Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Falešný kamarád?

Od: neznama* odpovědí: 10 změna:

Mám jednoho ,,kámoše a často se stává, že když jsme spolu venku a potká někoho jiného najednou jako bych nebyla a jde za ním. Nej kámoška jsem jen když mu něco koupím. A nejvíc mě na tom podivuje, že na jednu stranu je tak falešný a na druho stranu si mě přivlastňuje pomalu jako bych byla jeho holka-včera se pohádal s nějakýma lidma a uraženě tam seděl na lavičce já jsem šla za ním protože jsem nevěděla kvůli čemu to je a on se tam i rozbrečel. Já jsem mu vysvětlovala že se s ním bavím a pak tam přišel jeden kluk (se kterým se taky bavím ale ten se s tím ,,kámošem nepohádal a seděli tam blízko i ti lidi se kterýma měl ten můj údajný kámoš problém) a přišla jsem zpátky k tomu ,,kamarádoviˇ a ten po mě vyjel že se bavím s nima přitom já jsem mluvila jen s tím druhým kámošem a s nima ani slovo a i kdyby tak on je snad můj kluk nebo co že tak žárlí? Tak jsem mu to musela asi tak půlhodiny vysvětlovat a on byl furt stejně trochu nasraný. Tak co je to za přátelství?
Naše přátelství se pohybuje na hranici mezi nenávistí, láskou-stíhací láskou, falešností.
láska protože na jednu stranu na mě hrozně žárlí a provokuje mě, plácá mě přes zadek... na druhou stranu se tak snadno naštve a nastranu třetí sám nesplňuje ty svoje podmínky, nikdy se mě nezastal, nic prostě nic, on chce svobodu kvůli nikomu se neuvazovat ale mě chce jen pro sebe. Co to jako je?!
Jestli chce mě jako svou holku at mi to řekne já bych to klidně brala, ale musel by to říct na rovinu, musela bych vědět co to jeho chování má znamenat, jinak totiž nevím jestli má vůbec tohle přátelství cenu, nic mi to nedává jen mě to vysává dokazovat že je pro mě důležitý.. Co byste dělali vy? Co byste si mysleli?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Není to ani přátelství, ani kamarádství, ani láska. Je to faleš, přetvářka, stíhání, žárlivost, nenávist, vyčuranost. Pryč od něj a nic s ním, ani kamarádit. A najdi si kluka, který Tě bude mít doopravdy rád. To jistě poznáš - bude se chovat úplně jinak, než tento. Jaga.

mandal
hodnocení

0x

Především bych se zeptala sebe, proč s takovým člověkem marním čas a proč ho proboha stále považuju za svého kamaráda a nezbavím se ho.

ron*
hodnocení

0x

Odpověděla jste si sama - toto "přátelství" vás vysává a nic nedává. Přátelství je mezilidský vztah založený na vzájemné důvěře, empatii. Přátelé si nezištně pomáhají, tráví spolu čas , jsou k sobě upřímní. Oba. Takže ve vašem vztahu nevidím ani přátelství a lásku už vůbec ne, alespoň ze strany "přítele-partnera". Dle mého názoru se chová sobecky, myslí jen na sebe a z vašeho vztahu profituje pouze on. A vy hledáte a očekáváte něco, co tam očividně nění. Takže se zbytečně netrapte, nestojí za to, řekla bych.

hodnocení

0x

Píšete cit.: Jestli chce mě jako svou holku at mi to řekne já bych to klidně brala...Vy byste vážně stála o vztah s někým, kdo s Vámi již nyní takto manipuluje a dělá si na Vás nároky, aniž by na to měl právo? Jak by se k Vám choval ve chvíli, kdy by se z vás dvou opravdu stali partneři?Toto není ani dobrý přítel, natož partner. Já bych o něj nestála, ale je to jen můj názor, Váš je to život. Nejde druhého vlastnit, vynucovat si pozornost, diktovat podmínky, vyčítat..To nepatří ani do přátelství, natož do vztahu. Jste svéprávná, máte svoji cenu a právo na svůj život. Záleží tudíž jen na Vás jak s ním naložíte, ale nenechte se ovládat a manipulovat sebou někým. Vysaje z Vás energii a opravdu Vám toto přátelství nic nedává. Kde je tolerance, respekt, úcta, vstřícnost, pochopení a hlavně důvěra? Popřemýšlejte...

lidus*
hodnocení

0x

O čem ještě přemýšlíte? Seberte se a odchod, najděte si přítele co nebude čekat dárečky a dělat si z vás dojnou krávu.

hodnocení

0x

Proboha, co tu řešíte a co chcete, aby vám kdo poradil? Tady už jste se měla dávno rozhodnout sama a vyrazit s ním obrazně dveře. Co od takového člověka asi očekáváte? A jste opravdu takový hadr?

jh11
hodnocení

0x

Proboha nohy na ramena

a co nejdál od něj

i za cenu toho, že nebudete chodit ani mezi jeho kamarády.

Má ty nejhorší vlastnosti pro vztah

žárlivost, sobectví, vztahovačnost, žádnou empatii.

Pro vztah jsou důležité spolehlivost, zodpovědnost a vzájemná úcta.

Schopnost vcítit se do zájmů toho druhého.

culdabulda1*
hodnocení

0x

Pro "neznámá"

- ve svém životě jsem bohužel i takového psychopata! potkala - naletěla jsem na něj, protože byl hezkej a uměl líbivě mluvit. Taky si za sebe nechal platit a psychicky mne vysával.

Bylo to docela strašné období v mém životě - trvalo ca 2 měsíce - a můžu být jenom ráda, že jsem si z toho vztahu neodnesla nějaké nenapravitelné následky - tenkrát zde naštěstí ještě nebyl rozšířený AIDS.

Utíkej od něj, co Ti nohy stačí!. Hodně štěstí. Marcela.

iz*
hodnocení

0x

Vy považujete žárlivost a ponižování (plácání přes zadek) za projev lásky?

Žárlivost je nedostatkem sebevědomí a důvěry v sebe sama i v partnera, nikoliv důkazem lásky.

___ Jestli o něj máte zájem, nastavte pravidla Vy!

Jinak si najděte někoho, kdo si Vás bude vážit, a kdo to dokáže i vhodným způsobem dát najevo.

zivotjeboj
hodnocení

0x

muj nazor na vec je ze je to rozmazleny dite a do dospelosti ma daleko ... navic je asi videt ze manipuluje s lidma jak se mu to zrovna hodi hlavne kdyz z toho neco ma a kdyz neni po jeho tak se urazi, presne jak to dite ... i takovy lidi mezi nama jsou :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]