Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak získat ukradené věci ze zastavárny?

Od: ifka* odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer,asi rok jsem doma postrádala zlaté šperky,překopala jsem celý byt a nic nenašla.Jednalo se asi o 3 tři zlaté prsteny,zl.náramek,zl.přívěsek a zl.řetízek.Dnes mě napadlo podívat se do zastavárny v našem městě.Byla jsem v šoku*sok* okamžite mi padly do oka dva prsteny,není pochyb, že jsou moje byly zhotoveny na zakázku.Prodavačce jsem nic neřekla a šla jsem domů.Prosím poradte mi jak mám získat odcizené věci zpět.Dá se zjistit kdo je tam dal?Mám podezdření na jednu osobu,která to mohla udělat.Mám se obrátit na polici a nahlásit to?Jakou mám šanci?Předem Děkuji za odpověd.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Není třeba čekat, je třeba jít na policii a oni Vám poradí, když jim vysvětlíte problém. Pokud máte papír od zakázky, tam bývá hmotnost, případně popis nebo nákres, dále třeba nějakou fotku s prsteny na ruce nebo přívěsky a řetízky, případně kamarádky nebo někoho z rodiny, komu jste se pochlubila se šperky. Možná, že si na zakázku vzpomene ten zlatník, svoji práci určitě pozná. Když policajtům řeknete, koho podezíráte a oni při prověřování zastavitele v zastavárně zjistí, že máte pravdu, úspěch je přede dveřmi.

Šanci máte, ale nečekejte, ze zastavárny to může někdo koupit a budou fuč...

jambus*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Otázkou ale zůstává,jak se tam šperky dostaly.A napadá mě jen jedna věc.A to ,že v případě šetření policii se ukáže na nejakého rodinného příslušníka,kterému tak můžete nechtěně ,,zatopit pod kotlem" .

Zkuste na osobu (y) přitlačit-ať kápne božskou.Dejte mu šanci ať vše napraví.Možná má ještě lístek ze zastavárny a mohlo by se domluvit na zpětodkoupení za rozumnou cenu.A až pak bych to řešil s policii.

Každopádně Vám přeji hodně štěstí a úspěchu k navrácení šperků zpět na své místo.

claire*

Proč by paní měla brát ohled na zloděje?! On na ni ohled bral, když kradl? Je fuk, jestli je z rodiny - odcizil jí cenné šperky, tak za to musí zaplatit.

lidka*

No, já bych to také neřešila tak razantně a přikláním se k názoru jambuse. Pokud by se jednalo o někoho z rodiny, dala bych mu šanci to napravit. :( Pokud by to tak skutečně bylo, určitě bych zvážila všechny okolnosti, které tu nepříjemnou situaci zapříčinily. Já si myslím, že rodina je základ pro řešení dobrých i špatných věcí. A pokud to eventuelně bylo první uklouznutí, dobře bych všechno zvážila a spíš bych se snažila řešit příčinu, proč k tomu vlastně došlo! *vezen*

doplněno 05.03.09 10:35:

Ale v případě, že někdo zneužil Vašeho pozvání a ještě Vás okradl, tak se zachovejte podle dobré rady hejkala.

ifka*
hodnocení

no už to vypadá že zbyly jen ty dva prsteny..zítra to nahlásím.Dekuji za radu*nevi*

doplněno 05.03.09 16:25:

Dobrý den,přišla jsem z práce a zvažuji vaše rady.Cely den jsem přemýslela o tom, kdo to mohl provést.Ze všech známych a blízkých mě zůstal jen jeden člověk,který byl jistou dobu ve finanční krizi.A ted jsem na vážkách co dál..řešit to přes policii mi taky připadá trošku brutální.Vzhledem k tomu,že byl v tísni a možná měl i úmysl vrátit to..nevím.Pokusím se z něho dostat přiznání ,i když nevím jak a pokud se nepřizná nebo s tím nemá nic společné,půjdu to zítra sepsat na policii.Každopádně děkuji všem za rady a názory.

projděte i jiné zastavárny, pochybuji, že dali všechno do jedné...hodně zdaru

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]