Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na píchnutí od vosy?

Od: miserable* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, včera mě píchla vosa a to místo mi neuvěřitelně napuchlo. Vždy jsem měla jen malý flek, ale teď má napuchlina v průměru asi 20 cm. Je to skoro přes celou hýždi a je to úplně tvrdé.. A hrozně to bolí. Mažu to fenistilem, ale moc to nepomáhá. Nemáte nějaké rady, aby otok splasknul?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

na bodnutí je dobrá rozkrojená cibule a přiložit

jestli to takhle napuchlo viděl bych to na nákou alergii a asi by neškodilo se jít pochlubit doktorovi

hodnocení

1x

Jsem na vosí štípnutí také alergická. Když mě štípla do předloktí, ruka opuchla tak, že jsem si musela rozpárat rukáv u svetru, abych se oblékla. Co nejdříve /HNED/ po štípnutí pořádně potřít cibulí nebo neředěným octem, jak už bylo psáno. Pokud to nejde a otok se rozleze, tak ledovat, obklad často měnit, být v klidu, bez fyzické námahy. Navíc jsem používala vždy tabletku Dithiadenu. Zadnice - to je nepříjemné, ale daleko horší by bylo bodnutí do krku či do jazyka. Tam by otokem hrozilo až udušení. Tak ať to brzy odezní. Jaga.

xixi*
hodnocení

0x

to by už chtělo asi doktora *nevi* Asi byla potvora nějaká jedovatá. Nebylo vám po bodnutí nějak špatně?

miserable*
hodnocení

Špatně mi nebylo, jen mi to hodně napuchlo. Uvidím, co zítra a kdyžtak si k doktorovi zajdu.

evelyn
hodnocení

0x

No, hned po štípnutí natřít octem nebo tou cibulovou šťávou, jak už to někdo radil. To je nejlepší prevence. Když už otok je, a pokud se nezvětšuje, tak obklady, studená voda, voda s octem nebo s octanem hlinitým, a bohužel se musí počkat. A nějaký volně dostupný lék proti alergii (kapky, tabletky), a pokud otok velice ztěžuje život (dovedu si představit, že sedět na oteklém zadku není žádný med), nebo pokud se pořed zvětšuje nebo víc než 2 dny neustupuje, tak to lékař jistí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]