá, než pořát hodně štěstí:). Jednou bude mimčo rádo, že má mladou maminku, se kterou může chodit pařit;).

hodnocení

0x

Je Ti 17 a Tvůj milenec asi nemá dost peněz a třeba ještě studuje, tak uvažuj o tom, dát dítě do péče rodičů milence nebo do baby-boxu.

deadlyangelins*
hodnocení

Ani omylem , PŘÍTEL pracuje , pěněz má dost ,zázemí máme . . .

Všem ostatním moc děkuji za přání a rady! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]